A Marlin, sok vadász kedvenc fegyvergyártója, kiszámított, de erős visszatérést hajt végre

A Marlin 1895 SBL egy cső alakú tárral rendelkezik, amely majdnem a teljes hosszában fut, és hat .45/70-es lőszert képes tárolni.

A 2020-as Remington-csőd hamvai mélypontot jelentenek a Marlin cég és a Marlin lőfegyverek rajongói számára. Az 1800-as évek végén alapított cég, a Marlin generációk óta ismert név volt a fegyverekben. A puskáik a kezdetektől fogva díszítik az Outdoor Life lapjait, és sok Marlin-rajongó szívébe tőrt ütött, hogy a minőség-ellenőrzés a későbbi években megromlott, majd egy utolsó fordulat, amikor leállították.

Új fény egy régi márkához

Amikor a megszűnt Remington Outdoors Company maradványait kiosztották különböző ajánlattevőknek, sokan kíváncsian optimisták voltak, amikor Ruger elkapta Marlint. Senki sem tudta, mi fog történni, de a Ruger hírnevet szerzett a minőségi gyártású fegyverei által. Csak remélni lehetett, hogy tudásukat Marlinra alkalmazzák, és visszahozzák kedvenc klasszikus vadászpuskáinkat.

A Marlin 1985 SBL gyártása folyamatban van, de a minőségi gyártás időbe telik.

John B. Snow lövész szerkesztőnk 2021-ben megszerezte az új Marlin puskák egyik első mintáját, az 1895-ös SBL 0,45/70-es formájában. A 2022-es fegyvertesztünk során még alaposabban teszteltük az 1895-ös SBL-t, és nem vagyunk biztosak abban, hogy valaha is kezeltünk volna ennél finomabb Marlint. Az illeszkedés, a kidolgozás és a gépi munka elsőrangú volt, és úgy tűnik, ez igaz a többi első újrabemutatásra is. Imádjuk őket.

Számított közzétételek

Az SBL óta a Marlin megkezdte az újbóli bemutatásokat vagy az előző modellekhez hasonló bemutatásokat. Az SBL után bemutattak egy praktikus, rozsdamentes acél Trapper modellt .45/70-ben, majd a kékre festett 1895-ös vezető puskát .45/70-ben. Most bemutatják az 1894-es modellt .44 Rem. Mag. kaliberben és a legendás szarvasölőt, a Model 336-ot .30/30 Win-ben.

Azok a Marlin-rajongók, akik már alig várták, hogy rátegyék kezüket kedvenc modelljeikre, türelem gyakorlásának találták a várakozást. Ezeknek a puskáknál az új gyártására való áttérés lassú volt, legalábbis, ha az egész Marlin sorozat teljes körű bevezetésére számítunk.

Könnyű türelmetlenné válni, és sokan nem értik, miért nem kezdhetnek el mindent egyszerre. Ez nem olyan egyszerű, mint visszasétálni a régi gyárba, és átkapcsolni egy óriási Dr. Frankenstein kapcsolót, hogy újra felpörögjenek a dolgok. Bonyolult és időigényes még a különböző kaliberek beépítése is ugyanazon modelleken, és Ruger jól akarja csinálni, mint a Marlin. A valaha volt legjobb Marlin puskákat akarják elkészíteni.

Hihetetlen kereslet a Marlinok iránt

A Ruger kiváló Marlin puskákat gyárt, és az egyik legnagyobb kihívást a kereslet hullámával való lépéstartás jelenti. Annak ellenére, hogy Ruger amilyen gyorsan csak tudja, kipörgette az új Marlinokat, miközben szigorú minőségi szabványokat tartott, a fegyvereket nehéz volt beszerezni. A Marlinokat olyan oldalakon árulják ki, mint a Gunbroker, az eladási áruk közel kétszereséért. Ez sokak számára frusztráló, akik igazán vágynak rá, de ilyen az élet. A még a néhány létező modell iránti nagy kereslet és az ehhez igazodó lázas gyártási ütem is hozzájárul a mérsékelt elterjedéshez.

Marlin jövője

A cég néhány évvel ezelőtti leállásának kezdeti sokkja óta a köd kezdett felszállni, és Marlin jövője fényesnek tűnik. A Ruger zászlaja alatt lassan, de biztosan olyan klasszikus modellek újraindítását dobják piacra, amelyekre mindenki vágyik, nagy odafigyeléssel a részletekre.

A pletykák már terjednek ilyen puskáról és olyan kaliberről, de lassú és egyenletes tempóra kell számítani egy új bevezetésnél. A Ruger munkatársaival folytatott beszélgetés után kiderült, hogy a következő lépés néhány további kaliber bevezetése lesz, és minden bizonnyal új modellek is bekerülnek majd a kínálatba. A Marlin-emberek még azt is mondták, hogy a Model 39-et visszahozzák, de ez eltart néhány évig. Van minek örülni, ha Marlin-rajongó vagy. Ne feledd, hogy a jó dolgokhoz idő kell.  T y l e r  F r e e l

 

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!