SHOT Show 2020 / Újdonság a Leupold-tól: A VX-3i és VX-Freedom céltávcső szériák modell kínálatának bővítése. Az amerikai óriás Leupold & Stevens Beaverton, Oregonból a SHOT Show 2020-ra sok érdekes műszaki optimalizálással érkezett a belépőszintű VX-3i-hez is. És az USA-ban a márka „életstílusát” is nagybetűkkel írják, így a ruházat és a felszerelés mellett már kínálnak egy saját lövész szemüveg szériát is.

Írta: Stefan Perey / all4shooters

A Leupold újdonságai a 2020-as SHOT Show-n

Mindjárt négy új céltávcső továbbfejlesztett felszereltséggel a “ZeroLock” (ZL)-nullázó funkció formájában az állítótornyokon valamint egy a vevő igényei szerint méretre szabott “Custom Dial System” (CDS) ballisztikai torony bővíti először a Leupold népszerű VX-3i szériáját. A ZL felszereltség megakadályozza a véletlen elállításokat/találatpont helyzet változásokat és lehetővé teszi az elvégzett állítások után a megbízható, pontos visszatérést az előzőleg kiválasztott beállításhoz. A szállítás tartalmaz egy a vevő igényei szerint egy bizonyos lőszertípushoz, valamint a sebességéhez az átlagos környezeti viszonyoknál elkészített ballisztikai gyűrűt a magasságállító toronyhoz. Ezáltal a gyakorlatban kompenzálható a lövedék röppályája és nagyon gyorsan elvégezhetők a beállítások, hogy a célpontot tisztán eltaláljuk.

Az új VX-3i CDS-ZL optikák 1“/24,5 mm-es és 30 mm-es középtubus átmérővel, oldalsó fókusszal és anélkül, 3,5-10×40 és 4,5-14×40 nagyítással, Duplex és Wind-Plex célkereszttel kaphatóak. Ezekkel a céltávcsövekkel most először kaphatóak ZeroLock technológiával ellátott modellek a Leupold VX-5HD optikák ára alatt.

Leupold VX 3i: A “ZeroLock” technológia most először áll rendelkezésre az olcsóbb árkategóriás Leupold céltávcsöveknél.

Leupold VX-3i CDS-ZL in 4,5-14×40.

Leupold VX-3i CDS-ZL in 3,5-10×40.

Leupold VX Freedom: 5 új céltávcső AR-15 puskákhoz

Öt új, az AR-15 puskákhoz tervezett céltávcső bővíti a Leupold VX-Freedom családot. Az összes új modell milliradián alapú állítószerkezettel és célkereszttel rendelkezik a nagyon népszerű .223 Remington lőszerre kalibrálták elő. Az új modellek: 1,5-4×20 30 mm-es tubussal és FireDot MIL-Ring megvilágított célkereszttel, 3-9×40 és 4-12×40 1“ középtubussal és 223 Mil TMR célkereszttel valamint a 4-12×40 és 6-18×40 30 mm középtubussal és 223 Mil Side Focus TMR célkereszttel. Pontosan ismétlő szerkezetek felhasználóbarát kezelőelemekkel valamint egy magas optikai teljesítmény a “Twilight Light Management System”-nek köszönhetően, a lencsék többréteges bevonattal rendelkeznek, ami a Leupold VX- Freedom AR céltávcsövek alapfelszereltsége.

Az IWA-n beszámolunk a további Leupold újdonságokról.

VX-Freedom AR 3-9×40.

VX-Freedom AR 4-12×40.

VX-Freedom AR 6-18×40.

Az első osztályú Leupold VX-5HD-céltávcsövek, amik ötszörös nagyítási tartománnyal rendelkeznek, most már kaphatóak új milliradiános változatban is. Itt a 3-15×44 látható.

Leupold VX-Freedom AR 1,5-4×20.

Leupold SX-4 Pro Guide HD spektívek

A Leupold nagy teljesítményű megfigyelő optikákat kínál az SX-4 Pro Guide HD 15-45×65 és 20-60×85 modellel, egyenes vagy ferde betekintéssel. A nagylelkűen kialakított „szemdoboz – Eyebox” csökkenti az idő előtti szemfáradást a hosszú megfigyeléseknél és az optikai teljesítmény által a szórt fény lényegesen lecsökken a konkurens termékekhez képest, valamint a lehetséges megfigyelést 30 perccel meghosszabbítja a rossz fényviszonyok (szürkület) esetén. Természetesen az extrém körülmények között tesztelt, robusztus spektívek alján megtalálható a menet a háromlábú állvány számára és praktikus, párnázott hordtáskát kapunk hozzájuk.

Leupold SX-4 Pro Guide 20-60×85 ferde betekintéssel.