Melyik legjobb vadászathoz való távolságmérő? Attól függ, hogy hogyan használod. A legjobb távolságmérős keresőtávcső – ami 6 mérföldig mér és minden lövedékhez és lőszerhez ad célzás kompenzálást – erős túlzás lehet egy íjász számára, aki gyors és pontos távolságot akar 50 méteren belül.

A használhatóságtól függetlenül a távolságmérés művészete felemelkedőben van. A lézerek gyorsabbak és pontosabbak, mint valaha, az optikák pedig, amik a képet és távolságot szolgáltatják, integrálódnak a processzorokkal és a mobil applikációkkal, hogy különösen erős és hasznos felhasználói felületeket nyújtsanak. Azokról az optikákról: az üveg és bevonatok tartják az iramot, így még a vadászathoz való kézi távolságmérők képe és tisztább és ragyogóbb, mint valaha. A távolságmérős keresőtávcsövek önmagukban is megállják a helyüket a modern elektronikájuk bekapcsolása nélkül is.

 • A legjobb a Long-Range lövészethez: Zeiss Victory RF
 • A legjobb Bluetooth-os: Leica 2800.COM
 • A legjobb $250 alatti: Bushnell Prime 1800
 • A legjobb szög kompenzálós: Vortex Ranger 1800

A legjobb távolságmérő Long-Range lövészethez: Zeiss Victory RF

Fő tulajdonságok 

 • Csúcsminőségű optika
 • Integrálás mobil applikációval
 • A célzási megoldást a beépített időjárás állomás mutatja

Amiért a listára került

Sok lézeres távolságmérős keresőtávcső a szoftverével vagy a távolság információs célzó megoldás számítása miatt vezet. A Zeiss Victory RF elsődlegesen egy világklasszis optika – egyértelmű választás a legjobb távolságmérőnél a long-range lövészethez. A távolságmérő kitűnő, de ez a készülék meghatározza azt a mondást, hogy látnod kell egy célpont ahhoz, hogy lőhess rá. A vele használható nagyon jó mobil applikácó csak egy kritikus bónusz.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • Képes felismerni célpont 2500 yardig és 10 yard közelségben
 • Bluetooth-on keresztül csatlakozik a Zeiss Hunting Applikációhoz, amin keresztül a felhasználó betáplálhat egyéni ballisztikus adatokat, vagy referenciaként egy egész könyvtárnyi szabvány lőszer adata áll rendelkezésre
 • A kijelző egyszerű és intuitív

Hátrányok

 • A távolságmérő gomb a jobboldali tubus alsó részén egy elég fura helyen van
 • A kör célkeresztnek lehetnének további változatai

 

Termékleírás

A Victory széria a német optikai hagyományok legjobbját képviseli. Az üveg ragyogó és éles, a nagyméretű fókusz tárcsa úgy forog, mintha golyóscsapágy lenne benne. Az optika egyensúlya tökéletes és sokkal könnyebbé teszi a 900 grammos keresőtávcsövet.

A Zeiss távolságmérője elég szabványos az üzemmódok és teljesítmény tekintetében. 600 yardon belül +/- 1 yard a pontossága és 905 nanométeres hullámhosszú lézert bocsájt ki. A kör célkereszt pontos és könnyen használható a célkereszt beméréséhez szinte minden fényviszonynál és távolságon. Meg kell jegyeznünk, hogy a Zeiss 2500 yard hatótávolságot hirdet; Én mértem egy fényvisszaverő acél tetőt a szomszédomnál 2700 yardra, de a szarvas méretű célpontoknál az effektív hatótávolság inkább 1200 yard lehet.

 

Az optikai bevonatok a legjobbak között vannak a piacon, és a nagyon éles – és drága – fluorit lencsék gyönyörű felbontású és részletes képeket adnak. Meg kell még jegyeznünk, hogy ha összehasonlítjuk a Victory RF képét egy nem távolságmérős Zeiss keresőtávcsővel, akkor a keresőtávcsöves készülék képe némileg sötétebb. Ez azért van, mert a vörös LED kijelző javítására használt bevonatok hajlamosak a fényerő rontására, de csak egy hangyányit.

De, ha összehasonlítjuk bármely más gyártó távolságmérős keresőtávcsövével, akkor kiderül, hogy a Zeiss Victory RF testhosszal vezet minden versenytárs előtt a képminőség szempontjából. És a távolságmérő is elég jó.

A legjobb távolságmérő Bluetooth-os vadászathoz: Leica 2800.COM

Fő tulajdonságok

 • Teljesen kompatibilis a Kestrel Elite készülékekkel
 • Könnyű használni a Leica’s ABC ballisztikus programmal a mobil applikáción keresztül
 • Kitűnő üveg és optika egy kézi távolságmérőhöz képest.

