Újdonság 2020-ban: A 20-as kaliberű sörétes puskák egyre népszerűbbek. A sportlövészek és a vadászok is egyre jobban előnyben részesítik a jól kezelhető puskákat, amiknek kicsi a visszarúgása. A ROTTWEIL reagál az érdeklődésre és kiegészíti a Competition Line szériáját két új 20/70 kaliberű sörétes lőszerrel: a Special Trap 24 változattal ólomsöréttel és a Steel Trap 24 HV-vel lágyacél söréttel. A lőszert a német Lövész Szövetséggel együtt fejlesztették. Ebben a cikkben leírjuk az első információkat a legújabb ROTTWEIL termékekről.

Írta: Tino Schmidt

2020 Júniustól bővíti a ROTTWEIL a COMPETITION LINE szériáját a könnyű 20-as kaliberrel, nevezetesen a Special Trap 24-gyel és az ólommentes Steel Trap 24 HV-vel.

Az aktuális sörétes puskáknál egyre népszerűbb lesz a 20-as kaliber. A kombinált vadászfegyverek mellett ezt a finom kalibert egyre több bock puskánál is megtalálhatjuk. Így egyre több olyan bock puskát tudnak gyártani, aminek alacsonyabb a teljes súlya, ez főleg fiatalok és nők számára lehet érdekes. A Rottweil egyből két 20/70-es kaliberű lőszert is kínál, hogy jól fel legyünk szerelkezve a versenyekre vagy a vadászati gyakorlásra.

ROTTWEIL COMPETITION LINE: Az új Special Trap és Steel Trap sörétes lőszerek tulajdonságai

Ahogy a névből sejteni lehet, a Special Trap-et a koronglövészet ezen típusához fejlesztették. 24 grammos ólomsörétet tartalmaz 7 ½ méretben, ami 2,4 mm-nek felel meg és ebben a sportágban általánosnak számít. A sebessége 385 m/s 2,5 méterrel a torkolattól mérve.

Ez a lőszer létezik Steel Trap 24 HV változatban is olyan helyekhez, ahol az ólomsörét nem engedélyezett. Itt is 24 gramm a töltet, a sörét mérete azonban 2,5mm a kisebb sűrűség miatt, ami a 7-es angol méretnek felel meg. A sörétek sebessége 375 m/s 2,5 méterrel a torkolattól mérve. Minkét lőszer a tipikus – a Commission Internationale Permanente (CIP) által előírt – sárga színben kapható.

Ahogy a sportok területén megszokhattuk, az új ROTTWEIL COMPETITION LINE lőszereket is 25-ös csomagolásban árulják.

ROTTWEIL COMPETITION LINE sörétes lőszerek: Mivel a lágyacél sörétek térfogata nagyobb ugyanakkora súlynál, a Steel Trap söréttartója magasabb a Special Trap-hez képest.

ROTTWEIL Special Trap és Steel Trap sörétes lőszer: Műszaki adatok és árak

Megnevezés KaliberSörét mérete (mm)SörétszámElőtét (g)Doboz tartalma (db)Ár (€)
Special Trap 2420/702,47,524259,90
Special Trap 24 HV20/702,5724259,90

* Eladási ár Németországban 19% áfával.

Az új sörétes lőszerek 2020 Júniustól kaphatóak lesznek és kíváncsiak vagyunk az első tesztlövésekre. Természetesen be fogunk számolni a tapasztalatainkról.

A ROTTWEIL termékekről itt találhattok további információkat: www.rottweil-ammunition.com