A természetjárók a legjobbat követelik. Olyan hátizsákokat, amik segítenek a szabadban töltött időt maximalizálni – akár egy egynapos túrára mész vagy hosszú vadászatra.

Minden természetjáró használ hátizsákot, pont. Függetlenül attól, hogy milyen szabadtéri tevékenységet végzel, ez egy elengedhetetlen eszköz. Még a legjobb hátizsákok is egy egyszerű, de döntő fontosságú funkciót látnak el: Lehetővé teszik, hogy a felszerelésedet tárold és szállítsd és szabadon hagyják a kezeidet. A vadászoknak, horgászoknak, túrázóknak és túlélőknek olyan hátizsákot kell beszerezniük, ami elegendő tároló kapacitással és tulajdonságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy sikeresek legyenek.

  • A legjobb könnyű hátizsák Venture Pal Lightweight Hiking Backpack
  • A legjobb hátizsák túrázáshoz: Gregory Baltoro 65L Pack
  • A legjobb hátizsák horgászáshoz: KastKing Fishing Tackle Backpack
  • A legjobb hátizsák vadászathoz: TIDEWE Hunting Pack 3400cu
  • A legjobb olcsó hátizsák: Ridge Hunter 2.0 Hunting Pack

Tulajdonságok, amiket figyelembe kell venni a legjobb hátizsák vásárlásakor

Valószínűleg a gyerekkorod óta nagy szerepet játszottak a hátizsákok az összes cuccod tárolásában és szállításában. Szinte mindenki használt egyet az általános iskola kezdésénél, amikor a tanszereket és az uzsonnás dobozt vitte ide-oda.

Természetesen a szabadtér orientált hátizsákok sokat fejlődtek azokhoz a hátizsákokhoz képest, amiket általános iskolában használtál. Szinte minden szabadtéri tevékenyéghez készítenek hátizsákokat – és ez egy jó dolog. A mai hátizsákok az összes olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amire szükség van a sikerhez, akár vadász, horgász, túrázó, túlélő vagy kerékpározó vagy. Például a horgász hátizsákok olyan rekeszekkel rendelkeznek, amikben légy és orsó dobozokat tárolhatunk, valamin elől lévő zsebeket O-gyűrűvel, amikben gyorsan hozzá férhetünk az olyan felszerelésekhez, amiket a leggyakrabban használunk. Másfelől a vadász hátizsákoknak lehetővé kell tenniük, hogy mindent eltárolhass amire szükséged lesz a vadonban, beleértve a puskádat vagy íjadat, valamint legyen külön hely zsákmány számára, amikor eljön az idő. Ha egy új hátizsákot akarsz vásárolni, akkor olyat válassz, amit az általad végzett tevékenyéghez készítettek.

Az adott cél mellett van néhány általános tulajdonság, amit figyelembe kell venni a piacon amikor a legjobb hátizsákot keresed. Például víztasakot használsz vagy a kulacsokat szereted jobban? Ha víztasakot használsz, akkor győződj meg arról, hogy a hátizsákon van-e hely számára és, hogy van-e nyílás a víztasak csövének. Mennyi támogatásra van szükséged. Néhány csak karszíjjal rendelkezik, ami megfelel, ha nem cipelsz sok súlyt, de ha nagyon meg akarod pakolni a hátizsákot, akkor szükséged lesz mell és csípő pántra is.

Az ördög tényleg a részletekben rejlik. Lejjebb találsz egy mindenre kiterjedő útmutatót, ami tartalmaz mindent, amire szükséged lehet a legjobb hátizsákok kiválasztásához.

Mennyi tárhelyre van szükséged a túrázó hátizsákban?

Talán a legfontosabb tényező a túra hátizsák vásárlásánál a tárhely. Mennyi cuccot próbálsz majd beletenni? Egy kis túra hátizsák túlterhelése nem csak hamarabb teszi tönkre, a súlypontodat is befolyásolja. Egy jó túra hátizsák egyenletesen osztja el a súlyt a törzseden és a válladon, így lecsökkenti a szükséges erőkifejtést, ami az egész napos cipeléshez kell. Másfelől, ha nem pakolsz meg rendesen egy nagy kapacitású hátizsákot, akkor csak extra súlyt fogsz cipelni, mert elég lett volna egy könnyebb hátizsák is.

Hogyan definiáljuk a tárolási kapacitást? A tárolási kapacitást térfogatban adják meg, ami azt jelenti, hogy mennyi a hátizsák űrtartalmai és nem az, hogy mennyi súlyt bír el. Egy 5-10 literes hátizsák egy nagyon könnyű kialakítás, amibe nem fér sokkal több, mint némi folyadék és étel. Az átlagos hátizsák, amik több funkciós mindennapi hátizsákok 25-35 literesek. Belefér az élelem, túlélési felszerelés és némi extra réteg ruha. Ha több napos utazást tervezel akkor nagyobbra lesz szükséged. Egy 45 literes hátizsák elegendő lehet 1-2 éjszakára. Ha több napot töltesz a vadonban, akkor egy 55+ literes hátizsákban kell gondolkodnod, a kemping felszerelésed súlyától függően.

