Ez a tökéletes kacsavadász dzseki a legbrutálisabb körülményekhez

A kacsavadászat a nedves és hideg körülmények szinonimája. Jellemzően minél hidegebb, havasabb és szelesebb az idő, annál jobb a vadászat. Ahhoz, hogy sikeres legyél a legbrutálisabb migrációs napokon, komoly felsőruházatra van szükséged, mint például a Sitka Hudson Jacket. Használtam jégtöréskor, csali elhelyezésekor, és órákig a rejtekhelyen ülve erős szélben és fagyos időben egy késői utahi vadászat során. Így állt ellen a Hudson Jacket a feltételeknek.

A Sitka Hudson kabát specifikációi és jellemzői

  • Súly: 42 uncia
  • GORE OPTIFADE concealment waterfowl marsh terepminta
  • 3 rétegű GORE-TEX stretch technológia
  • PrimaLoft szigetelés
  • Tágas lőszerzsebek és cipzáras, kihúzható zsebek
  • Vízzáró tömítés mandzsetta
  • Zsinóros szegély

3 rétegű GORE-TEX

A Sitka Hudson a vállak mögött sztreccs GORE-TEX panelekkel rendelkezik.

A Hudson vállai mögött GORE-TEX sztreccs anyagú panelek találhatók, amelyek lehetővé teszik a gyors sörétes puska vállhoz emelést és a szabad mozgást, miközben megőrzik az extrém víz- és szélvédelmet. A panelek nem engedik be a hideget, a szelet vagy a vizet, bár drasztikusan eltérnek a kemény héj többi részétől. Az anyag jobban hasonlít egy kezelt és nyújtható gofri kötésre, mint a tipikus vastag és sima GORE-TEX-re. Ennek a kabátnak óriási előnye, hogy hatékonyan húzhatod vissza magadat a csónakba, nyúlhatsz csalihoz, és simán vállhoz emelheted a vadászpuskádat. Lenyűgözött, hogy ezek a panelek nem okoztak hideg helyeket, hanem megőrizték a tipikus GORE-TEX teljesítményt.

Tömítő mandzsetta

A vízzáró mandzsetta úgy igazodik, hogy megakadályozza a víz feljutását az ujjon, még akkor is, ha víz alá kerül. Lezárhatod a mandzsettát a kesztyű alatt, hogy megakadályozd a víz beszivárgását. Így a nap hátralevő részében nem kell nedves ujjakkal foglalkozni, ha a kesztyű meghibásodik, vagy a víz alá kell nyúlni.

Zsebek

A Hudson mellkasán két nyitott zseb található, amelyekben felmelegítheted a kezeidet, két tágas lőszerzseb, amelyekben elfér egy tele lőszerdoboz, de üresen laposak, és két cipzáras, elhúzható zseb a hívók számára a külső oldalon. Belső cipzáras zseb is található a bal mellkason. A hívó zsebek megóvják a vadhívókat a fagyástól, a kabát elején található kivehető pántok pedig lehetővé teszik a hívók biztonságos elérését a könnyű hozzáférés érdekében. Nagyra értékeltem volna két további nyitott zsebet a derékrészen lévő tágas lőszerzsebek mögött, hogy melegen tarthassam a kezem, de összességében rengeteg tárolóhely van ebben a kabátban.

A Sitka Hudson dzseki tesztelése a terepen

Két kacsavadász feltöri a jeget a csónak előtt.

A Hudson fagyos hőmérsékletre vittem kacsa vadászatra, hogy teszteljem, mennyire víz- és szélálló valójában. Az öböl, amelyben vadásztam, körülbelül egy hüvelyknyi jéggel volt befagyva. Valójában nem voltak túl jók a kilátásaink a kacsa vadászatra, mert az öböl jeges volt, de ideális körülményeket teremtett a kabátom teszteléséhez. Miután az egyetlen másik csónak odakint megfordult egy leszakadt kellékkel, beugrottunk a vízbe, hogy megtörjük a jeget a csónak számára. Átfurakodtam a sáron, és a testsúlyommal törtem meg a jeget, így izzadtam, miközben rengeteg vizet fröcsköltem a kabátomra. Ez a réteg szépen működött, kint tartotta a hideget anélkül, hogy túlmelegedtem volna. Mozgás közben nagyon jól lélegzett, de szél és jég ellen védett.

