Alex Wampler a legtöbbet hozza ki az életből! Amellett, hogy Wampler az egyik legjobb profi női sportlövő, szenvedélyes szárnyaslövő, és most fejezi be a doktoriját.

Volt szerencsém interjút készíteni számos outdoor hírességgel, profi munkatársakkal, vezérigazgatókkal, terméktervezőkkel stb. A legtöbbjük gyöngyszem volt – persze volt néhány savanyú citrom is -, de gyakran felfrissülve és inspirálódva tettem le a telefont.

Ezután interjút készítettem Alex Wamplerrel, a profi sportlövővel és Browning Pro Staff taggal. Szellemes, vicces és halk szavú volt, és nem csak inspiráló, de amikor letettem a telefont, felkaptam a három gyerekemet, és mindent elmeséltem nekik erről a fantasztikus fiatal hölgyről. Nem a beszélgetés egyes részeit meséltem el nekik, hanem mindent. Aztán hagytam, hogy meghallgassák az interjút. Ezt még soha nem tettem meg korábban.

Miért pont Wampler? Egyszerű.

Alex Wampler több szempontból is győztes. Ami a legjobban tetszett, hogy nem emlékezett a legtöbb győzelmére, teljesítményére stb. Nem volt melldöngetés vagy ego, csak egy halk nevetés és rengeteg energia.

Miért?

Alex Wampler mindig előre tekint – előre tör – új akadályokat keres, amelyeket lebonthat, és mindent megtesz, hogy a puskás sportok nagykövete legyen. Ez számít neki, nem a személyes elismerések.

„Emlékszem, hogy apám lövöldözött és vadászott, amikor nagyon fiatal voltam” – mondta Wampler – „és vele jártam madárvadászatra.” „Ez egy elég szokványos kezdet. Szerencsére olyan apám volt, aki szeretett lőni, és aztán 12 évesen egy puskát adott a kezembe.”

Wampler úgy fogadta a puskát, mint hal a vizet – imádta. Nem tudott betelni vele, és hamarosan versenyeken is indult. 18 éves korára már vadászkísérőként dolgozott. A dolgok onnantól kezdve hógolyószerűen alakultak.

„2013 óta vagyok hivatásos sportlövő” – tette hozzá Wampler. „Abban az évben kvalifikáltam magam az USA csapatába, ami nagyon klassz volt.”

Ugyanebben az évben Wampler számos versenyt kezdett el nyerni, köztük a 2013-as NSCA National Tour Ladies Championshipet.

Próbáltam Wamplert az interjú alatt végig a lábán tartani, ami könnyű volt, mert a telefonon keresztül érezni lehetett az energiáját és a szenvedélyét. Tudni akartam, hogy miért választotta a sporting clays-t a trap vagy a skeet helyett.

„A sporting clays sokkal lebilincselőbb” – mondta. „A trap és a skeet, és ez csak az én véleményem, egy kicsit … unalmassá tud válni.”

A kijelentés után egy kis ideges kuncogás hallatszott, de tudtam, mire gondol. Wampler imádja a madárvadászatot, és azt a szakágat választotta, amelyik a legjobban utánozza a vadászathoz hasonló lövéseket.

„Szeretek különböző célokra lőni, és szeretem, hogy nem tudom, hogyan épül fel a pálya, vagy milyen típusú lövésekkel kell szembenéznem. Azt is szeretem, hogy nem kell 100 célt eltalálnod ahhoz, hogy a dobogóra kerülj. A Sporting Clays rendkívül nagy kihívást jelent, és ahogy mondtam, minden pálya más és más.”

Wampler 2013 óta profi játékos, de a játék iránti szeretete nem változott. Mindent megtesz azért, hogy – függetlenül attól, hogy mennyire elfoglalt, és ő egy nagyon elfoglalt hölgy (erről még lesz szó) – hetente legalább négyszer gyakoroljon.

„Ha minden erőforrásom megvan az optimális edzéshez, akkor szeretek hetente négyszer különböző klubokban lőni, hogy különböző pályákon lőjek, különböző terepeket lássak, és különböző célbeállításokat tapasztaljak meg. Szerda esténként a skeet pályán lövök.”

Wampler kiemelte, hogy a skeet edzés lehetővé teszi számára, hogy az alapvető lövészeti alapismereteken dolgozzon, mivel tudja, hogy melyik állomásról milyen célt fog találni.

Egy másik edzési taktika, amelyre Wampler rámutatott, és amelyről úgy érzi, hogy előnyt jelent számára, a súlyzós edzés.

„Heti hat napot edzek. Ez nagyon sokat segített nekem. A legtöbb versenyen körülbelül 1100 célt lövök, ami négy vagy hat nap alatt rengeteg. Emellett rengeteget kell gyalogolni, és cipeled a fegyveredet, a lőszert és mindent. Minél jobb fizikai állapotban vagyok, annál jobban teljesítek.”

Egy tipikus sportclay-pályán 10-15 állomás található az ösvény mentén, minden állomáson két géppel. Amikor a lövész megérkezik, a versenytől függően három vagy négy párat lő, így sok a gyaloglás, a lövészet és a felszerelés cipelése.

Ami a választott puskát illeti, Wampler több különböző Browningot is használ. Az elsődleges puskája, amellyel a fő versenyeken lő, a Citori CXS.

„Én is sokat lövök a kis kaliberű divíziókban, és szeretek 20-as, 28-as és .410-es kalibereket lőni. Ez sok, de ez lehetővé teszi, hogy többet versenyezzek. Amikor kis kalibert lövök, a Browning Citori 725 Sportingot használom”.

Az interjú során végig lenyűgözött Wampler vágya. Túl sokszor mondtam azt a szót, hogy „ez sok”. A lány azonban sokat tesz. A lehető legteljesebb életet éli, méghozzá tágra nyíltan.

Amellett, hogy Wampler hivatásszerüen lő, heti hat napot edz és heti négy napot lő, a UC Davis egyetemen fejezi be a doktori tanulmányait. Wow!

„Nincs sok szabadidőm, de én így szeretem” – mondta Wampler.

Azok számára, akik azon gondolkodnak, hogy agyaggalambot akarnak lőni, Wampler többször is rámutatott, hogy a sporting clays sportág a legjobb módszer a terepi felkészüléshez.

„A trap és a skeet nem szuper nagyszerű képviselői a terep típusú lövéseknek. A lövések általában fej fölött vannak, amikor galambokra vagy vízimadarakra lősz, és sok sporting clays lövés utánozza ezeket a lövéseket.”

Wampler szerint a vadászlövések sokkal egyszerűbbek, mint a sportlövések.

„Az agyagcélok sokkal gyorsabban mozognak, és nehezebb észrevenni őket. A madarak egy kicsit nagyobbak, és a legtöbbször lassabban mozognak, mint egy agyagcél. Sokkal jobb szárnyaslövő leszel, ahogy megszokod, hogy a fejed fölött, furcsa szögben és bizonyos irányokba lősz agyagra.”

Alex Wampler egy céltudatos fiatal nő, és kiváló példa arra, hogy a kemény munka, a fantasztikus hozzáállás és a kitűnni akarás mire képes.

Köszönjük a beküldőnek!

Forrás: https://www.browning.com

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!