2020-as újdonság: A Fausti Dea Sport duplacsövű puska. A 12-es kaliberű duplacsövű puska szerkezete robusztus és pontos és rendelkezik minden tulajdonsággal, amit elvárhatunk és elvárunk egy versenypuskától. Az elsütőbillenytű működtetése egyszerű az agyazás pedig állítható. Ebben a cikkben elolvashatjátok, hogy még mire képes a Dea Sport.

Írta: Fabio Antolini

A Dea Sport egy egyszerű, átgondolt és robusztus kialakítású duplacsövű puska, amit a Fausti a koronglövészethez tervezett. Ezt a sportágat egyre kevésbé űzik kizárólag bock puskákkal és ma már a duplacsövű puskák számára is nyitott. Megtartotta a „Dea” nevet, – klasszikus Fausti fegyver széria – és ezt a fegyvert a sportlövészethez tervezték. A kialakítását átdolgozták és fejlesztették, hogy a lövészeknek egy szerkezetileg robusztus és pontos fegyvert nyújtsanak. A Dea Sport jelenleg csak 12-es kaliberben kapható, és a Fausti nővérek forradalmasítják a duplacsővű puskák ötletét úgy, hogy az új modellel kiváló minőségű és hatékony megoldásokat kínálnak.

Az új Fausti Dea Sport duplacsövű puska tulajdonságai

A zártest most egy részből áll, hogy kibírja a többezer lövést, amit egy versenypuskával leadnak. A zárt is átalakították és most inkább egy bock puskáéhoz hasonlít, spirál rugókkal a klasszikus V alakú rugók helyett, amiket a hagyományos Dea vadászpuska szériánál használnak. A Dea Sport automatikus kilökőrendszere szintén spirál rugókkal működik, hogy terhelés alatt is biztosítsák a tiszta és pozitív kilökést. A praktikus elsütőbillentyűt azért adták hozzá, hogy a lövész számára maximális rugalmasságot biztosítsanak a terepen és a sportágak kiválasztásánál.

A Dea Sport mértékletes vonalai egyértelművé teszik a tisztán sportos tulajdonságait. A fegyver profilja azonban markáns a rendszer mélyfekete színének köszönhetően, amibe belegravírozták a modell és a gyártó nevét. Az állítható agyazás lehetővé teszi a megfelelő beállítást a lövész számára, míg a „hódfarok” alakú előagy egy jó fogást és pontos lendítést tesz lehetővé.

A Dea Sport 3 csőhosszal kapható: 71, 76 vagy 81 cm, magnum töltényűrrel és cserélhető belső choke-okkal.

Az olasz gyártó márkajelzése a Fausti csövek magas ballisztikus teljesítménye, amiknek mindig ellenőrzik a pontosságát. Az agyaggalamblövészet rajongói, akár kezdők vagy profik, minden olyan tulajdonságot megtalálnak a Dea Sportban, amit egy versenyfegyvertől elvárhatunk és el is várunk: megbízhatóság, könnyű lendítés, pontosság és tartósság.