Újdonság a Pulsar-tól: A Digex N450 és N455 digitális éjjellátó céltávcsövek már kaphatók a piacon. A Digex céltávcső széria 2 modellt tartalmaz, amiket egy precíz, optikai megjelenítési teljesítmény nappal, magas felbontású rézékelők és további funkciók jellemeznek. Ebben a cikkben olvashattok a Németországban sajnos tiltott optikák műszaki információiról.

Írta: Franco Palamaro

A Pulsar új digitális céltávcső szériája klasszikus külsővel rendelkező optikákat kínál az N450 és N455-tel, kitűnő megjelenítési teljesítménnyel kombinálva.

A Pulsar a legújabb digitális optika szériáját dobta piacra a Digex-szel. A Digex egy teljesen felszerelt éjjellátó céltávcső, aminek a középtubusátmérője 30 mm és úgy néz ki, mint egy hagyományos céltávcső. A Digex formája a lehető legalacsonyabb felszerelést teszi lehetővé, egy rugalmas elhelyezést a puskán és a klasszikus szerelékek használatát, így lehetőség van a vadászpuskák portjainak bővítésére –  ezen kívül a karcsú, áramvonalas kialakítás főleg a klasszikus, kiváló vadászfegyvereken mutat nagyon jól.

A Digex céltávcső széria egy magas felbontású 1280×720 CMOS érzékelővel rendelkezik, ami a fényerős 40 mm-es objektívvel kb. 550 méteres észlelési tartományt tesz lehetővé teljes sötétségben. Ezen felül a Digex kínál még egy beépített felvételi lehetőséget hanggal, egy digitális kép a képben nagyítást és egy távoli kijelzőt WiFi-n keresztül iOS és Android készülékekhez. Az okulár egy AMOLED mikrokijelzővel rendelkezik, aminek a felbontása 1024×768 pixel a képminősége pedig borotvaéles és lenyűgözően tiszta. Az áramellátás a saját B-Pack miniakkumulátoron (az alapja egy 18650-Li-Ion cella) keresztül történik, ami akár 5,5 óra folyamatos használatot tesz lehetővé. A Digex külső hálózatból is kaphat áramot. A Digex széria 2 modellt tartalmaz, az N450 és az N455. Az egyetlen különbség a levehető infravető. Az N455 egy 940 nm-es infravetővel rendelkezik, ami láthatatlan a szem számára és 500 méter a hatótávolsága. Az N450 egy 850 nm-es infravetővel rendelkezik aminek a hatótávolsága 550 méter, de az infrafény enyhén látható.

Az új Pulsar Digex N450 digitális éjjellátó céltávcső a levehető infravető nélkül pont úgy néz ki, mint egy hagyományos céltávcső.

További jellemzők a csupán 3 másodperces bekapcsolás, 5 puskaprofil 10 nulla távolsággal, választható elektronikus célkereszt, egy stadiametrikus távolságmérő és a SumLight funkció a szenzor érzékenységének növeléséhez és a passzív megfigyeléshez.  A Digex céltávcső súlya 950 g, hossza pedig 39 cm. A továbbfejlesztett éjszakai érzékelés, a kiváló, gyors optika, a magas nagyítás és a nagyteljesítményű beépített infravető a Hold nélküli éjszakákhoz teszik a Digexet a tökéletes vadászeszközzé az állatok felismeréséhez 500 méterig.

A levehető infravető: Két változatban létezik, amit tartalmaznak az adott Digex modellek, 850 vagy 940 nm infra fényforrással.

Sajnos egyik készülék sem kapható Németországban a fegyverjogi határozatok miatt. Ausztriában problémák nélkül beszerezhető a Pulsar Digex N455 és használható. Az ára 1.255 €.

A 30 mm-es középtubus átmérőnek köszönhetően a Pulsar céltávcsövet probléma nélkül felszerelhetjük egy hagyományos szerelékkel rendelkező fegyverre.

Pulsar Digex N450 és N455 – a digitális éjjellátő céltávcsövek műszaki adatai és teljesítménye

 • HD 1280×720-érzékelő
 • Észlelési távolság 600 és 550 Yard (1 Yard = 0,91 m) modelltől és infravetőtől függően
 • 4x digitális nagyítás – fokozatmentes nagyítás és 2-, 4x lépcsőzetes nagyítás
 • Kép a képben digitális nagyítás
 • Beépített videófelvevő hanggal
 • Stream Vision-App-on keresztül csatlakoztathatjuk a készüléket egy okostelefonnal
 • Külső áramellátás lehetséges
 • SumLight funkció
 • 5 puskaprofil 10 nulla távolsággal
 • Választható elektronikus célkereszt
 • One-Shot nullázó kimerevítési funkcióval és nagyítással
 • Opciók a célkereszthez az első képsíkban
 • Magas felbontású AMOLED kijelző
 • Stadiametrikus távolságmérő

A vállalat honlapján további információkat találhattok a Puslar optikai készülékeiről: https://www.pulsar-nv.com/glo/