Az előző cikkben arról írtunk, hogy túrázáshoz érdemes célspecifikus eszközöket beszerezni, hiszen hacsak nem vonzódunk kifejezetten a katonai felszerelésekhez, be kell látnunk, hogy ezek nem minden esetben elégítik ki a túrázás kritériumait. Nézzük, milyen evőeszköz típusok között válogathatunk a túrázáshoz.

Az összehajtható eszcájg

Aki kifejezett ellenszenvvel van a műanyag étkészlettel szemben, annak csak ajánlani tudjuk az összehajtható eszközöket. Ezek előnye, hogy még mindig könnyebbek, mint a jellemzően otthoni, fém evőeszközök (általában alumíniumból készülnek), és ráadásul kis helyen is elférnek. Általában a nyél rész lehajtható, így ha nincsenek épp használatban, akkor akár a zsebünkben is kényelmesen elférnek, illetve nagy előnyük, hogy így gyakorlatilag bármelyik edénybe belehetetjük őket, vagyis nagyon helytakarékosak.

Három az egyben evőeszközök

Egy másik lehetőség azok számára, akik nem szeretik a műanyagot, az úgynevezett három az egyben evőeszköz. Ezek általában műanyag, alumínium és fém kivitelben is kaphatóak. Ebben az esetben nem akkora probléma, ha nehezebb anyagot használnak fel hozzájuk, hiszen mivel egyetlen eszköz sűríti magába a kést, a villát és a kanalat is, nem járunk rosszul.

shutterstock_319756154

A kialakítás általában a következő: a villa és a kés egyazon oldalon, a kanál rész pedig a nyélen helyezkedik el. Ekkor a villa egyik ága recés, nyilvánvalóan ez szolgál késként. Hátránya is ebből adódik, hiszen meg kell tanulni enni vele úgy, hogy közben az ember ne sértse fel a száját.

A másik tipikus kialakítás, hogy a kanál és a villa van egy oldalon, a kés pedig a nyél részen. Ekkor gyakorlatilag a kanál vége szolgál villaként, az végződik ágakban. Ennek hátránya szintén a megszokásban van. Le kell szokni arról, hogy a végén fogjuk az evőeszközt, illetve némi rutin kell ahhoz is, hogy a kanál medréből ne folyjon ki a leves.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!