A vadászíjat gyártók mára egészen addig mentek, hogy azok, akik valamilyen oknál fogva a tradicionális íjak világában maradtak, vagy inkább arrafelé érdekeltek, talán azt sem tudják már időnként megmondani, amikor megjelenik egy újabb modell, hogy ez íj-e valójában, vagy sem.

A modern íjas vadászatok azonban teljesen oda vannak. És teljesen oda lesznek a Bear BR33-tól is. Ez z íj valószínűleg hatékonyabb a szakavatott kézben, mint egy puska. Még akkor is, ha medvevadászatról van szó…

Ebben az évben is megrendezésre kerül a már évek óta minden esztendőben egyszer életre hívott ATA Show, melynek keretein belül bemutathatják a gyártók legújabb modelljeiket, s a lelkes vásárlók és érdeklődők nem csupán kipróbálhatják a sokszor egészen futurisztikusra sikeredett, de annál hatékonyabb darabokat – meg is vásárolhatják azokat a modelleket, amelyek elnyerték tetszésüket.

Garantált hogy a Bear BR33 ott lesz, amiképpen az is, hogy nem kell majd rettenetesen a zsebébe nyúlnia senkinek sem, aki úgy dönt, hogy elvinne magával egyet, ha már kipróbálta, s tényleg nagyon súlyos az eredmény, hiszen 900 dolláros árával abszolút nem tartozik a drága fegyverek közé.

http://www.fieldandstream.com/photos/gallery/2016/01/killer-new-bows-ata-show-2016

http://www.fieldandstream.com/photos/gallery/2016/01/killer-new-bows-ata-show-2016

A speciális csigarendszerrel ellátott hibrid, alig 3 kilogrammot nyomó íj 330 fontos, ez pedig elegendő erő ahhoz, hogy nyílhegytől függően lényegében bármit elejtsünk vele. Persze, ha tudjuk használni.

Igen sokféle irányzékkal kompatibilis, ami nagyban megkönnyíti a dolgunkat, mert nem kell hozzá feltétlenül külön megvásárolnunk az ajánlott változatokat. Ez nagy dobás a gyártó részéről, valljuk be.

Szakértői vélemények szerint a Bear BR33 kapcsán egyáltalán nem kizárható, hogy ez lesz 2016 legnagyobb dobása a vadászíjak piacán. Mert nem csupán tökéletesen kivitelezett, professzionális darabról van szó, de árkategóriáját tekintve is lényegében verhetetlennek tűnik.

Persze nem tudhatjuk, hogy mi vár még ránk ebben az évben.  Mert az íjas vadászat egyre népszerűbb világszerte, a gyártó pedig nem sokat teketóriáznak, ha fejlesztésről van szó!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!