A szabadtéri kalandod sokkal szórakoztatóbb és kényelmesebb lesz a legjobb, időjáráshoz passzoló hálózsákkal.

Közel 42 millió amerikai megy kempingezni évente, és 2014 óta majdnem 72 %-kal nőtt azon emberek száma, akik évente három vagy több alkalommal kempingeznek. Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy a kempingezés népszerű! Habár sok elengedhetetlen kemping felszerelés szükséges a sikeres kiránduláshoz, csak a sátor fontosabb, mint egy jó hálózsák a kemping felszerelések közül. A legtöbb komoly kempingező tudja, hogy a halózsák jelentheti a különbséget egy forgolódós nyugtalan éjszaka és egy pihentető alvás között, ami által felkészülten kezdhetjük a következő napot az erdőben. Azoknak, akik a legjobb hálózsákokat keresik, tudniuk kell, hogy számos hálózsák létezik sokféle szituációhoz.

  • A legjobb nyári hálózsák: Oaksys 3-Season hálózsák
  • A legjobb hálózsák hideg időhöz: Farland 20-Degree hálózsák
  • A legjobb gyerek hálózsák: Revealcamp Indoor-Outdoor hálózsák
  • A legjobb hálózsák hátizsákos túrákhoz: Kelty Ultralight hálózsák
  • A legjobb dupla hálózsák: Teton Double hálózsák
  • A legjobb olcsó hálózsák: Winner Outfitters Mummy hálózsák

Tulajdonságok, amiket figyelembe kell venni a legjobb hálózsák vásárlásánál

Amikor számos különböző feltételhez választasz hálózsákot, akkor vedd figyelembe az alábbi fontos tényezőket.

  • A környezeti feltételek segíteni fognak a hálózsák típusának kiválasztásánál. Ha nyáron kempingezel, amikor éjjel is 25 fok van, akkor nem lesz kényelmes egy olyan hálózsák, amit -5 fokra terveztek téli kempingezéshez.
  • Ha klausztrofóbiás vagy és forgolódsz éjszaka, akkor egy múmia típusú hátizsák nem a legjobb számodra, még ha más kempingező számára tökéletes is lenne.
  • Ha 180 cm-nél magasabb vagy, akkor egy hosszabb hálózsákot kell keresned, mint annak, aki közelebb van a 150 cm-hez.

 

Vessünk egy pillantást a legjobb hálózsákokra a piacon, különböző célokhoz.

Aludj jól, amikor meleg van kint

A nyár nagyszerű időszak a kempingezéshez, de ne számíts arra, hogy az klíma ugyanolyan lesz a kemping helyen, mint az otthonodban. Sok kempinghely magasabban van, víz közelében, vagy az erdőben, ez mind alacsonyabb hőmérsékletet eredményez, különösen éjszaka. Nincs szükség téli hálózsákra, de egy olyanra lesz szükséged, ami nyújt némi hőszigetelést.

A legjobb nyári hálózsák: Oaksys 3-Season hálózsák

Nagyszerű a nyárra

Ez a három évszakos hálózsák ideális tavasszal, nyáron és ősszel a kempingezéshez.

Ha egy olyan nyári hálózsákot keresel, amit használhatsz tavasz végén és kora ősszel, akkor ez a hálózsák neked való. Az időjárásnak ellenálló kialakítás biztosítja a kényelmet.

Aludj jól, amikor hideg van kint.

Sok kempingező azt gondolja, hogy csak a meleg hónapokban kempingezhetnek kényelmesen. Azonban a megfelelő kempingfelszereléssel, hideg időben való kempingezésnél sem nehéz száraznak maradni…feltéve, hogy van egy jó téli hálózsákod, amit a hedig időben való kempingezéshez terveztek.

Természetesen a hőszigetelő anyag nagyon fontos. Még mindig sokan használnak tollal töltött hálózsákot, manapság sokat könnyű polieszterrel töltenek, ami elegendő meleget nyújt. Ezen kívül egy végig cipzárasat keress, amit teljesen összehúzhatsz a fejed felett a nagyon hideg időben. A jó cipzárral rendelkező hálózsákok jól melegen fognak tartani.

