Védik az emberek és a kutyák hallását!

Minden egyes lövés helyrehozhatatlan károkat okozhat a hallásban. Ezért célszerű lövés közben mindig megfelelő hallásvédelmet viselni. Vadászat közben a gyakorlati tényezők miatt ez nem mindig lehetséges. A hangtompítók használata az új szabvány lett, ami vadászat közben rendkívül előnyös. A torkolattűz és a visszarúgás észrevehetően csökken. Mindkettő jelentős szerepet játszik a jobb pontosság elérésében. A hangtompítóval kisebb a halláskárosodás veszélye, és a 130 dB-es fájdalomküszöböt a fülnél ritkán éri el.

Kérjük, ismerje meg a területére vonatkozó jogi előírásokat, és vegye figyelembe, hogy nem minden országban engedélyezett a használata.

 

Blaser Over-Barrel hangtompító

A Blaser Over-Barrel hangtompító ideális megoldás, ha rövid teljes hosszra van szükség. A speciális alumíniumötvözet és acél kombinációja biztosítja a könnyű súlyt, ugyanakkor hosszú élettartamot. Figyelembe kell venni, hogy a Blaser Over-Barrel hangtompító csak nyílt irányzék nélküli csövekre szerelhető. A fedeles torkolati menetre való utólagos felszereléséhez az elülső irányzékot el kell távolítani.

 

A Blaser CompAction-nak köszönhetően rövid hosszúság

Kompakt tervezés – a tár közvetlenül az elsütőegység felett helyezkedik el, ami az R8-at sokkal rövidebbé teszi, mint a hagyományos forgó tolózáras puskák, miközben a cső hossza azonos. Így megtapasztalhatja a hangtompítóval ellátott puska előnyeit, miközben nem marad le a Blaser puskákról ismert, megszokott célozhatóságról.

Műszaki specifikációk

Átmérő 50 mm (1.97″)
Teljes hossza 247 mm (9.72″)
Hatékony hossznövekedés 158 mm (6.22 „)
A csőből kiálló része 89 mm (3.5″)
Súly 410 g (0.90 lb.)
Zajcsökkentés 34,5 dB (C) 308 Win. kalibernél
Változatok Kalibercsoport
6,5 mm-es változat 6,5 mm
.30-as változat 6,5 mm – .30
9,3 mm-es változat 8 mm – 9,3 mm

 

Blaser On-Barrel hangtompító

A Blaser On-Barrel hangtompító kifejezetten a vadászok és az ő speciális igényeik számára lett kifejlesztve. A visszafogott kialakítás a csőre koncentrikusan illeszkedik, és még a nyílt irányzék használatát is lehetővé teszi a hangtompítóval együtt. A Blaser On-Barrel hangtompító 325 g-os súlyával az egyik legkönnyebb hangtompító a piacon. A speciális alumíniumötvözet titánnal kombinálva, a nagy tartósság fenntartását eredményezi.

Rövid hossz a Blaser CompAction miatt

A tár közvetlenül az elsütőegység felett helyezkedik el, ami az R8-at sokkal rövidebbé teszi, mint a hagyományos forgó tolózáras puskák, miközben a cső hossza megegyezik. Tapasztalja meg a hangtompítóval ellátott puska előnyeit anélkül, hogy lemaradna a Blaser puskáknál megszokott célzóképességről. Az előnyök egyértelműek: jobb puskakezelés, kisebb torkolatemelkedés, nagyobb torkolati sebesség, kisebb érzékelhető visszarúgás, gyorsabb célbaérés és szorosabb, egyenletesebb lövéscsoportok. A pontosság végleges.

 

Műszaki specifikációk

Átmérő: 42,9 mm (1,69″)
Teljes hossz: 203,1 mm (7,99″)
Hatékony hossznövekedés: 188 mm (7.40″)
A csőből kiálló rész: 15 mm (0.59″)
Súly: 325 g .308 Win kaliberű puska esetén.
Zajcsökkentés: 27 dB (C) .308 Win kaliberű fegyvereknél.

 

A modellek
A Blaser On-Barrel hangtompító egy nagyon kompakt konstrukciót ötvöz, miközben maximális teljesítménnyel büszkélkedhet. Jelenleg három változatban kapható.