Akármilyen tárolási kapacitást választasz, olyan könnyen pakolj be, amennyire lehet. A hátizsákok nehéz dolgok szállítását teszik lehetővé, de jegyezd meg, hogy te leszel az, aki elfárad a nap végére.

A legjobb könnyű hátizsák: Venture Pal Lightweight Hiking Backpack

Könnyű, de tágas

A Venture Pal egy 35 literes mindennapi hátizsák, lélegző, tartós és kompakt.

A Venture Pal Lightweight Hiking Backpack szellőző hálós vállpántokkal rendelkezik, a kialakítása pedig tartós és kopásálló. Viszonylag tágas egy könnyű túra hátizsákhoz képest és több tároló rekesszel rendelkezik, így rendezetten tárolhatjuk a felszerelésünket. A hátizsák összehajtható és elég kompakt ahhoz, hogy egy nagyobb hátizsákban tároljuk, amikor nem használjuk.

Több napos útra mész és szükséged van egy hátizsákra?

A hátizsákos túrázás egy olyan sport, amit a hátizsákok használatáról neveztek el. De mi is ez valójában? A hátizsákos túrázás az, amikor gyalogolsz és a hátizsákodban kemping felszerelést, ételt és más felszereléseket viszel, hogy felfedezd a vadon területeit. Ehhez tényleg egy megfelelő hátizsákra lesz szükséged nagy tároló kapacitással, valamint sok megtámasztással, hogy csökkentse a nagy súly cipelésének terhét a hosszú utakon. A hátizsákos túrázás egy sajátos szabadtéri aktivitás, de nem kell annak lennie. Sok vadász és horgász használ ilyen hátizsákokat, hogy olyan állatokat célozzanak meg, amik másképpen nem elérhetők.

Régen az ilyen típusú hátizsákokat vaskos és nehéz külső keretekkel látták el. Ma már belső és könnyű keretekkel látják el, amik jobban elosztják a megpakolt hátizsák súlyát. Legalább egy 50 literes hátizsákra lesz szükséged, ebből kell kiindulnod. Olyat keress, aminek sok tároló rekesze van, ami segít rendezetten tárolni a dolgaidat. Ezen kívül szükséged lesz külső szíjakra, amikkel könnyen szállíthatsz többlet felszereléseket, mint a hálózsák – amiket nem lehet jól tárolni a hátizsákban. Mindenek felett egy jó túra hátizsák legyen jó minőségű, passzoljon a testalkatodhoz, férjen bele az összes kemping felszerelés, amire szükséged van és tartson sokáig.

A legjobb túra hátizsák: Gregory Baltoro 65L Pack

Sokoldalú ottalvós hátizsák

A Gregory Baltoro 65L Pack egy mindenes nagy hátizsák rövidebb és hosszabb felfedezésekhez.

A Gregory Baltoro 65L Pack az egyik legjobb minőségű túra hátizsák a piacon. A ickSwap 3D cserélhető előre kialakított LifeSpan EVA szivacs hám és csípő szíj remek támogatást nyújtanak egy könnyű kialakítás mellett. A súlya csupán 2,5 kg, a két csöves fedél kialakítással és két cipzáras zsebekkel a tetején tökéletes arra, hogy rendszerezetten tartsd a felszerelésedet amikor kempingezel vagy túrázol. A nejlonból és poliészterből készült hátizsák lélegző és szellőzőnyílásokkal ellátott, a 65 literes tároló kapacitása pedig rengeteg helyet nyújt a többnapos túrákhoz.

Pontosan mi is az a horgász hátizsák?

A horgászathoz felszerelés kell – rengeteg. A legtöbb vadász mellényben, válltáskában, horgász ládában vagy horgász hátizsákban szállítja a felszerelését. Ezen módszereknek mind megvannak a saját előnyei és hátrányai. A horgász ládákban rendszerezni lehet az összes felszerelést, de kézben kell szállítani vagy egy nagyobb táskába kell tenni. A mellényekben rendszerezetten tárolhatjuk a felszerelést és könnyen hozzáférhetünk, de korlátozott mennyiségű felszerelést tárolhatunk benne. A horgász hátizsákok és válltáskák kínálják a legjobbat mindkét szempontból (tároló kapacitás és rendszerezettség).

De valójában mi is az a „horgász hátizsák”? Bármilyen kialakítású hátizsák lehet, ami tárolási lehetőséget kínál a felszerelésednek egy napra a vízen. Manapság azonban már vannak olyan kialakítások, amiket kimondottan horgászathoz gyártanak. Ezek általában valamilyen hibridek a horgászmellény és hátizsák keresztezéséből, amikben vannak könnyen hozzáférhető D-gyűrűk és tároló rekeszek, amikhez hozzáférhetsz anélkül, hogy levennéd a táskát, valamint nagyobb tárolózsebek hátul a maradék horgászfelszerelés számára.

A legjobb horgász hátizsák: KastKing Fishing Tackle Backpack

Horgászoknak készült

A KastKing Fishing Tackle Backpack elegendő hellyel rendelkezik az összes szükséges horgász felszerelés szállításához anélkül, hogy vaskos lenne.