A legtöbb termékleírásban megtalálható a hőmérséklettartomány is, ami segít a vásárlóknak a megfelelő termék kiválasztásában. A téli kempingezéshez olyat keress, amit -5 fok vagy az alatt javasolnak. Ha ennél melegebb van, akkor szabályozhatod a hőmérsékletet úgy, hogy kicipzárazod. De ha fagypont alá megy a hőmérséklet, akkor örülni fogsz, hogy olyan hálózsákot választottál, ami melegen tart.

A legjobb hálózsák hideg időhöz: Farland 20-Degree hálózsák

Főként télre

Ezt a hálózsákot úgy tervezték, hogy -5 fokig melegen tartsa a kempingezőket.

Ez a téli hálózsák nem csak -5 fokig fog melegen tartani, hanem vízálló és ellenáll az időjárásnak is, ami azt jelenti, hogy még a legextrémebb feltételeknél is melegen és szárazon fog tartani. Kapható négyszögletes vagy múmia formában és 14 különböző színkombinációban.

A gyerekeket is viszed magaddal a kalandra?

Van valami a kinti alvásban, amitől sok gyerek szeleburdi lesz. Még a szobában is szeretnek kempingezni, ha nem lehet kimenni.

A legtöbb tipikus hálózsák nem igazán jó a gyerekek számára, főleg a kicsiknek. A vásárlók szerencséjére sok vállalat gyárt nagyon jó minőségű gyerek hálózsákot, ami biztosítja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, amikor kint vagy bent alszanak. Mint a felnőtt hálózsákoknál is, fontos figyelembe venni, hogy a terméket milyen hőmérséklettartományhoz tervezték. Ezután azonban választhatjuk azt a hálózsákot, amit a gyerek menőnek talál. Hiszen, ha nem menő, akkor a kempingezés nem lesz olyan jó szórakozás a gyerekek számára.

A legjobb gyerek hálózsákok: REVEALCAMP Indoor-Outdoor hálózsák

Jó szórakozás a gyerekeknek!

Csupán 900g, ez a gyerek hálózsák könnyen szállítható bárhova, ahova a gyerekeiddel utazol.

Ez a könnyű gyerek hálózsák tökéletes azoknak, akik az erdőbe mennek, vagy csak otthon szeretnének játszani. 5 fokig javasolják. És elég tágas ahhoz, hogy felnőttek is használhassák. Még jobb, hogy összecipzárazhatunk két ilyen hálózsákot, hogy egy elég nagyot csináljunk több családtagnak. És nem drága, így nem kell sok pénzt költened.

Könnyű hálózsákok hátizsákos túrázáshoz

A hátizsákosoknak különleges igényeik vannak a hátizsákos felszerelést illetően. Nem csak melegnek és kényelmesnek kell lenniük, de a felszerelésnek elég könnyűnek kell lennie, hogy kényelmesen szállítani lehessen, és elég kicsinek ahhoz, hogy ne foglaljon sok helyet.

Amikor hátizsákos túrához vásárolsz hálózsákot, akkor valami vízállót keress. Nem lesz jármű, amibe beülhetsz, ha a cuccod vizes lesz. Azzal is legyél tisztában, hogy a könnyű hálózsákok valószínűleg többe fognak kerülni, mint e nehezebb változatok. De meg fogja érni a plusz pénz, amikor kilómétereket gyalogolsz.

A legjobb hálózsákok hátizsákos túrázáshoz: Kelty Ultralight hálózsák

Nagyszerű túrázáshoz

Könnyű és becsomagolható, ez a hátizsákos túra hálózsák könnyen el fog kísérni oda, ahova mész és nem fogja sem terhelni sem kitömni a hátizsákodat.

Ez a kimondottan hátizsákos túrázáshoz készült Kelty hálózsák „Drawdown” töltéssel van ellátva, ami a toll továbbfejlesztése. Ennél a folyamat a sima tollakat kezelik egy molekuláris szintű polimerrel, hogy egy hidrofób felületet hozzanak létre minden egyes tollon. Ez a kivitelezés lehetővé teszi, hogy a toll tovább száraz maradjon, jobban szellőzzön és hamarabb száradjon, mint a sima toll, így melegen tartja a felhasználót szinte minden környezetben.

