Egy gyakorló délután a koronglőtéren a 28-as kaliberű Fausti SLX Magnificent-tel, egy puskával, ami kielégíti a profik igényeit és garantált szórakozást biztosít a koronglövésznek. A szabadalmaztatott Fausti “Four Locks” rendszer 4 záróponttal a szolidságot, hosszú élettartamot és stabilitást jelenti. Bemutatjuk nektek a Fausti bock puskáját.

Írta: Fabio Antolini / all4shooters.com

A Fausti SLX Magnificent Sport Edition tesztelése a lőtéren.

Az olyan vadászok számára, akik szeretik a koronglövészetet, de még az olyan lövészek számára is, akik egy robusztus fegyvert szeretnének elegáns vonalakkal, jó választás lehet a Fausti SLX Magnificent bock duplacsöves sörétes puska. Itt egy nagy előnnyel jár a kicsi 28-as kaliber: Műszakilag nézve az alacsony súly és a lecsökkentett fogás felület ösztönösebbé és gyorsabbá teszi a lendítést, a látómező nagyobb és kevésbé fárad el a lövész.

A Magnificent puskát 12, 20, 28 és .410 kaliberben gyártják. A rendszert CNC vezérléssel készítik el masszív acéltömbökből. A szabadalmaztatott Fausti “Four Locks” rendszer 4 záróponttal garantálja a biztonságot, tartósságot és stabilitást. A cső monoblokkban található két retesz a függőleges lezárásról gondoskodik emellé betettek még további 2 reteszt a zártest belső oldalaiba. Ily módon oldalirányban és hosszában működnek és egy ortogonális (derékszög) dupla lezárást hoznak létre.

Az agyazás mérete a személyre szabható a lövész számára vagy rendelhető állítható változatban.

A Fausti SLX Magnificent 12, 20, 28 és .410 kaliberben kaliberekben kapható.

A háromszorosan ötvözött acélcsövek 4 különböző hosszúságban kaphatóak: 71, 73, 76 és 81 cm. Mint minden Fausti puska, az SLX Magnificent is pontosan személyre szabható a lövész igényei és a felhasználási célja szerint. Sportágtól függően a Fausti SLX Magnificent felszerelhető fix choke-okkal trap és skeet lövészethez vagy egy szett cserechoke-kal. Az átkapcsolható elsütőbillentyűt a lövész be tudja állítani, az tölténykivetők automatikusan működnek.

Az olajozott, pisztolymarkolatos agyazás kiváló diófából készül, míg az agytalp kapható fa vagy gumi kivitelben. Az agyazást egy csőr vagy angol előagy teszi teljessé. Egy méretre készített agyazás vagy állítható agyazás közül választhatunk. A mély pikkelymintázat egy szoros fogást és pontos lendítést tesz lehetővé. Az általunk használt 28-as modell kétség kívül megkönnyítette a Fausti SLX Magnificent lendítésének megszokását. A szinte nem is érezhető visszarúgás egy kellemes élménnyé tette a tesztet a lőtéren. A fegyver stabilitásának köszönhetően az ismétlő lövések mindig gyorsak és pontosak voltak, a hüvelykivetés jól és egyenletesen működött.

A Fausti SLX Magnificent műszaki adatai:

Modell:Fausti SLX Magnificent
Kaliber:12, 20, 28 .410
Puskacső hossza:710, 730, 760, 810 mm
Tölténykivető:automatikus
Choke-ok:fix vagy cserélhető
Elsütőbillentyű:állítható
Agyazás:Pisztolymarkolat, méretre gyártott vagy állítható, gumi agytalp
Kivitelezés:Lézeres gravírozás
Ár:4.280,- Eurotól

A Fausti Stefano Arms oldalán további információkat találhattok az SLX Magnificent Sport Edition puskáról.