A F.A.I.R. Xlight EM egy könnyű bock puska kellemes vonalvezetéssel és egy érdekes árral. A 2,6 kg-os csekély összsúly miatt a F.A.I.R. Xlight EM 12-es kaliberű modell ideális a kutyás hajtóvadászathoz – de a lőtéren is jól teljesít. Ebben bemutatjuk ezt a különleges változatot.

Írta: Fabio Antolini

A F.A.I.R. Xlight EM a Classic szériához tartozik. A németországi modell 12-es kaliberben kapható.

Az olasz gyártó ezzel a modellel egy olyan bock puskát kínál a duplacsövű fegyver rajongók számára, aminek a felszereltsége nagyon jól alkalmazható a kutyás hajtóvadászaton. A F.A.I.R. Xlight EM a Classic széria része, ami a karcsú és elegáns vonalaival tűnik ki.

F.A.I.R. Xlight EM 12/70 kaliberben: Részletek és árak

Ennél a modellnél az agyazás és a csőr alakú előagy olajozott, válogatott európai diófából készült, Fine-Pitch-Laser mintázattal és dupla markolattal.

A csekély súly – a F.A.I.R. Xlight EM egy fontos jellemzője – ami elengedhetetlen a mozgó vadászatnál – a könnyű Ergal repülőgép alumíniumötvözetnek köszönhető. A puska teljes súlya csak 2,6 kg. A nikkelezett zártesten lézeres gravírozások emelkednek ki kellemesen 3 szinten.

A motívumok arannyal kirakott vadászjeleneteket és szárnyas vadakat ábrázolnak. A F.A.I.R. Xlight EM bock puska Németországban csak 12-es kaliberben kapható. Csekély felárért kapható jobb- és balkezesek számára is. A puskacsövek 71 cm hosszúak és krómozottak a jobb ellenállóságért és ballisztikus teljesítményért.

F.A.I.R. Xlight EM sörétes puska: Az agyazás és a csőr alakú előagy olajozott, válogatott európai diófából készültek. A modell további vonzó jellemzője a Fine-Pitch-Laser mintázat és egy dupla markolat. Az ára csak 1.649 €

A vadász rendelkezésére áll egy Hunting XP50 Innter choke szett a különböző követelményekhez. A tölténykivetők nagyon szelektíven és automatikusan dolgoznak, így a hüvelyek kivetése gyors és megbízható. Az agyazás és a csőr alakú előagy olajozott, válogatott európai diófából készült, Fine-Pitch-Laser mintázattal és dupla markolattal. Az elsütőbillentyű szelektíven működik, a csőváltást a tusanyakon lévő biztosítóba építették be. Természetesen a puska rendelkezik az acélsörétes belövéssel is.

Már várjuk, hogy a vadászaton is tesztelhessük a F.A.I.R. Xlight EM bock puskát. Az ár/teljesítmény arány biztosan érdekes, mivel a puska ára 1.649,- Euro (jobbkezes) és 1.799,- EUR (balkezes).

A F.A.I.R. honlapján további információkat találhattok a gyártó többi termékéről is.