A Sellier & Bellot-t 1825-ben alapították. A vállalat így az egyik legrégebbi lőszergyártó és ezen kívül Csehország egyik legfontosabb iparvállalatai közé tartozik. Az összes megmunkálási lépésnél a legmodernebb technológiát alkalmazzák és ez garantálja egy széles termékpaletta minőségét, ami tartalmaz vadász- és sportlőszereket pisztolyokhoz, revolverekhez, puskákhoz, sörétes puskákhoz és peremgyújtású fegyverekhez. Ebben a cikkben bemutatjuk a gyártót.

Írta: P.G. Molinari / all4shooters

Innováció és technológia: A Sellier & Bellot Screen-Ammo-t (képernyő lőszer) kimondottan a modern „lövő mozikhoz” fejlesztették. Ezeket a lőszereket is egy egyedülálló nehézfémemisszió nélküli NONTOX gyutaccsal látták el.

A Sellier & Bellot sikerének legfontosabb tényezői a magas minőség és a megfizethető árak. Ez elég ok arra, hogy néhány háttérinformációt osszunk meg Veletek a vállalatról és termékeiről.

A magas szintű kutatás és fejlesztés sok innovációt eredményezett, például a NONTOX gyutacs keverék, ólommentes lövedékek és még infravörös nyomot hagyó lövedékek is. A legtöbb civil terméket az egész Világba szállítják vadászok és lövészek számára. A gyártáshoz hozzátartoznak a szerszámok valamint a fejlesztés és technológiák beépítése a lőszerkészítéshez.

A Sellier & Bellot az egész világon egy jelentős kiskaliberű lőszer beszállító rendőrségeknél és katonaságoknál. Itt látható az egyik gyártógép.

A Sellier & Bellot az egész világon egy fontos kiskaliberű lőszer beszállító katonaságoknál és biztonsági szolgálatoknál. Az egyedülálló rugalmasságnak köszönhetően a gyártásban, speciális követelményeket is teljesíteni tudnak és lehetőség van a vevő igényeinek megfelelő, „méretre szabott” lőszerek gyártására is. A kereskedelmi lőszer megfelel a CIP szabványoknak, a katonai gyártás a NATO szabvány szerint történik.

A Sellier & Bellot-t 1825-ben alapították és az egyik legrégebbi lőszergyártó a világon.

Sellier & Bellot – sikeres a lövészsportokban

A Sellier & Bellot által szponzorált lövészek összesen 10 érmet nyertek Lonatoban a 2019-es Európa-bajnokságon. Danka Barteková volt itt az első sikeres sportoló. Ő megvédte a már tavaly megszerzett Skeet Európa-bajnoki címét. A csapatbajnokságban Danka ezüstérmes lett a szlovén csapattal.

Barbora Šumová is két szép sikert ünnepelhetett Lonatoban az EB-n. Egyéni versenyen 3. helyezést ért el és bebiztosította a helyet a 2020-as Olimpiára Tokióban. A Sellier & Bellot további nemzetközileg ismert tagjai Tomáš Nýdrle, skeet világbajnok 2019, és Jakub Tomeček kétszeres skeet Európa-bajnok.

Danka Barteková (középen) skeet Európa-bajnok 2019. Az egyéni versenyen Barbora Šumová (jobbra) 3. lett.

9 mm-es Sellier & Bellot pisztoly lőszer

A Sellier & Bellot NONTOX pisztoly lőszer széria csökkenti a lövész és felügyelőszemélyzet egészégének terhelését a lőtéren. A Sellier & Bellot sárgaréz hüvelyeket használ ezekhez a lőszerekhez. A NONTOX gyutacsok egy környezetbarát gyújtó keveréket tartalmaznak. A TFMJ lövedékek csökkentik az ólomgőzölgést a lövés után egy rézkupak segítségével.

A Sellier & Bellot széles választékban, több mint 20 kaliberben kínál lőszereket pisztolyokhoz és revolverekhez.

A Sellier & Bellot puska lőszereknél van egy érdekes innováció: Lövő mozi lőszer

Ezt a lőszert kimondottan a modern „lövő mozis” felhasználáshoz tervezték. A töltények egy NONTOX gyutacsot használnak nehézfémemisszió nélkül. Nem veszélyeztetik a lövész egészégét és nem szennyezik a környezetet. A lövedék magja cinkből van. Így nem gőzölnek el a nehézfémek. A lövedéket nikkellel vonták be, így kevesebb a surlódás a csőben.

A torkolati sebességet csökkentették, így gyengült a visszarúgás. Ez jó az intenzív lövő mozis gyakorlásokhoz, főleg a kezdőknek és a nőknek. A becsapódási pont rövid távolságon nem változik a hagyományos vadászlőszerekhez képest. Az előnye kézenfekvő: Ezen speciális lőszer használatával nem kell átállítani a célzó optikát a lövő mozihoz.

A Sellier & Bellot lövő mozis lőszerekről itt találtok további információkat.

Screen-Ammo: A lövedék magja cinkből készült, ezáltal a nehézfémek párolgását is megakadályozza a levegőben.

A Sellier & Bellot széles választékban kínál sörétes lőszereket vadászoknak és sportlövészeknek

 

Így a Sellier & Bellot széles választékban kínál műanyagtöltényeket a legkülönbözőbb változatokban a vadászok és koronglövészek számára. Aztán vannak még a nem mérgező sörétes lőszerek a vadászathoz, amik cink- vagy acélgolyókat tartalmaznak és így olyan területen is alkalmazhatóak, ahol előírás a nem mérgező lőszerek használata.

A Sellier & Bellot honlapján egyszerűen megkereshetjük a kaliberünket.

Ezen kívül a Sellier & Bellot kínálatában találhatunk hagyományos sörétes töltényeket papírhüvellyel és filcfojtással. Ez minden sörétes puskával történő vadászathoz alkalmazható. Inkább a slug lőszerek érdekelnek? Ez sem probléma. A Sellier & Bellot választékában találhatunk single slug lőszereket stabilizátorral. Ezeket főként sportlövészek használják.

A Sellier & Bellot-nál a sörétes puskás sportlövészet amúgy is egy fontos részleg. Ezen termékek sokrétűsége lenyűgöző. Olyan sok lehetőség és változat van lőszerből, töltényekből és slug-okból, hogy majdnem az összes sportágat és versenyt lefedik.

Nézzétek meg egyszer a Sellier & Bellot oldalán a sörétes lőszereket vadászok és sportlövészek számára.

Ez volt a Sellier & Bellot vállalat és néhány gyártmányának rövid áttekintése. Hamarosan lehetőségünk lesz a legújabb termékek tesztelésére és persze Veletek is megosztjuk az eredményeket. Már várjuk a mintákat a nemzetközi csapatunk számára.

A Sellier & Bellot TXRG lőszereket egy nagyon hatékony kialakítás jellemzi, ami egy új, nagyon finom lövedék hegyet jelent, ez egy lapos röppályát és maximális energiamegmaradást eredményez.

A Sellier & Bellot honlapján további információkat találhattok a termékekről.