A Yukon Advanced Optics Worldwide örömmel jelenti be a legelső fejleszthető hőkamerás monokulár termékcsaládjuk vadonatúj koncepcióját – a Pulsar Telost. Kezdve a Telos LRF XP50 modellel és annak LRF nélküli változatával. Az értékesítés kezdete ez év szeptemberében.

Frissíthetőség: egy termék, amely soha nem öregszik el

A Telos kereső hőkamerákat úgy tervezték, hogy időtállóak és örökké újak legyenek. Mint azt mindannyian jól tudjuk, a csúcstechnológiai iparágakban évente, ha nem havonta, rengeteg fejlesztés és változás történik. Ez alól a hőképalkotás sem kivétel. Arról nem is beszélve, hogy mi emberek is elég gyakran változtatjuk szokásainkat és gondolkodásunkat.

Ezt a termékcsaládot úgy tervezték, hogy alkalmazkodjon az adott vadászok folyamatosan változó igényeihez. Ez az első olyan hőkamerás készülékcsalád a piacon, amely technikai frissítés lehetőségét kínálja.

Legyen Telos-tulajdonos, és kapjon esélyt arra, hogy a jövőben fejleszthesse készülékét. Bátran váltson nagyobb teljesítményű optikára, nagyobb felbontású érzékelőre vagy kijelzőre, hatékonyabb és funkcionálisabb elektronikai alkatrészekre, vagy akár lézeres távolságmérővel és további optikai csatornákkal is felszerelheti készülékét, hogy mindig olyan készülékkel rendelkezzen, amely a fejlesztési költségek szempontjából releváns az Ön számára.

Ez a Pulsar egyedülálló megoldása, hogy olyan terméket kínáljon Önnek, amely az Ön igényeivel és vadászati szokásaival együtt változik, de gyakorlatilag soha nem öregszik el.

Rendkívüli hőérzékenység

Számunkra a Telos a kiváló minőség és az időtálló megoldások szinonimája. Nézzük meg közelebbről ezt a csodálatos készüléket, amelyet frissen szállított a Pulsar.

A termékcsalád első képviselője a Telos LRF XP50 hőkamera monokulár, amely a legjobb, 640×480 felbontású, 17 mikronos pixelosztású, európai gyártású Lynred érzékelővel van felszerelve.

Az igazi változást a 18 millikelvin alatti NETD extrém hőérzékenysége jelenti. Az érzékelő ezen tulajdonságai egyszerűen lenyűgöző hőkamerás képalkotási képességeket garantálnak még a legzordabb időjárási körülmények között is.

Adja hozzá a gyors rekesznyílású F50/1,0 germánium objektívet, és a lehető legjobb minőségű, legrészletesebb és leginformatívabb képeket kapja bármilyen vadászati körülmények között.

Az új Telos LRF ideális egy tárgy nagyobb távolságból történő érzékelésére. Használja a beépített precíz lézeres távolságmérőjét a gyors és hibamentes távolságmeghatározáshoz. Az LRF akár 1 kilométeres távolságokat is mér az egyszeri mérési és a folyamatos pásztázási módban.

Fejlett Pulsar képjavító technológia

Minden Telos modell a saját fejlesztésű, fejlett Pulsar képjavító technológiával rendelkezik. Ez a Telos hőkamera képalkotását a legmagasabb szintű részletességre, tisztaságra és kontrasztra emeli.

Ez a készülék képes összetett jeleneteket ábrázolni a féltónusok széles skálájával, még az olyan alacsony kontrasztú tárgyak, mint az égbolt, a fű vagy a vízfelület esetében is. A különböző távolságban lévő objektumok szoftveres részletezése és élesítése rendkívül informatívvá teszi a hőképet.

A hőképérzékelő érzékenységének kézi növelése javítja az észlelési minőséget, ha a megfigyelési körülmények romlanak. A simító szűrő és a fényerő- és kontrasztbeállítások széles skálája kényelmesebbé teszi a hosszabb megfigyelést.

Felhasználói igényekre tervezve

A Telosban ideális esetben egy kézzel is beállíthatja a képet – a klasszikus sima zoom- és fókuszálógyűrűk az objektíven a klasszikus elrendezésben találhatók, egyenként, mint a professzionális fényképezőgépeknél. Ideális kezelhetőség bal- és jobbkezes vadászok számára egyaránt. A gyűrűk következetes elrendezése lehetővé teszi, hogy gyorsan és minimális erőfeszítéssel tiszta képet kapjon a kívánt nagyítással.

A kezelőszervek függőlegesen szimmetrikus elrendezése lehetővé teszi, hogy a Telos mindkét kézzel ugyanolyan kényelmesen használható legyen – a gombok egy sorban helyezkednek el a felső panelen. A rögzíthető kézpánt pedig tetszés szerint áthelyezhető a készülék jobb vagy bal oldalára.

A még nagyobb alkalmazkodóképesség és használati kényelem érdekében a Telos testre szabható vezérlőket és felhasználói felületet kínál. Ezeket az új hőkamerás monokulárokat fejlett funkciók jellemzik, de egy adott funkció prioritásának meghatározása a felhasználó kiváltsága – nyugodtan átrendezheti a menüpontokat és meghatározhatja a gombok funkcióit.

Készen áll a legkeményebb körülményekre

Az új Telos LRF XP50 készülékkel több mint 8 órán keresztül figyelhet egyetlen akkumulátortöltéssel. A vadonatúj, gyorsan cserélhető LPS 7i Li-ion akkumulátor nem igényel speciális töltőt – egyszerűen csatlakoztassa bármely hálózati adapterhez az USB Type-C porton keresztül, és töltse fel a Power Delivery gyorstöltési protokoll segítségével. Az LPS 7i akkumulátor ráadásul támogatja a vezeték nélküli töltést.

A Telos hőkamerás monokulárt a vadonban uralkodó nehéz körülményekhez tervezték. Szélsőséges hőmérséklet-tartományban -25 és +50 °C között is megfelelően működnek.

A Telos gumírozott teste továbbá kitűnik a magas működési tulajdonságok és a kivételes kopásállóság miatt. Nedves körülmények között csúszásmentes, és szilárdan és nagyon természetesen tartja a vadász kezében. Ráadásul a ház könnyen tisztítható és hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését.

Szabó által készített ergonomikus és funkcionális hordtáska

Az új Telos egy stílusos, felhasználóbarát és végső soron kényelmes tokban érkezik. Erre a készülékre szabott, megváltoztathatatlan, ha a vadász sokat és gyorsan mozog, és gyorsan ki kell tudni venni vagy be kell helyezni a készüléket a tokba.

A rögzítőszíjak rendszere optimálisan elosztja a vadász testén a súlyt, tehermentesíti a vállat, a hátat és a nyakat, és lehetővé teszi a szabad mozgást, hajolást vagy fordulást anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy a készülék kiesik. Ezenkívül a Telos táska fel van szerelve hevederekkel a derékszíjhoz, valamint a moduláris Molle rögzítési rendszerrel ellátott felszerelésekhez, beleértve a hátizsákokat és a hevederes felszereléseket is.

Forrás: Pulsar

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!