Visszatérés a Gyökerekhez: Bemutatták az Új Toyota Land Cruisert

Több mint 70 év történetével és világszerte 11,3 millió eladott példánnyal a hátán a terepjáró ikon, a Toyota Land Cruiser legújabb generációját most Japánban leplezték le. Az új Toyota Land Cruiser az olyan alapvető értékeket, mint a minőség, a tartósság és a megbízhatóság, helyezi előtérbe, hogy megfeleljen a legkeményebb kihívásoknak is. Az új modell a Land Cruiser legendás genetikai kódját ötvözi a legújabb technológiákkal, biztosítva ezzel kiemelkedő teljesítményt mind közúton, mind terepen.

Az új alvázas GA-F platform adja az alapját a karosszéria és a váz jelentősen megnövekedett merevségének, javítva a reakciókészséget, a vezetési élményt és a kezelhetőséget. Az új Land Cruiser az első a modell történetében, amely elektromos szervokormányt és új, szétkapcsolható stabilizátor rudakat alkalmaz. A 2,8 literes dízelmotor biztosítja az üzemanyag-hatékonyság és a teljesítmény optimális egyensúlyát – 2025 elejétől pedig, a modell történetében először elérhető lesz az elektrifikált, 48 voltos lágy hibrid technológiával ellátott változat is.

A Toyota a mai napon leleplezte a sokak által várva várt vadonatúj Land Cruisert, egy olyan modellt, amely közvetlenül azokra a hagyományos értékekre épít, amelyek immár több mint 70 éve az erő és a megbízhatóság szinonimájává tették a Land Cruiser nevet. A legendás Land Cruiser DNS-t az új technológiákkal kombinálták, hogy magasabb szintű teljesítményt nyújtsanak mind terepen, mind a közúti használat során. Az eredmény pedig tovább erősíti majd a Land Cruiser nemzetközi hírnevét, hiszen egy olyan autó született meg, amely megbízhatóan és biztonságosan juttatja el úticéljához, és onnan a legnehezebb körülmények között is visszahozza.

Büszke Örökség

A Land Cruiser 72 éve született, 1951. augusztus 1-jén, „Toyota BJ” néven. Nem sokkal ezután bizonyította erejét és képességeit azzal, hogy az első járművé vált, amely sikeresen feljutott a Fuji-hegy lejtőin lévő hatodik állomásig. A Toyota küldetése a Land Cruiserrel azóta is az, hogy olyan járművet kínáljon vásárlóinak, amely még a legzordabb környezetben is biztonságosan eljuttatja őket céljukhoz. Az ügyfelek különböző tapasztalatai szerte a világon felbecsülhetetlennek bizonyultak a Land Cruiser alapvető erényeinek – megbízhatóság, tartósság és terepjáró képességek – fejlesztésében. Talán nem meglepő, hogy a modell tartós nemzetközi hírneve a Toyota egyik legkelendőbb járművé

Alapvető Fejlesztés az Új GA-F Platform Segítségével

Az új Land Cruiser megőrzi klasszikus, robusztus alvázas kialakítását, miközben a nagyobb Land Cruiser 300 nyomdokain haladva átveszi a Toyota GA-F platformját. Ez a platform kulcsszerepet játszik a terepképességek jelentős javításában, miközben az új modell könnyen manőverezhetővé és kényelmesebbé válik a hagyományos közúti használatsorán. Az új alváz 50%-kal merevebb, míg a karosszéria és az alváz kombinált merevsége 30%-kal nőtt, ami hozzájárul a jobb reakciókészséghez és kezelhetőséghez.

Új Elektromos Szervokormány

Az új Land Cruiser az első modell a sorban, amely elektromos szervokormányt (EPS) használ, csökkentve ezzel a kormányütés mértékét és biztosítva simább kormányzást minden sebességtartományban. Az EPS bevezetésével az új Land Cruiser mostantól sáv- és nyomtartó rendszerrel is rendelkezik.

Szétkapcsolható Első Stabilizátor Rudak – Először a Toyotánál

Az új Land Cruiser még jobb terepképességeket kínál az új, szétkapcsolható első stabilizátor rudakkal, lehetővé téve a vezető számára a stabilizátor állapotának műszerfalról történő szabályozását. Ez javítja a vezethetőséget egyenetlen utakon és növeli a kényelmet a közúti vezetés során.

Új Hajtásláncok

Az új Land Cruiser hajtáslánc választéka a Toyota elkötelezettségét tükrözi az ügyfelek igényeihez való alkalmazkodás és a modell hosszú távú hírnevének megtartása felé. Nyugat-Európában egy 2,8 literes turbódízel motor lesz elérhető, amelyet 2025 elejétől egy erőteljes és hatékony dízelmotor 48 voltos lágy hibrid technológiával kiegészítve vált ki.

Formák: A Hagyomány és a Modernitás Ötvözete

Az új Land Cruiser stílusa a funkcionális szépséget és a strapabíró megjelenést ötvözi, amely a „vissza a gyökerekhez” koncepciót tükrözi. Az autó profiljából a klasszikus Land Cruiser sziluett bontakozik ki, erős vízszintes vonalakkal, míg a belső tér autentikus terepjáró erejét és funkcionalitását sugározza.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!