Steiner SkyHawk 4.0: Négy új keresőtávcső természetmegfigyeléshez és vadászathoz

A STEINER az új SkyHawk 4.0-val egy olyan termékszériát vezet be, ami kialakításban, kezelhetőségben és ergonómiában új mércéket emel a keresőtávcső kategóriában. Miután az előd, a SkyHawk 3.0 mint keresőtávcső széria a Steiner márka hajtóereje lett, a gyártó megtartotta az optikai koncepciót, azonban újratervezték a termékcsalád kialakítását. Vetünk egy első pillantást a megfigyelő optikákra. Ebben a cikkben megtalálhatjátok az összes modellt és árakat, valamint egy vadonatúj videót.

Írta: all4shooters

A Steiner SkyHawk 4.0 távcső meggyőző felszereltséget és nagyszerű optikai tulajdonságokat kínál a nagyigényű és rugalmas természetmegfigyeléshez.

„Gyors. Közeli. Éles.” - Ezzel a szlogennel vezeti be a Steiner az új termékeit a természetmegfigyelés szegmensben: a SkyHawk 4.0. A bizonyított és nagyon sikeres SkyHawk széria optikai koncepció továbbfejlesztésének köszönhetően azt ígéri a Steiner, hogy valósággal a „szemünkkel fogjuk érezni” a természetet.

Aki a természetet mindig részletesen szem előtt tartja, mindig lenyűgöző élményekben van része. Pont ezért a Steiner még jobbá tette az amúgy is nagyon sikeres SkyHawk szériáját, hogy a nagyigényű természetmegfigyelés bármikor tiszta és éles legyen és közben a rugalmasságot és legjobb kényelmet biztosítsák.

A SkyHawk 4.0-t a flóra és fauna megfigyelésére tervezték: alkalmas a megfigyelésre erdőben vagy szabad terepen, hóban vagy vízparton, nappal vagy szürkületben.

Az új STEINER SkyHawk 4.0 keresőtávcsövek tulajdonságai

A tipikusan Steiner magas kontrasztú optika minden környezetben borotvaéles képeket ad és pontosan visszaadja a természet széleit. A Steiner itt magas kontúrélességet és briliáns 3D látást ígér természetes színekkel 2 méteres közelségig.

A SkyHawk 4.0-val a Steiner a legnagyobb rugalmasságot nyújtja a kezelhetőségnél: egy „Fast-Close-Focus (gyors közeli fókusz)” segítségével kényelmesen élesíthetünk a gyors, fokozatmentes középső tárcsával így éles részleteket kapunk közeltől a végtelenig.

Az innovatív „Distance-Control-System (távolság vezérlő rendszer)” bevezetésével az élesítés nagyon gyorsan adott közeli és távoli objektumoknál is. Ez lehetővé teszi, hogy a megfigyelés távolságát előre beállítsuk és a 360° fókuszáló tárcsa egy fordításával élesíthetünk. Így például a fent repkedő madár megfigyelése után szó szerint egy szempillantás alatt élesíthetünk egy bogárra, ami 3 méterre van.

A 4.0 modellek teljesen átdolgozott külsejével még egyszer újradefiniálták a Steiner SkyHawk széria ergonómiáját és fogását.

STEINER SkyHawk 4.0: Innovatív kialakítás és klassz ergonómia

A részletek optimalizálásának köszönhetően a STEINER SkyHawk 4.0 ergonómia és kezelhetőség szempontjából megint egyet előre ugrott. Ezáltal a hosszú megfigyelések is kényelmesek maradnak. A SkyHawk széria kitűnő fogás még tovább optimalizálták. Továbbá a házon az ujjaknak kialakított mélyedések gondoskodnak a kényelmes fogásról.

A szemkagylók puha, bőrre ártalmatlan, öregedésnek ellenálló szilikonból készültek és védenek az oldalról beeső fénytől és huzattól. Szemüvegesek egyszerűen átfordíthatják őket.

