Swarovski vadász csúcstalálkozó Horvátországban: A 2018-as újdonságok tesztelése a gyakorlatban

Április 7.-én és 8.-án a Swarovski Optik meghívott szenvedélyes vadászokat és médiában dolgozókat a Világ minden tájáról Horvátországba, hogy elsőként próbálhassák ki és adhassanak visszajelzést az új termékeikről. Az RWS volt a lőszeres partner és az új SPEED TIP PROFESSIONAL lövedéket bocsájtotta rendelkezésre a teszthez.

Írta: all4hunters

21 résztvevő érkezett különböző európai országokból, ők lehetőséget kaptak a 2018-as Swarovski Optik újdonságok kipróbálására és tesztelésére. Laza légkörben beszélgethettek egymással a meghívott vadászok a tapasztalataikról és élőben oszthatták meg az élményeiket a blogjukon és weboldalukon. Az eseményen további partnerek voltak a vadásziparból a SAUER, SITKA és az RWS Munition. A rendezvényen természetesen a partnerek is kihasználták a lehetőséget a saját termékeik bemutatására. De eszmecserét is folytattak a fiatalokkal a vadászat jövőjéről. Itt nyíltan megbeszélték az egyéni motivációkat és érdeklődéseket, hogy lássák mikről beszélnek a nemzetközi bloggerek. Az nyilvánvaló volt, hogy itt nagyon sok szenvedélyről és lelkesedésről van szó.

A Swarovski Hunting Summit fénypontja az „1000 méteres kihívás” volt.

A résztvevők, többek között Aske Rit Torbensen (@the_hunting_photographer), Alena Steinbach (@wirjagenmagazin), Jannick Böhnke (@freunde_der_jagd) és további a médiából ismert vadász, lassan ismerkedtek az 1000 méteres kihívással. A megadott célokra először 100 méterről lőttek. Majd egyre növelték a távolságot, míg el nem érték az 1000 métert.

Célok különböző pontokkal az „1000 méteres kihívásnál” a Swarovski Hunting Summit 2018-on. Aki a legtöbb pontot éri el, az nyer.

Egyik résztvevő sem szalasztotta el a lehetőséget, hogy próbára tegye a saját tudását és a rendelkezésre bocsájtott felszerelést 1000 méteren. Eközben az összes gyártó összes újdonságát kedvük szerint használhatták és kombinálhatták.

 

A résztvevők le voltak nyűgözve. Egyszerűen kedvet csinált a jó szervezés, a tökéletes idő, a csúcsminőségű szabadtéri szállások és a hozzáértő segítők az összes gyártótól.

Miután a Swarovski Hunting Summit 2018 résztvevői megérkeztek a Grobnik lőtérre, be lettek avatva és megkapták az első információkat.

A lőgyakorlat és termékinformációk mellett a résztvevőknek volt idejük megismerkedni egymással, bővíteni a hálózatukat és különböző forrásokból információkat szerezni. Gyorsan ismertetjük a résztvevő gyártók legfontosabb újdonságait:

A Swarovski Hunting Summit 2018-as optika újdonságai

A Swarovski egy egész palettányi új terméket mutatott be és az eseményen résztvevőknek sok időt hagyott, hogy megvizsgálhassák a termékeket. Végül kiadósan kipróbálták a céltávcsöveket, távcsöveket és spektíveket a Grobnik lőtéren, ami Rijekahoz közel helyezkedik el.

A Swarovski EL Range 10x42 távcső már bebizonyította egy zergevadászaton, hogy kitűnő társ, erről itt olvashatnak. A beépített távolságmérőnek és ballisztikai számolónak köszönhetően a vadász gyorsan fel tudja mérni a helyzetet és el tudja végezni a megfelelő beállításokat a céltávcsövén.

Ezen kívül a Swarovski bemutatta az új spektív rendszerét különböző objektívekkel és okulárokkal. A 30-70x95 objektív került bevetésre, aminek 70x a maximális nagyítása, ezt az ATX, BTX és STX okulárokkal kombinálták. Az ATX és STX modul egy ferde ill. egyenes betekintésű okulár, így illeszkednek a vadász igényeihez. A BTX okulár lehetővé teszi a két szemes megfigyelést, ezáltal egyesíti a keresőtávcső és spektív előnyeit. Az eredmény: szemléletesebb és természetesebb képek.