Változatok Kalibercsoport
6,5 mm-es változat ≤ 6,5 mm
.30-as változat ≤ .30 (7,62 mm)
9,3 mm-es változat ≤ 9,3 mm

Minden változat standard, Semi Weight és Match csövekhez való menettel kapható.

Puskacső: Cső átmérője Torkolati menet
Standard 17 mm (0,67″) M15 x 1
Semi-Weight 19 mm (0,75″) M17 x 1
Match 22 mm (0,87″) M18 x 1

A Blaser On-Barrel hangtompító felszerelése

Minden egycsövű puska, R8, K95*, R93*, opcionálisan felszerelhető a hangtompítóhoz szükséges torkolati menettel. Ez az egyedi menettel való ellátás egy levehető menetsapkát is tartalmaz, amely védi a torkolati menetet, amikor a fegyvert hangtompító nélkül használják. A torkolati menettel felszerelt csövek enyhén hátrahúzott (17 mm | 0,67″) első irányzékkal rendelkeznek. A menet és a védősapka utólag is felszerelhető. Az elülső irányzék igény szerint hátrébb kerül vagy teljesen eltávolítható.

* Kivéve a Stutzen vagy nyolcszögletű csövek esetében.

Használati utasítás

A Blaser On-Barrel hangtompító felszerelése után a puska találati pontja megváltozhat. Javasoljuk, hogy a fegyvert a hangtompító felhelyezésével lője be. Azt is javasoljuk, hogy végezzen próbalövéseket a hangtompító felszerelése nélkül, hogy megértse a lövedékesés változását. Kerülni kell a gyorsan egymásután leadott nagy lövési gyakoriságot, mivel a hangtompító nagyon felforrósodik. Ez a hangtompítóból hőkáprázatot is okoz, amely negatívan befolyásolja a látási képet. A Blaser On-Barrel Silencer több azonos vagy kisebb kaliberű csőhöz is használható, ha azok rendelkeznek a szükséges torkolati menettel. Ne feledje, hogy a legmagasabb szintű zajcsökkentés csak a cső kaliberéhez illeszkedő hangtompítóval érhető el. Különös figyelmet kell fordítani egy vagy több lövés után, mivel bizonyos időjárási körülmények kondenzációt okozhatnak a hangtompítóban. A kondenzvíz a visszamaradt lőpormaradványokkal együtt fokozza a korróziót. Ezért mindig javasoljuk, hogy használat után vegye le a hangtompítót, és megfelelően szárítsa meg, mielőtt újra a puskára illesztené.

Most titánból készült!

Blaser integrált hangtompító

Az összes R8 Silence modell mostantól az új ISD „Silence Ti” jelzéssel kapható. A nagy szilárdságú titánium anyag felhasználásával az integrált hangtompító anyagában és minőségében jelentősen feljavult. Magától értetődik, hogy az R8 Silence modellek az összes többi R8 modellnél megszokott első osztályú egyensúlyt és vadászhatóságot nyújtják.

A titán kiváló korrózióállóságáról ismert. A jövőben minden R8 Silence modellt hangtompítóhüvellyel és titánból készült zajcsökkentéssel szállítjuk és a hüvely mérete változatlan marad.

Az R8 Silence integrált megoldást kínál azon vadászok számára, akik mindenkor megbízhatóan védik saját és kutyájuk hallását. Az R8 Silence felépítése lehetővé teszi, hogy a hangtompító sokkal gyorsabban hűljön le, mivel a külső felülete lényegesen nagyobb, mint egy hagyományos hangtompítóé. A cső és a hangtompító kontúrja úgynevezett „bikacső” alakú, ami az R8 jellegzetes megjelenését adja.

 

Jogi megjegyzés

Minden országban más és más törvények és jogi követelmények vonatkoznak a hangtompítóra. Ezért, azt tanácsoljuk, hogy érdeklődjön az Ön jogi hatóságainál a hangtompítóra vonatkozó engedélyekről, vagy kérjen további információt Blaser kereskedőjétől.

 

Köszönjük szépen a beküldőnek!

Forrás: https://www.blaser.de/en/

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!