A kempinges szerelem a legjobb szerelem

Néha a kempingezésekbe bevonjuk a párunkat, aminek lehetnek előnyei és hátrányai. Az egyik előny természetesen, hogy van lehetőségünk egy kicsit szerelmeskedni az erdőben…habár két egyén számára ez nagy kihívás lehet két külön hálózsákban.

Szerencsére ez nem egy új probléma és sok gyártó készít dupla hálózsákot pároknak. Az ilyen hálózsákoknak nem feltétlenül kell nagynak és nehéznek lenniük, mivel sok gyártó könnyűre és kompaktra összecsomagolhatóra csinálja, így kevés helyet foglal a csomagban. Vedd figyelembe, hogy két személlyel már alapban sokkal melegebb lesz, mint egy személynél, így olyan hőmérséklettartományt válassz, ami megfelel.

A legjobb pároknak: Teton Double hálózsák

Kettő az egyben

Ez a királynő méretű hálózsák elegendő helyet nyújt neked is a párodnak.

Tökéletes két felnőtt számára, ez a dupla hálózsák tartalmaz egy utazózsákot és mindkét oldalon, valamint alul is kicipzárazható a könnyű hozzáférés miatt. A puha tapintású bélés és múmia stílusú kapucni tökéletessé teszik az összebújáshoz. Ezen kívül a hőfokozó, dupla rétegű párhuzamos varrás azt jelenti, hogy nincsenek hideg részek.

Kemping felszerelés olcsón Mit kapsz $35 alatt

Habár az „azt kapod, amiért fizetsz” egy elég találó megfogalmazás, van néhány olcsó hálózsák, ami jó szolgálatot fog tenni. Tulajdonképpen nem kell $100 vagy több pénzt költened egy olyan minőségi hálózsákért, ami melegen és kényelmesen fog tartani.

Az ár tartománytól függetlenül, tartsd észben, hogy a hőtartó minőség és a hőmérséklettartomány nagyon fontos – a hálózsák, amit magaddal viszel lesz az egyetlen dolog, ami elválaszt a hidegtől.

A legjobb olcsó hálózsák: Winner Outfitters Mummy hálózsák

Olcsó választás

Ez a Winner Outfitters olcsó hálózsák sok minőségi tulajdonságot csomagol egy $35-os zsákba.

Ez az olcsó Winner Outfitters hálózsák sok olyan tulajdonsággal büszkélkedik, mint sok drágább társa. A 350T polieszter anyag száraz és kényelmes, a hálózsák mosógépben mosható olyan időjárás esetén, amikor a koszolódás elkerülhetetlen. A szigetelő Hollow Fiber bélésnek köszönhetően kényelmesen leszünk 0 és 5 fok között.

GyIK:

Mire figyeljek oda a hálózsák vásárlásakor?

A meleg és a kényelem a legfontosabb. Bizonyosodj meg róla, hogy milyen hőmérséklet lesz ott, ahol kempingezel, hogy egy hőszigetelésűt vegyél.

Miért ilyen drágák a hálózsákok?

Habár néhány hálózsák elég drága a nagyon meleg, de mégis könnyű töltőanyag miatt, milyen árat fizetnél meg egy jó alvásért az erdőben? Van számos olcsó hálózsák azok számára, akik nem akarnak egy kisebb vagyont költeni.

Melyik a legkényelmesebb hálózsák?

A legkényelmesebb hálózsák az, amelyik jól passzol hozzád, puha a belső felülete és megfelel a hőmérsékletnek, amin használod. A gumimatrac vagy a földön lévő anyag gyakran fontosabb kényelmi tényező, mint maga a hálózsák.

Egy utolsó tipp a legjobb hálózsák kiválasztásához

Ha a hálózsákodnak rossz minőségű cipzára van, akkor idővel be fog akadni vagy más módon el fog romlani, ami rossz éjszakát fog okozni. A legjobb hálózsákok jó cipzárral rendelkeznek és egész éjszaka melegen tartanak. Ez egy olyan kemping felszerelés, aminél azt javasoljuk, hogy gondolkodj el egy kicsit és boldog leszel minden alkalommal, amikor az erdőbe mész. M a r k  C h e s n u t