2020-as újdonság: A cseh gyártó Česká Zbrojovka tovább bővíti a sikeres ismétlőpuska szériáját, a CZ 457 .22 Long Rifle kaliberben a Synthetic Threaded, Thumbhole Threaded és LR Precision Threaded modellekkel. Ezeket vadászatra, sportra és gyakorlásra tervezték. Bemutatjuk a három peremgyújtású ismétlőpuskát csőszájmenettel mindenféle kiegészítőhöz.

Írta: Stefan Perey

A Česká Zbrojovka 3 atraktív modellel bővíti a CZ 457 kiskaliberű szériáját. Az itt ábrázolt CZ 457 Thumbhole Threaded .22 L.R. kaliberű peremgyújtású ismétlőpuska egy igazi szépség a lyukas lamináltfa agyazásával. A puskacső 16” és 20” hosszúságban kapható és gyárilag felszerelik egy kompenzátorral.

Már több mint 70 éve gyárt és fejleszt peremgyújtású fegyvereket a Česká Zbrojovka és világszerte ismerik és becsülik. Az aktuális CZ 457 ismétlő puska szériába a gyártó összegyűjtötte az előző generációk előnyeit és így egy robusztus és megbízható rendszert kínál, ami magas pontosságot és kényelmes lövést egyesít magában. Már várjuk az első tesztfegyvereket, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassuk.

Az amúgy is terjedelmes CZ 457 család ami már most is számos felszereltségi lehetőséget kínál, most 3 feltűnő változattal bővül, amiknek a neve tartalmazza az angol “Threaded” megnevezést. A “Threaded” itt „menetet” jelent, mivel mind a három dugattyúzáras puska csöve rendelkezik egy 1/2×20 UNF menettel és fedéllel, ami a későbbi hangtompító vagy más alkatrész felszerelését lényegesen megkönnyíti.

A CZ 457 Synthetic Threaded .22 l.r. kiskaliberű ismétlő puska műanyag agyazással két csőhosszal kapható, 16” vagy 20”.

Az új CZ 457 “Threaded” kiskaliberű ismétlő puskák felszereltsége, műszaki adatok és árak

CZ 457 Synthetic Threaded: A 2,4 kg-os Synthetic Threaded modell polimer agyazással felhasználóbarát “Soft-Touch” felülettel és állítható elsütőbillenytűvel és választható csőhosszal, 16“/406 mm és 20“/508 mm. Ár: 440,- Euro.

CZ 457 Thumbhole Threaded: A 3,2 kg-os “Thumbhole Threaded” modell a megnevezésének megfelelően egy szép lyukas laminált fa agyazással és egy állítható elsütőszerkezettel van felszerelve, a pofadékot megemelték, hogy a fej ideális pozícióban legyen amikor céltávcsővel lövünk. Ez a peremgyújtású puska is 16“/406 mm vagy 20“/508 mm hosszú csővel kapható, aminek a menetén gyárilag egy gázelvezető furatokkal ellátott kompenzátor található. Ár: 798,- Euro.

CZ 457 LR Precision Threaded: A koronázó befejezést a 3,52 kg-os LR Precision Threaded modell alkotja egy tetszetős kialakítású laminált fa agyazással, aminek állítható a pofadék magassága és az elsütőszerkezete, a tok felső részén egy végigmenő picatinny szereléksín található, a csöve pedig 20“/508 mm hosszú és egy kompenzátor található rajta. Az elsütőbillenytű és agytalp távolsága (Length of Pull; LOP) 351 és 382 mm között változtatható. Ár: 1.099,- Euro.

Új csúcsmodell: a CZ 457 LR Precision Threaded .22 l.r. kiskaliberű ismétlőpuska főbb tulajdonságai a sokoldalúan állítható, szürke színnel lakkozott laminált fa agyazás, átmenő optika szereléksín és a 20”-os puskacső kompenzátorral.

A tárba mindegyik modellnél öt peremgyújtású lőszer fér el. 2020 májustól mindegyik új CZ 457 modell elérhető a szakkereskedésekben.

A gyártó honlapján további információkat és újdonságokat találhattok a CZ 457 kiskaliberű szériáról.