Az Európai Bizottság elfogadott intézkedéscsomagja fokozza a terrorizmus és az illegális lőfegyver- és robbanóanyag-kereskedelem elleni küzdelmet. Mióta azonban az Európai Bizottság bejelentette a lőfegyverekről szóló irányelv módosítását, a haragos legitim fegyver tulajdonosok száma egyre növekszik.

„Fontos, hogy ezekben az izgalmas időkben is hideg fejjel tudjunk gondolkodni,” mondta Hubert Aiwanger, a bajor CDU parlamenti frakcióvezetője a december 2-ai plenáris ülésen. A fegyvertörvény tervezett módosítására utalt, mely intézkedést az Európai Bizottságtól a november 13-i tragikus párizsi terrortámadások megtörténte kényszerítette ki.

45896875_m

Aiwanger szerint a német fegyvertörvény már így is kifejezetten szigorú, és nem lenne sem célszerű, sem pedig hatékony, ha egyes törvényes fegyver tulajdonosok, mint sportlövészek, vadászok, fegyver gyűjtők és lövészek jogait tovább korlátoznák.

A CSU egyértelműen a szigorítás ellen van, de az ellenzék üdvözli Brüsszel szándékait. Katharina Schulze beszélt az „EU fegyveres problémáiról”, és Peter Paul Gantzer (SPD) pedig kifejtette, hogy az új rendelkezések az általános biztonságot szolgálnák.

A CSU képviselője, Alexander Flierl azonban úgy tartja, hogy ezzel „elfogadhatatlan félreértéseket szítanak a legális és illegális fegyverek birtoklása kapcsán”.

Ha szeretne csatlakozni az ellenzők táborához, kövesse a Német Vadásztársaság felhívását, és töltse ki a petíciót. Eddig mintegy 255 ezer ember tett így. Az aláírók azzal érvelnek, hogy a legális fegyvertulajdonlás szigorításával képtelenek vagyunk megállítani a terrorizmust.