 

Miért került bele a listába

Míg a legtöbb kézi lézeres távolságmérő főleg a vadászok számára készült, a Leica 2800.COM főként nagy távolságú precíziós lövészethez lett tervezve. Ez az első Leica beépített Bluetooth kapcsolattal, pontosan azért, hogy kommunikálhasson a Kestrel és ahhoz hasonló időjárás állomásokkal és nagyon részletes lövés megoldásokat adjon. A kijelző vagy lineáris, akár dőlésszöggel módosított távolságokat jelenít meg, vagy a fölétartás mértékével vagy a kattintások számával, amit a céltávcsövön kell elvégezni az egyenletes első lövéses találatokhoz.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • Integrálás a Kestrel Elite lövész felülethez
 • Csodálatos ergonómia és jó vezérlés
 • Hatótávolság 10 és 2700 yard között
 • Piros LED kijelző, ami tiszta és nem zsúfolt

Hátrányok

 • Az elem élettartam egy csalódás
 • A lézer visszaérkezés értéke csökken a Bluetooth csatlakozáskor

Termékleírás

Az legjobb kézi egyszemes távolságmérő komoly lövészek számára, a Leica 2800.COM vezető a távolságmérés és ballisztikus információ Bluetooth kapcsolaton keresztül közlés kombinálásában. Az egyedi lövedék dinamikák leszedésének képessége által ez a készülék informatív lövész megoldásokat nyújt távolságtól, feltételektől és a lövedék röppályától függetlenül.

Ez egy a Leica lézeres távolságmérés fejlődésébe beleillő rész. A német vállalat az első között volt, akik prémium optikákat kombinált lézeres távolságmérővel az eredeti távolságmérős keresőtávcsövükben, a kivételes Geovidben. A Leica sokat átvitt ugyanabból a kiváló optikából a 7x készülékbe, ami kiváló üveggel és jó bevonatokkal rendelkezik. Sok lövész nem foglalkozik annyira a távolságmérőjük által adott képpel, mint a ballisztikus programmal, de a Leica biztosította, hogy még a nagy távolságra lévő célpontok is láthatóak és élesek.

A kijelző viszonylag szabvány üzemmódokkal rendelkezik, beleértve a lineáris távolságot és a szögben módosított távolságot. A 4 számjegyű piros LED kijelző éles és könnyen olvasható minden fényviszonyban. De a lövészek szeretni fogják azt, hogy három célzási megoldás közül választhatnak: valós távolság, fölétartás és kattintás értékek (amit megadhatunk MOA vagy MIL értében). A fedélzeti ballisztikus görbéket használja az értékek megállapítására kaliber, lövedék típus, röppálya, sebesség és lövedék súly alapján.

De az a képessége teszi a 2800.COM-ot egy igazán lenyűgöző eszközzé a terepen, hogy csatlakoztatható a Leica Hunting applikációhoz, amiben a lőszer egyéni lőszer információkat tárolhatnak, valamint szédítően sok kalibert és lőszert. Ezen kívül a vezeték nélküli csatlakozás által a Kestrel időjárás állomáshoz, a vadász távolságmérő figyelembe tudja venni a szelet, légnyomást és szöget és információt még a leghosszabb lövéseknél is. Ez egy hasznos és különösen nagy teljesítményű készülék, ami elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy ingzsebben.

A legjobb olcsó távolságmérő vadászathoz: Bushnell Prime 1800

Fő tulajdonságok

 • Az „ActivSynch” kijelző automatikusan vált a piros és a fekete szín között a legjobb láthatóság érdekében
 • A hatótávolság 5 és 1800 yard között van
 • Kitűnő ergonómia

Miért került bele a listába

A Bushnell Prime 1800 szinte mindent jól csinál. Pont megfelelőek a távolságmérő képességei. Az ára pedig nagyon vonzó. Az optika ragyogó és tiszta. A nappali/éjszakai kijelző az egyik legokosabb a piacon. És kiegyensúlyozottan pontos.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • Az ActivSynch trükkösnek hangzik, de nagyszerűen működik és magas kontrasztú pirossá változik sötétben és ugyanilyen magas kontrasztú feketévé nappal.
 • A megfogható ergonómia kiváló
 • 5 yardos minimális mérhető távolsággal ez egy nagyon jó íjász vadász készülék
 • Nagyon gyors processzor 600 yardon belül
 • Az ARC (Angle Range Compensation) szögtartomány kompenzáció technológia kiválóan alkalmas a ferde célok valós távolságának meghatározására

Hátrányok

 • Nem kapcsolódik mobil applikációhoz
 • Nincs ballisztikus könyvtár

Termékleírás

Ne várj sok divatos elektronikát és ballisztikus gimnasztikát. Ez a készülék egyszerűen egy gyors és megbízható lézer, amit megfelelő optikákkal párosítottak és egy alap menü a távolságméréshez, amit az ipar legjobb kijelzője mutat, a Bushnell “ActivSynch” fényérzékeny kijelzője.

