Egy Slwomir Skukowski nevű természetfotós nemrégiben ritka videofelvételt osztott meg egy Mrzeżyno falu közelében lévő lengyel erdőben, ahol egy kifejlett vaddisznó egy farkasfalka ellen „harcol”. A három perces videó egy vadkamerával készült és több százezres nézettséget ért el azóta, hogy Skukowski december 13-án feltöltötte a Youtube-ra. A felvételen látható, ahogy a disznó többszörösen meghiúsítja a legalább hét farkas támadását, akik összehangoltan dolgoznak azon, hogy leterítsék.

A videón látható, ahogy a nagytestű disznó vakmerően nekiront az őt bekeríteni próbáló farkasfalkának. A farkasok folyamatosan támadják a disznót, de valójában sosem kapják el – legalábbis a kamera előtt biztos nem. Végül a disznó egyesével meghajtja a farkasokat, akik egy közeli hegygerincre húzódtak vissza, mielőtt újra összeállnának egy újabb támadáshoz.

„Évek óta állítok kameracsapdákat” – mondta Skukowski a Głos Szczeciński újságnak. „Sok mindent láttam már, de ilyet életemben először”. Skukowski elmondta, hogy több kameracsapdát állított fel a környező erdőkben, ahol 2013 óta főállású vadfotósként dolgozik. Facebook-oldala a vadon élő állatokról készült felvételek és fotók kincsestára, amelyeken szarvasok, vaddisznók, farkasok és más helyi vadon élő fajok láthatók.

Köszönjük a beküldőnek.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!