Egy éles megfigyelő élesen megfigyelve: a sólyom a SkyHawk széria névadója. A legújabb 4.0 generáció újraértelmezi a természetmegfigyelést az árkategóriájában.

A SkyHawk 4.0tulajdonságai: makrolon háza hosszú életű és polikarbonátból készült, 3 méterig vízálló, nitrogén töltéssel rendelkezik, így nem párásodik be és –20 °C bis +70 °C közötti hőmérséklettartományban használható. A csúszásmentes NBR-Longlife gumiborítás ellenáll az olajnak, savnak és az időjárásnak. Így a STEINER SkyHawk 4.0 érzéketlen marad a durva körülményekkel szemben is - a Steiner 10 év garanciát ad a távcsőre.

A könnyű tetőél kialakításnak köszönhetően az optika kisebb terjedelmű, így még kézre állóbb és könnyebben tárolhatjuk a hátizsákban. Az új SkyHawk szíjcsatlakoztatás egy univerzális rögzítési lehetőséget kínál minden felhasználáshoz. A SkyHawk csomagot terjedelmes tartozékok teszik teljessé: található benne a kiváló készítésű táska mellett egy eső elleni fedél, objektív védőkupakok, egy puha párnázott neoprén szíj, hogy ne fáradjunk el a cipelésétől a hosszú túrázásokon.

A SkyHawk 4.0 távcső vajpuha 360° XL fókusztárcsájának segítségével a megfigyelés nagyon gyorsan és kényelmesen történik.

Ebben a videóban a Steiner bemutatja a SkyHawk 4.0 távcsövet:

 

A STEINER SkyHawk 4.0 távcsövek 4 változatban kaphatóak

A STEINER SkyHawk 4.0 széria modelljei már kaphatóak a szakkereskedésekben:

  • STEINER SkyHawk 4.0 10x42: közelre és távolra is világos és éles képeket ad a közepes méretű távcső a fényerős 42 mm-es objektívnek köszönhetően. A 10x nagyítás nagy távolságokon is mutatja a részleteket. Így különösen alkalmas a nagy síkságokhoz és a dombos vidékekhez. Ár: 499€.
  • STEINER SkyHawk 4.0 8x42: a széria mindenese plusz méret és tömeg nélkül: így egy sokoldalú megfigyelést tesz lehetővé még rossz környezeti viszonyoknál is, a nagy látómezőnek és a kényelmes, nyugodt kezelhetőségének köszönhetően. Ár: 469€.
  • STEINER SkyHawk 4.0 10x32: a 10x nagyításnak köszönhetően ez a modell biztosítja a természetes részletesség gazdagságát és kitűnő optikai teljesítményt nyújt. Ár: 399€.
  • STEINER SkyHawk 4.0 8x32: a széria utolsó modellje ideálisan alkalmas a mozgó madár és természetmegfigyelésre, ahol szükség van a távcső sokoldalúságára, kis súlyára, valamint a jó nagyításra széles látómezővel - különösen a hosszú megfigyeléseknél. Ár: 369€.

A STEINER SkyHawk 4.0 keresőtávcsövek műszaki adatai:

Modell: 10x42 8x42 10x32 8x32
Súly: 746 g 754 g 606 g 582 g
Szélesség: 120 mm 120 mm 115 mm 115 mm
Magasság: 175 mm 175 mm 158 mm 154 mm
Vastagság: 65 mm 65 mm 65 mm 60 mm
Kilépő pupilla: 4,2 mm 5,25 mm 3,2 mm 4,0 mm
Fényerősség: 17,64 27,65 10,24 16
Szürkületi érték: 20,49 18,33 17,89 16
Látómező 1000 méteren: 108 m 125 m 118 m 133 m

A STEINER SkyHawk 4.0 keresőtávcső sokoldalú használhatóságával tűnik ki. A különböző távolságban lévő objektumokra gyorsan ráfókuszálhatunk. Ezzel együtt a távcső ergonómiailag jól kezelhető és nagyon strapabíró.

A gyártó honlapján további információkat találhattok..

Hozzászólások nincsenek engedélyezve