Vetettünk egy pillantást a legújabb vízálló kamerákra a GoPro-tól, Tactacam-tól, Spypoint-tól, és Akaso-tól

Az egyetlen jobb dolog a kalandos életnél az, ha meg is örökítheted az eseményeket videóra, hogy aztán újra és újra átélhesd évek múlva is. Csak kérdezd meg Rico bácsit – ha az edző beállította volna őt a negyedik negyedben az 1982-es nagy meccsen, akkor a csapat állami bajnok lett volna (elnézést, 2019-ben volt a Nevetséges Napóleon című film 15 éves évfordulója, ezért nem bírtam ki). De ilyen sok akciókamera gyártóval és modellel a mai piacon, néha nehéz megállapítani, hogy melyik felel meg a vadász vagy horgász szokásaidnak. Azért, hogy segítsünk dönteni a kamera és tulajdonságok kiválasztásában, itt egy gyors áttekintés négy különböző felvevőről, amit kimondottan szabadtéri tevékenységekhez terveztek.

Tactacam 5.0

Amikor magunkat akarjuk felvenni, az egyszerű jobb, és a kezelés nem lesz nagyon egyszerűbb, mint a Tactacam-nél. Szereld fel ezt a készüléket egy puskára vagy egy íjra, és indítsd el vagy állítsd meg a felvételt egy gombnyomással. Vagy, ha műszakilag hozzáértő vagy, az 5.0 modell egy távvezérlővel rendelkezik, vagy kezelheted a Tactacam okostelefon applikációval. 4K felbontásban készít felvételeket, van alacsony fény érzékelője, 360 fokban vesz fel hangokat. Ez a kamera igazán tündököl egy sörétes puska csöve alatt vagy a kedvenc íjadról kiállva. De, figyelmeztetlek – próbáld elkerülni a kamera rángatását. Könnyen belemerülhetsz a pillanat hevébe, elfelejted, hogy felveszel, és a kamerát minden irányba mozgatod. Az eredmény egy olyan videó, amit aligha lehet megnézni. Ha rosszul csinálod, akkor látni fogsz pillanatokat a lövés előtt, egy remegést a lövéstől és valószínűleg egy pár másodpercet a lövés után, és a film olyan lesz, mint egy földrengésről készített videó. Ez a típusú kamera nagyszerű ahhoz, hogy szabad legyen a kezünk és saját szemszögünkből készítsünk felvételt, de ha nem figyelsz oda a szabadban készített felvételeknél, akkor jelölhetnek az arany málna díjra.

GoPro HERO7 Black

Vegyük tudomásul; a GoPro a szabvány az akciókameráknál. A GoPro előtt a saját szemszögből készített vadász és horgász videók elemek összevisszaságából, digitális felvételből, kézben tartott kamerákból és rossz képminőségből álltak. Minden ismétléssel jobbak lesznek a GoPro kamerái. Nem a legolcsóbb kamerák a piacon, de tudod, hogy mit kapsz a pénzedért. A Hero7 a cég legújabb és legnagyobb modellje és olyan képességei vannak, amiket eddig még nem láttunk más kameránál – mint pl. hangutasítás és elő közvetítés, hogy akkor oszthasd meg a történetet Facebook amikor történik. A videó minősége is kiváló. Akár 4K60 videókat is tud készíteni és 12MP fényképeket. Más filterek tartalmazzák a TimeWarp funkciót, ami növeli a film sebességét 30x-ig, és 8x lassítást, hogy újra átélhessük az egyedi pillanatokat teljes pompájukban. A vízálló háza 10 méter mélységig biztonságossá teszi, de ha ennél mélyebre mész, akkor valószínűleg egyel kevesebb kamerád lesz.

Spyoint Xcel HD2

Ha nem akarsz többszáz eurot költeni egy kamerára, aminek a képességeit csak ritkán használnád, de mégis szeretnél valamit, ami 1080-as minőségben készít felvételeket, akkor az Xcel HD2 jó lehet számodra. Ha a képernyőd nem 4K minőségben közvetíti az adást, akkor valószínűleg soha nem lesz szükséged egy ilyen magas felbontásra egy akciókameránál. Mi több, ha egy kamera 12MP fényképeket készít, és adnak hozzá egy távkapcsolót, ami 35 méterig működik, akkor minek költenél extra pénzt olyan dolgokra, amire nincs szükséged? Ez a kis Spypoint kamera hasonló a GoPro Hero7 tömbszerű kamerájához, és ugyanazokat a szerelékeket és kiegészítőket használja. Vagy egy 5cm-es kijelző a hátulján, egy zoom funkció, amivel 170-140 fokos látómezővel készíthetünk felvételt, egy time lapse üzemmód, a vízálló ház pedig szárazon és biztonságban tartja, ha vízalatti világokat akarnál felfedezni.

Akaso Brave 4

Az egyik dolog, amit szeretek az Amazonban, hogy ha elkezdesz keresni egy bizonyos terméket, akkor elveszhetsz rengeteg hasonló, de ugyanolyan jó (néha jobbat) termék között. Így találtam meg az Akaso 4K kameráját. Első pillantásra olyannak tűnik, mint a GoPro, és ha a tulajdonságokról van szó, akkor nehéz túltenni rajta – 4K videó felbontás, 20MP fényképek, 170 fokos látószög 5x nagyítással, ami 70 fokosig viszi le, képstabilizáló és egy 5cm-es kijelző. A vízálló házban 100 méteres mélységig védve van, és ha letöltöd az Akaso applikációt, akkor mindent közvetíthetsz egy okostelefonra. Van hozzá egy távirányítós csuklópánt is így elindíthatod és megállíthatod a felvételt anélkül, hogy hozzányúlnál a kamerához. De ami miatt igazán kitűnik ez a kamera, az ára – a komplett készüléket 100 dollár alatt árulják.