Ez a horgász hátizsák rendelkezik az összes tulajdonsággal, amire szükséged lehet egy a víznél töltött napon. A dupla bot zseb azt jelenti, hogy több botot tárolhatsz, és van rajt egy könnyen hozzáférhető zseb, amit kimondottan horgászdobozok számára terveztek. A 420D rip-stop nejlon kialakítás tartós és vízálló.

Vadász hátizsákot keresel?

A vadászok gyakran általános hátizsákokat használnak a vadászathoz, de erre nincs szükség. Rengeteg hátizsák van a piacon kimondottan vadászathoz. De, hogy melyik az igazán jó, attól függ milyen típusú vadászatra mész. Például a vízi madár vadászoknak olyan hátizsák kell, ami vízálló és szárazon tartja a dolgokat. Ha egy szarvasvadászatra mész a vadonba, akkor egy olyan hátizsákra lesz szükséged, ami rengeteg hellyel rendelkezik a zsákmány kipakolásához.

Attól függetlenül, hogy mihez akarod használni a vadász hátizsákodat, számos tulajdonságot figyelembe kell venned. A vadász hátizsákon olyan terepmintának kell lennie, ami passzol a vadászkörnyezethez. Legyen elegendő tárhely benne a felszerelés rendszerezéséhez, kitűnő párnázás ás egy íj vagy puska tartó, hogy mindkét kezed szabad legyen, amikor kifele vonszolod a zsákmányt vagy sűrű bozótban, illetve nehéz terepen kell közlekedned.

A legjobb vadász hátizsák: TIDEWE Hunting Pack 3400cu

Bármely vadászathoz

A TIDEWE pack vadászathoz készült.

Ez a vadász hátizsák könnyű (2,7kg), ergonomikus és óriási, 55 literes a tároló kapacitása, ami jó választássá teszi egy több napos vadászathoz. Rendelkezik egy 2 az 1-ben tartóval, amivel szállíthatunk egy íjat vagy egy puskát, tartós és lélegző, nagy teljesítményű anyagból készült, terepmintás és rengeteg tárolási lehetőséget nyújt – beleértve három fő rekeszt a rendszerezéshez.

Kevés a pénzed? Amit $10-ért kaphatsz

Sok hátizsák drága, de ennek nem kell így lennie. Amikor arról van szó, akkor a hátizsák az hátizsák. Drága hátizsákok általában ergonomikusabban vannak kialakítva és tartósabbak, mint az olcsóbb modellek. De nincs bajod egy olyan hátizsákkal, ami nem annyira kényelmes és tartós, akkor megúszhatod egy olcsóbb hátizsákkal is.

Mit vegyél figyelembe egy olcsó hátizsáknál? Keress olyan hátizsákot, ami tartósnak néz ki és jó a megmunkálása. Valószínűleg nem fogsz karcsú kialakítást és olyan további tulajdonságokat találni, mint a vízállóság. Ennek ellenére, fogsz találni olyat, ami megfelelő és kiegészíti a szabadtéri felszerelés gyűjteményedet.

A legjobb olcsó hátizsák: Ridge Hunter 2.0 Hunting Pack

Tartós és megfizethető

A Ridge Hunter 2.0 Hunting Pack egy csicsáktól mentes vadász témájú hátizsák.

A Ridge Hunterben nincs semmi különleges, de olcsó és vadász barát terepmintás és cserszínben kapható. Több külön rekesszel rendelkezik, így rendszerezhetjük a felszerelésünket, a cipzáras zsebek pedig biztonságban tartják az értékeinket. A csúszásmentes anyag csökkenti a kopást.

A legjobb hátizsákok GYIK: Az emberek ezeket a kérdéseket is feltették

Honnan lehet tudni, hogy milyen méretű hátizsák kell?

A hátizsák mérete attól függ, hogy mit kell cipelned és milyen a testalkatod. Ezt a két változót kell kiegyensúlyoznod ahhoz, hogy egy olyan hátizsákot találj, ami megfelelő méretű a vadász, horgász vagy kemping felszerelésed cipeléséhez.

A háton hol helyezkedjen el a hátizsák?

A hátizsák kb. 5 cm-rel legyen a váll alatt. Úgy állítsd be a pántokat, hogy így legyen. A hátizsák ne legyen lejjebb a csípőd felett 5 cm-rel.

Mi a legkényelmesebb hátizsák?

A legkényelmesebb hátizsák függ kialakítástól és a személyes igénytől. Végső soron a legkényelmesebb hátizsák jól illeszkedik és egyenlően osztja el a súlyt.

Még néhány utolsó szó a legjobb hátizsák vásárlásával kapcsolatban

A hátizsák minden természetjáró elengedhetetlen felszerelése. Olyan hátizsákot válassz, ami jól illeszkedik hozzád és jó szolgálatokat fog tenni neked azoknál a tevékenységeknél, amikhez használni szeretnéd. Amikor a legjobb hátizsákot keresed, vedd figyelembe az árat, praktikusságot, kinézetet és tulajdonságokat. Aztán töltsd meg a vadász vagy horgász felszereléseiddel és indulhatsz is.