A tesztünk majdnem elérte a készülék állítólagos 1800 yardos hatótávolságát; 1742 yardig mértünk és 5 yard közelségben is. Ez a széles tartomány jó választássá teszi a vadászoknak és íjászoknak egyaránt, aki nem akarnak sok pénzt költeni.

A kép elég világos volt. A közeli és távoli célpont üzemmódok a legérzékenyebbek között vannak a tesztelt készülékek között, az egyenes vonalú és szögben módosított üzemmódok pedig nagyon jók. Az “ActivSynch” kijelző, ami automatikusan változik feketéről pirosra a fényviszonyoktól függően, egy jó tulajdonság egy kedvező árú távolságmérőnél.

A legjobb vadász távolságmérő szög kompenzálással: Vortex Ranger 1800

Fő tulajdonságok

 • A vízszintes távolságmérő üzemmód pontos mérést nyújt bármely terepen
 • Állvány adapter a mérés stabilizálásához nagy távolságokon vagy szeles időben
 • A szarvas méretű célpontok 10 yardtól 900 yardig mérhetők

Miért került bele a listába

Elég kicsi ahhoz, hogy diszkrét legyen, elég jó a teljesítménye, hogy minden ésszerű vadász lövést leadhassuk, és nagyon megfizethető, ez az egyik olyan készülék, amit szinte minden vadásznak kötelező megvennie. Elég egyszerű ahhoz, hogy gyorsan és ösztönösen használhassuk, de elég számítási lóerővel rendelkezik, hogy segítsen még a nagyon távoli és magas dőlésű lövéseknél is.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • „Vízszintes komponens távolság” mérés a szög kompenzált távolságméréshez
 • Állványra szerelhető
 • Az ára megfizethető
 • A garancia az egyik legjobb az iparban

Hátrányok

 • Az optika egy csalódás
 • Nincs Bluetooth csatlakozás mobil applikációhoz

Termékleírás

Egy kézreálló, különösen jól szállítható és strapabíró készülékhez képest, amivel minden vadász jobban fog lőni, nehéz túltenni ezen a távolságmérőn. Habár különösen tetszett a Vortex „Vízszintes komponens távolság” mérése a szög kompenzált távolságméréshez, a látótengely üzemmód is csodálatosan működik.

Ez egy nagyszerű távolságmérő a hegyi vadászok számára. A beépített inklinométer – ez a digitális vízmérték, ami meghatározza a lövés szögét – 60 fokig használható felfelé vagy lefelé, és a lövések, amik ennél is meredekebbek inkább már szakadéknak számítanak.

A 6x objektív lencse optikája kicsit zavaros, a kijelző viszont tiszta és intuitív, az üzemmódok pedig tökéletesen alkalmasak vadászoknak, akár lesvadászatról, akár meredek terepen történő juh vadászatról van szó. Különösen tetszett a gyors és pontos pásztázó üzemmód, amit a mozgó célpontok követésére lehet használni, valamint értékeltük a strapabíró vázat és időjárásállóságot.

Végső gondolatok

A lézeres távolságmérők a legjobb vadász és lövész eszközök. Végül is, ha nem tudod a célpont pontos távolságát, akkor a lövéseid csak tanult találgatások lesznek. A piacon lévő lézeres távolságmérők széles választékának köszönhetően nem, hogy nem kell találgatnod, de olyan pontosan lőhetsz, ahogy a képességeid engedik.

Módszertan 

Ezen vásárlási tanácsadó következtetéseit az éves optikai tesztünk szolgáltatja. Minden márkát meghívtunk, hogy küldjenek új távolságmérőket – vagy kétszemest vagy egyszemest – az értékelésre. A csapatunk, ami vadászokból, precíziós lövészekből és fegyvermesterekből áll, három hónapot töltött a termékek tesztelésével az alábbi kritériumok követésével.

 • Elem élettartam (Mennyi ideig bírja az elem normális használat mellett?)
 • Felbontás és világosság (Tiszta az üveg? Könnyen olvasható a kijelző?)
 • Garancia (A vállalat ad terméktámogatást?)
 • Mérési képesség (Milyen messze mér?) (Pontosan mér?)
 • Mobil applikáció használat (Tud csatlakozni egy hasznos applikációhoz?)
 • Tartósság (Elég strapabíró?)

Figyelembe vettük a tulajdonságok teljes tartományát, de azt is, hogy mennyire intuitív a vezérlésük és a különböző üzemmódok.

