A Vadaszujsag.hu tesztelte a Telos LRF XL50-et, a Pulsar legújabb csúcskategóriás modelljét, amely az első HD felbontású hőképalkotó monokulár a piacon. A Telos LRF XL50 és Telos XL50 modellek bevezetésével a Pulsar forradalmasította a hőképalkotó eszközök piacát.

Teljes HD felbontású eszközök választéka

A prémium minőségű Telos LRF XL50 monokulár 1024×768 pixeles, európai gyártású hőszenzorral rendelkezik, amely 14°-os látómezőt és kiváló képminőséget kínál, amely még nagy nagyításnál is éles kép  marad. Ez biztosítja, hogy megfigyelhesse az állatok legapróbb részleteit, és széles területeket pásztázva is nyomon tudja követni a helyzetet. A Telos csúcskategóriás sorozatának legutóbbi bővítésével a Pulsar már az összes HD-osztályú eszközt lefedi. Ide tartoznak a puskátávcsövek, távcsövek és monokulárok.

 

Feltétlen európai minőség

A Telos a valódi európai minőség ragyogó példája, amelyet sok szakember közös munkája eredményezett. Az eszköz mindkét kézzel kényelmesen használható, időtálló és a legjobb hőtechnológiával van felszerelve. Prémium funkcionalitásával és ergonómiájával kényelmesen használható mindkét kézzel. Simán működő zoom és fókuszgyűrűkkel, intuitív használatot segítő haptikus  rezgés jelző funkcióval(gomb lenyomásánál egy rezgést érzünk)  és egy teljesen új akkumulátor rendszerrel van ellátva.

Széles választék

Prémium kialakításával és kiváló képminőségével a Telos LRF XL50 és a Telos XL50 a Pulsar csúcskategóriás monokulár sorozatát teljessé teszi. Különböző méretű érzékelőkkel kaphatók: XQ, XG, XP és most már XL is. Mindegyik modell lézeres távolságmérővel vagy anélkül is elérhető, hogy a felhasználók különböző igényeinek megfeleljen.

A Telos LRF XL50 és a Telos XL50 műszaki adatai:

Jellemző Telos LRF XL50 Telos XL50
Szenzor 1024×768 pix @12 µm 1024×768 pix @12 µm
Lencse F50 / 1.0 F50 / 1.0
Nagyítás 2.5x – 20x 2.5x – 20x
Látómező 14° 14°
Észlelési távolság 2300 m 2300 m
Akkumulátor élettartam 7 h 7 h
Lézeres távolságmérő Igen Nem

Vadász vélemények

Night Vision Viking véleménye Svédországból

Night Vision Viking még rossz időjárási körülmények között is tesztelte a Telos LRF XL50-et. Megjegyezte, hogy ez a modell a legjobb választás nyáron a nagy melegben, mivel képes megörökíteni a vibráló természet legapróbb részleteit is. „A rezgő gombokkal ez hatalmas javulás! A képminőség a skála tetején van,” mondta.

A készülék minőségéről beszélve gyakran fontos más modellekkel összehasonlítani. Night Vision Viking kiemelte, hogy az ergonómia, a vezérlés és az új funkciók, mint például a haptikus visszajelzés vagy a kijelző halványítása, mind jelentős fejlesztések. „Részletes képet kapok bármilyen nagyításnál, bármilyen távolságban,” tette hozzá.

 

Nathan Stuart véleménye Ausztráliából

Nathan Stuart, ausztrál vadász, először az élességet és a gombok elrendezését vette észre a készüléken. „Egy LRF most már szinte kötelező a felszereléseim között a hőképalkotó vadászat és kártevőirtás során,” mondta. Nathan megfigyelte, hogy az egész XL50 sorozat fantasztikus képet nyújt, és a Telos LRF XL50 sem kivétel a 1024×768-as felbontású érzékelővel. „Ha a legjobb képet szeretnéd a hőképalkotó készülékedben, az XL sorozat a megfelelő választás!” tanácsolta.

Számára ez lenne a leginnovatívabb monokulár, amit valaha használt a keresőbe nézve. Az XP50-hez képest 200-300 méteres távolságon belül az XL50 javulása észrevehető. De ha ezt a távolságot 300-800 méterre növeljük, ott igazán kitűnik az XL50 a sűrűbb pixelek és a kijelző felbontásának köszönhetően.

Riccardo Tamburini véleménye Olaszországból

Riccardo Tamburini szerint a Telos LRF XL50 képminősége és meghatározása jobb, mint a Merger LRF XL50-é. „Részletes képet kapok bármilyen nagyításnál, bármilyen távolságban,” jegyezte meg. A Telos LRF XP50 és Telos LRF XL50 összehasonlításakor Riccardo megjegyezte, hogy az XL nyer, mert ugyanannyi részletet képes nyújtani, még az alap nagyítás növelése mellett is.

Első benyomása az volt, hogy tisztasága és képmeghatározása jobb, mint a Merger LRF XL50-é, valószínűleg a kisebb kijelző miatt, mivel jobban lefedi a természetes korlátokat, mint például a pixelesedést és a képzajt. Különösen lenyűgözte a képminőség, amikor az állatokra nagyított – még magas nagyítási szinteken is tiszta és részletes marad.

Riccardo igazán bízik ebben a termékben, és bárkinek ajánlja, aki szereti a csúcskategóriás eszközöket, figyelembe véve az összteljesítményt. „Különböző távolságokon tesztelem a zoomot, és elmondhatom, hogy körülbelül 150 méteren a kép ugyanolyan, mint 50 méteren,” mondta a vadász, aki könnyen tudta értékelni egy muflon kos osztályát 150 méteren.

 

A hőtechnológia csúcsa

A Telos LRF XL50-et a hőtechnológia csúcsának nevezhetjük kivételes tulajdonságai miatt. Ez a prémium HD minőségű hőképalkotó kézi monokulár a pásztázáshoz és észleléshez lesz az útmutatód még a legsötétebb éjszakákon is.

 

Termék megvásárolható: Itt

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!