A rejtekhely körül jéggyűrűt kellett feltörni, hogy csalikat helyezhessünk el.

Miután megtisztítottunk egy fél kupolát a jégtől a csónak rejtekéből, elkezdtünk csalikat kirakni. Fröccsenés vagy szellő nem hatolt be a Hudsonba, és még mindig kényelmesen éreztem magam a derekamig a fagyos vízben. A következő az igazi próbatétel, órákon át mozdulatlanul ülni vizes ruhában.

A Sitka testtérképes szigetelését úgy tervezték, hogy melegen tartsa a magot és a végtagokat, miközben lehetővé teszi a teljes mozgástartományt.

Míg a Hudson PrimaLoft szigeteléssel rendelkezik, úgy működik, mint egy héj, nem pufi. A nehéz GORE-TEX minden bizonnyal hasznos réteg volt a melegen tartás során, de szigetelő középrétegek nélkül nem bírja ki a napot hideg időben. A kabát belsejében lévő párnázás vékony, és a test feltérképezése lehetővé teszi a hát és a hónalj nagyobb légáteresztő képességét, ugyanakkor a kialakítás szigeteltebben tartja a magot és a karokat.

Ez a kabát önmagában nem túl meleg. Szintén jól illeszkedik, amiről azt hittem, kevésbé melegített, mert összenyomta a középső rétegeimet. Néhány órás cselekmény után azonban ugyanolyan melegem volt, mint amikor először elkezdtem az ülést. Javasolnám a méretezést, hogy vastagabb rétegek is elférjenek alatta.

Mit csinál a Sitka Hudson dzseki a legjobban

Ez egy kiváló teljesítményű felsőruházat, amelyet jól megterveztek a rendeltetésének megfelelően. Blokkolja az elemeket, miközben szükség esetén mobilitást és légáteresztő képességet biztosít viselőjének. Az extrém vízállóság és szélállóság a legjobb része ennek a kabátnak, amelyek egyben a legfontosabb tényezők a kacsavadász dzseki vásárlásakor. A technológiailag fejlett GORE-TEX sztreccs panelek, a rengeteg zseb és a tömítőmandzsetták miatt ez a kabát megéri a befektetést a komoly kacsavadászok számára.

Mit csinál a Sitka Hudson dzseki a legrosszabbul

Ennek a kabátnak előnyös lehet a lazább szabás, hogy több réteg elférjen benne. Közepesnek megfelelő, az én tipikus méretem. Időnként úgy éreztem, hogy összenyomja a rétegeimet, nem engedve, hogy elég meleg levegőt csapdába ejtsenek ahhoz, hogy valóban melegen maradjak. A héjnak nem szabad olyan szorosan illeszkednie, de a sztreccs technológia segít enyhíteni ezt a problémát, így még akkor is rugalmas marad, ha szűk szabásról van szó.

A zárás kettős cipzárral rendelkezik, hogy kényelmesebbé tegye az ülést, de némi meggyőzés szükséges a cipzár rögzítéséhez. Ha megfagyott, és kesztyű van rajtad, finnyás lehet. A cipzárak fülei azonban elegendő helyet biztosítanak a kesztyűben való működtetéshez.

Végső gondolatok

A Sitka Hudson kabátja egy megbízható külső réteg, amely kreatív megoldásokat kínál a legrosszabb időben történő vadászattal kapcsolatos kihívásokra. A melegen és szárazon maradás kulcsfontosságú a kacsavadászat alatt, ahol a cselekvés gyorsan, vagy órákon át tartó hidegben ülés után is megtörténhet. Ennek a kemény ruharétegnek a mobilitása olyan, amit minden hordásakor észreveszel és értékelni fogsz. A s h l e y  T h e s s

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!