Dolgok, amiket figyelemebe kell venni egy távolságmérő vásárlásánál

Ha egy vadász távolságmérőt keresel, akkor ezeket a fő tulajdonságokat vedd figyelembe:

Konfiguráció

A teljes méretű keresőtávcsövek, amik távolságmérővel rendelkeznek olyan termékek, amik kombinálják a keresőtávcső optikai lóerejét és a távolságmérők számítási képességét, így nem kell két készüléket cipelni a terepen. De a távolságmérős keresőtávcsövek tömzsik, nehéz egy kézzel használni őket és általánosságban drágábbak, mint a kézi készülékek.

Szoftver

Az alap lézeres távolságmérőknek két alap feladatuk van: pontosan lemérni egy távoli célpontot, és valamilyen képesség az eredmény testre szabására, egy célpont üzemmód kiválasztással vagy egy szög kompenzáló funkció. A kifinomult távolságmérők rendelkeznek ballisztika számolóval, terjedelmes lövedék könyvtárakkal, időjárás állomásokkal, sőt még GPS-el és Bluetooth csatlakozással is. Ha nincs szükséged ezekre a kiegészítőkre, vagy nem tudod használni az ilyen viszonylag összetett technológiát, akkor miért fizetnél érte?

Szállíthatóság

Ez az utolsó tényező az íjászok, vadonban kalandozók és olyanok számára fontos, akik minél kisebb súlyt akarnak a hátizsákjukban cipelni. A legtöbb funkciókkal rendelkező távolságmérők a legnehezebbek is szóval, ha elvagy néhány kulcs funkcióval is, akkor boldogabb leszel több kilométer után.

GyIK

Az összes válasz a legjobb vadász távolságmérő kiválasztásával kapcsolatban.

Kérdés: Mi a legjobb lézeres távolságmérő a pénzünkért?

Nehéz legyőzni a Maven RF.1-et. A 7x nagyítású monokulár kiváló üveggel és bevonatokkal rendelkezik, a lézer gyors és pontos, a kijelző fényereje és üzemmód vezérlése a házon kívül van, ami a terepen való beállítást könnyűvé és ösztönössé teszi.

Kérdés: Mi a legjobb távolságmérő a lövészethez?

Két legjobb választást adok: A legújabb Sig Sauer KILO10K, és a Vortex Fury HD 5000 AB. Mindkettő kiváló lézerrel rendelkezik (habár a SIG-é messzemenőleg a legerősebb, képes 6 mérföldre lévő célpontokat is lemérni), de ami igazán létfontosságú eszközzé teszi őket a nagy távolságú precíziós lövészek számára az, hogy egyedi ballisztikus információkat táplálhatunk beléjük a hozzájuk tartozó mobil applikáción keresztül. És mindkettő csatlakozik a Kestrel és Garmin lövész rendszerekhez.

Kérdés: Mennyire pontosak az olcsó távolságmérő?

Még a $300 alatti távolságmérők is 1 yardon belüli pontossággal mérik az 500 yardra lévő célpontokat. Természetesen ez azt jelenti, hogy az eltérés annál jobban csökken, minél közelebb van a célpont, ami egy fontos tényező az íjászoknak, akik általában 100 yardnál közelebbre lőnek.

Kérdés: Mi a legjobb távolságmérő vadászathoz?

A Bushnell Prime 1800 egy jó példa az olyan lézeres távolságmérőre, amit vadászathoz terveztek. A hatótávolsága kb. 1800 yard, ami bőven elég a vadászoknak. Közelre pedig 5 yard a minimális távolsága, tökéletes az íjász vadászoknak. Könnyen használható egy kézzel, az ActivSynch kijelző pedig automatikusan beáll a nappali vagy szürkületi fényviszonyokra, egy fontos tényező a vadászok számára, akik kint vannak az első és utolsó fénynél.

Amit értékelünk

A szerkesztőink nem csak hobbiként élvezik a vadászatot és horgászatot – ezen szenvedélyek teszik őket azzá, akik. Az íróink kemény természetjárók, nők és férfiak egyaránt. Több mint egy évszázada értékeltük ki a legújabb és legjobb felszereléseket és az olvasóinknak csak nem kamu ismertetőket nyújtunk. A terepen teszteljük a termékeket valós feltételek mellett. Írunk minden ismertetett termék előnyeiről és hátrányairól, így pontosan tudod, hogy mit kapsz, ha azt a terméket veszed, amit teszteltünk. Csak a legjobb vadász, horgász, hátizsákos, kemping és túlélő felszerelés kerül be az ismertetőinkbe és összefoglalókba. Ha foglalkozunk vele, akkor biztos, hogy valós.

A n d r e w  M c K e a n