Az új Swarovski dS 5-25x52 P céltávcső volt az új termékek fénypontja. A bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a nagy felbontású kijelző az összes sikeres vadászathoz szükséges fontos adatot kimutatja az okostelefonon. Élőben vetíti ki az információkat a látómezőbe és mutatja a helyes célpont pozíciót. Az olyan tényezőket, mint a távolság, légnyomás, hőmérséklet és a lövés szöge automatikusan figyelembe veszi. Így nincs szükség kézi beállításra. A dS Configurator-Appba meg kell adni a ballisztikai adatokat és a kiszámolt ívet át kell tölteni a céltávcsőre. Így sok időt megtakarít a vadász és a célpontra koncentrálhat.

A Swarovski Hunting Summit 2018 résztvevői elvégeztek néhány próbalövést, hogy hozzászokjanak a fegyverhez és a lőszerhez. Ez fontos a későbbi „1.000-m-Challenge”-hez.

Ezen kívül a Swarovski még az X5(i) céltávcsövet hozta, amit már korábban kipróbálhattunk. Az X5(i) céltávcső a nagy távolsági optikák királyi osztályába tartozik. A karcsú 30 mm-es ház ellenére 240 cm-es magasság beállítás is lehetséges. Felbontás, kontraszt és fényerő szempontjából csak kevés versenytárs tudja behozni.

RWS lőszer: A SPEED TIP Pro lövedék nagy távolságokhoz

Az RWS bemutatta a SPEED TIP PROFESSIONAL lövedéket. A legfőbb érdekességei az áramvonalas lövedékforma és az újonnan fejlesztett hegy. Mindkettő egy nagyon egyenes röppályát és nagy lövedék sebességet tesz lehetővé - nagy távolságú lövéseknél is. Az új RWS SPEED TIP PROFESSIONAL lövedék az alábbi kaliberekben kapható: .300 Win. Mag., .30-06 és .308 Win. .338 Lapua Mag. és 10,3x68 Mag. A lágy első mag a legjobb hatékonyságot és egy erős sokkhatást tesz lehetővé a célpontban. Egy jó választás az esemény nagy távolságaihoz.

A SAUER 404 ismétlőpuska az RWS SPEED TIP Pro lőszerrel készen áll az „1000 méteres kihívásra”.

A SAUER 404 Classic ismétlőpuska

 

A SAUER bemutatta a SAUER 404 CLASSIC ismétlőpuskáját .308 Win. és .300 Win. Mag. kaliberben. Ez az ismétlőpuska 2016 óta az új belépő modell a vadászpuskák felső ligájába, az ára 3700 Euro körül van. Egy klasszikus anyagmix fából és fémből adja ennek a modellnek a tradicionális külsőt. Az S 404 Classic egy szabadalmaztatott biztonsági koncepció nyűgöz le, aminek a szíve az újonnan kifejlesztett kézi felhúzás. Azárban ergonómiailag tökéletesen elhelyezett fémtolókának köszönhetően a fegyvert nem csak kényelmesen, hanem hangtalanul tudjuk felhúzni. Továbbá a kézi felhúzáshoz kiegészítőleg a Sauer 404 belsejében egy automatikus ütőszeg biztosító is működik, ami megakadályozza a puska véletlen elsütését addig, amíg a fegyver nincs teljesen lezárva.

Lövésre készen a SAUER 404 ismétlőpuskával, a Swarovski X5(i) céltávcsővel és az RWS SPEED TIP Pro lőszerrel. Ezekkel a résztvevők a lehető legjobban fel voltak szerelve a kihívásra.

Vadászruházat a Sitka-tól - „felszerelés” ruházat helyett

 

A SITKA márka már 2005 óta létezik. A gyártó azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy legyártsa a „legjobb csúcsteljesítményű vadászruházatot”, ami a piacon kapható. Azért, hogy ezt ott helyben bebizonyítsa, a SITKA Gear egy különleges próbaberendezést hozott magával. Az eseményen résztvevők kipróbálhatták a vadászruházat szélállóságát és vízhatlanságát. A legtöbb modellt GORE-TEX-szel vagy szélálló technológiával látták el. Azért, hogy az előnyöket szemléletesebbé tegyék, a Sitka egy nagy szélgépet állított fel, ami esőt és szeles esőt is szimulálni tudott. A teszt után a vadászok és bloggerek ott helyben meggyőződhettek a Sitka vadászruházat magas technológiai minőségéről és egyidejű kényelmességéről.

A Sitka vadászruházattal szembeszállhatunk a széllel és az időjárással. Ennek szemléltetésére felállítottak egy szélgépet a Swarovski Hunting Summit 2018-on.

Itt további benyomásokat kaphatnak a Swarovski Hunting Summit 2018-ról:

A Swarovski Hunting Summit 2018-on az RWS Ballistik-Workshop-nál a résztvevők értékes információkat kaptak az RWS SPEED TIP Pro lövedékről és a különleges lövési magatartásáról.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve