Egyszer a lőszerek vissza fognak térni a boltok polcaira. Amikor ez megtörténik, akkor ezek lesznek a legjobb puska, sörétes puska és pisztoly lőszerek, amiket megvehetsz

Elérkezett 2021, a lőszergyártók teljes gőzzel dolgoznak, hogy behozzák a fogyasztók igényeit, de szintén keményen dolgoznak az új lőszerek kifejlesztésén. Van néhány nagyszerű új lőszer idén, ami remélhetőleg inkább előbb kerül a polcokra, mint később. Itt egy összesítés az legjobb új puska, sörétes puska és pisztoly lőszerekről, amiket idén mutatnak be.

Új puska lőszerek

Winchester Deer Season XP Copper Impact, 350 Legend kaliberben

A Winchester Deer Season XP Copper Impact, 350 Legend kaliberben.

A 350 Legend gyorsan népszerű lett szarvas vadász lőszerként, főleg olyan helyeken, ahol csak egyenes hüvelyfalú lőszereket engedélyeznek. Most pedig kezd egy egészséges választék is lenni a töltényből. A Deer Season XP Copper Impact egy 150 graines masszív réz “extreme point” lövedéket lő ki, aminek a beharangozott sebessége 2300 fps. A lövedéket úgy alakították ki, hogy egyenletes expanziót nyújtson maximális súlymegtartással és mély penetrálással. Ez valószínűleg nyertes lesz az erdőkben, ahol szarvasok élnek.

Winchester Defender 350 Legend, 160-Grain

A Winchester Defender szériát most kibővítették egy 160-grain 350 Legend kínálattal.

Ahogy a 350 Legend népszerűsége növekszik, általában AR platformokhoz készül és egyre többet használható több célra és önvédelmi töltényként. Az új 350 Legend kaliber a Defender szériában egy 160-graines sajtolt, védett üreges hegyű lövedékkel rendelkezik, aminek a sebessége 2225 fps. A lőszert kimondottan a modern sportpuskákhoz tervezték, a hüvelyt nikkellel vonták be a simább működés érdekében. A sajtolt PHP lövedék a sima ismétlést is segíti, és a súlymegtartásra, valamint a gyors expanzióra tervezték. A lövedék átmérője nagy a hosszához képest, így valószínűleg nagy lesz az energialeadása, optimális penetrálással.

Federal Fusion 6.5 PRC, 140-Grain

A Federal Fusion már 6.5 PRC kaliberben is kapható, 140-Grain lövedékkel.

A Federal Fusion lőszer most már elérhető lesz 6.5 PRC kaliberben, és egy 140-graines lövedéket lő ki. A Fusion ajánlatoknál általában nagyszerű lőszert kapunk a pénzünkért, a szériát pedig a szarvasvadászoknak készítették. A 6.5 PRC röppályája lapos a pontossága pedig kiváló, a Fusion lövedéknél pedig molekulárisan kapcsolódik egymáshoz a köpeny és a mag, ami segíti a súlymegtartást, az üreges hegy pedig az egyenletes expanziót teszi lehetővé.

Federal Premium Swift Scirocco II 224 Valkyrie kaliberben, 350 Legend, and 450 Bushmaster

Federal Premium Swift Scirocco II 224 Valkyrie kaliberben, 350 Legend, and 450 Bushmaster.

Ez a három széria bővítés a Swift Scirocco II lövedékkel mindkét egyenes hüvelyfalú lőszernek megnövelt teljesítményt és sokoldalúságot nyújt, a 350 Legend (170-grain) és a 450 Bushmaster (250-grain), valamint a 224 Valkyrie (81-grain). A Scirocco egy polimer hegyű, sajtolt lövedék nagyszerű ballisztikai együtthatóval, és egy kúpos köpennyel, ami segíti a gyors expandálást alacsony sebességnél, de nem esik szét közeli távolságokon. Nagyot fog szólni a lassabb, nagyobb átmérőjű egyenes hüvelyfalú töltények között, és még jobb teljesítményt fog nyújtani az egyenes hüvelyfalú szarvas szezonokban. Valószínűleg jó penetrálást és teljesítményt fog nyújtani a szuper gyors Valkyrie kaliberben.

Browning Long Range Pro Hunter—és a 6.8 Western

Browning Long Range Pro Hunter 6.8 Western kaliberben.

Fénypontban az új töltényük, 6.8 Western kaliberű, az új Browning Long Range Pro Hunter magas ballisztikai együtthatójú Tipped Sierra Game King lövedékkel rendelkezik. Ez a lőszer kapható lesz számos általános kaliberben a 6.5 Creedmoor és PRC-től a .270 Win, .308, .30-06, és .300 Win Mag.-ig. A széria fénypontja azonban a 6.8 Western, amit egy 175 grain Tipped Game King lövedékkel láttak el (így betörnek egy új területre a .270 osztályú puskákkal.) A lövedék nagyszerű ballisztikával és szakaszonkénti sűrűséggel rendelkezik, az expanziója is jó, emellett nagyszerű a penetrálása és a súlymegtartása. 2835 fps sebességűnek hirdetik (amit pontosnak találok), és több energiát produkál, mint a standard 6.5 PRC lőszerek, és lehagyja a legtöbb standard 7mm Rem Mag lőszert (nagy távolságokon), egy eléggé enyhe visszarúgással, igazi Short Action lőszer. A Winchester ezen kívül készít lőszereket ebben a kaliberben 165-grain Accubond Long Range lövedékkel is, aminek a hirdetett torkolati sebessége 2970 fps, a G1 ballisztikai együtthatója pedig .620.

Hornady Precision Hunter 6mm ARC 103-Grain ELDX

A Hornady Precision Hunter 6mm ARC 103-Grain ELDX.

Katonai felhasználásra fejlesztették és arra, hogy az AR-15 platform viszonylag rövid zárszerkezet hosszának potenciálját maiximálisan kihasználják, a 6mm ARC bőven jobb a súlycsoportjánál. Ez a sokoldalúság és lőhetőség egy széleskörű felhasználási lehetőséget ad vadászok és lövészek számára, az új Hornady Precision Hunter széria pedig ezt használja ki. Ezt a 6mm ARC kínálatot egy 103-grain ELD-X lövedékkel párosították és ebben a kaliberben elég jól kelleme teljesítenie.

Black Hills Dual Performance Monolithic copper .308-as kaliberben 152-Grain, 5.56mm-es kaliberben 62-Grain

A Black Hills Dual Performance Monolithic copper kapható .308-as kaliberben 152-Grain lövedékkel, és 5.56mm-es kaliberben 62-Grain lövedékkel.

Ugyanúgy, mint a Honey Badger szériájukban, a Black Hills Ammo együttműködött a Lehigh Defense-el, hogy kifejlesszék a Dual Performance elnevezésű kínálatot. Ez kezdetben két változatban lesz kapható: .308 (152-grain, 2800 fps) és 5.56mm (62-grain, 3000 fps). Még egy nagyszerű opció lesz az egy tömbből készült, ólommentes lövedék piacon. A lövedéket géppel készítik rézből, egy viszonylag széles üreges heggyel, hogy elősegítsék a gyors expanziót különböző sebességeknél, így egy drámai sebcsatornát létrehozva, de stabil alappal, ami folytatja a penetrálást. A Black Hills konzisztencia hírnevéből kiindulva ez egy nyertes lesz.

Black Hills Mk262-Mod1C 5.56mm 77-grain

A Black Hills már régóta ismert a precizitás melletti abszolút elkötelezettségéről, és most már gyártanak 460-as lőszerdobozokat az MK 262 MOD 1C 5.56mm lőszerükből. Az amerikai tengerészetnek fejlesztették precíziós lőszerként, egy 77-grain match lövedékkel rendelkezik, amit 2750 fps sebességgel lő ki. Minden doboz tartalmazza a lőszerek tesztelésének dokumentációját. A Black Hills emberei elkötelezettek a konzisztencia és pontosság mellett, és be is bizonyítják. Minden lőszer adagból 10-es csoportokat lőnek 300 méterre, és ha az adott csoport nem teljesíti az 5cm alatti szórást, akkor azt az adagot nem szállítják ki.

Új sörétes puska lőszerek

BOSS Lite-12 és LP-FiberWad

Az új BOSS Lite-12 sörétes töltény és a Fiber Wad.

A BOSS Shotshells Michiganben található és 2018-ban felrázták a kacsa vadász világot, amikor bemutatták a minőségi bizmut lőszereiket, közvetlenül végfelhasználóknak értékesítő vállalatként. Idén a BOSS két érdekes terméket jelentett be, amik az okosabb lövészetről szólnak és nem az erősebbről. A BOSS Lite-12 egy alacsonyabb nyomású lőszer, ami 1-oz. töltetet lő ki, 1350 fps torkolati sebességgel. A BOSS szerint a Lite-12-nél csak 9500 psi nyomást mértek egy 2¾-inch töltényűrben. Ez egy határérték a kisebb lövészeknél vagy olyanoknál, akik nem szeretnénk nagy visszarúgással bajlódni. Azoknak is jó választás lehet, akiknek egy klasszikus régi puskájuk van és aggódnak amiatt, hogy a visszarúgás megrongálja az antik agyazást. Ez a lőszer kapható nem mérgező, rézbevonatú bizmut No. 5-ben és halálos lesz madarakra 40 méteren belül, ha megfelelő choke-kal használják. A veterán vadászok tudják, hogy közeli távolságokon a jó szórásminta és a pontos lövés az, ami kilövi a madarakat.

A BOSS LP-FiberWad olyan papír wad-ot tartalmaz, ami 99% lebomlik.

A BOSS másik bemutatott terméke 2021-ben az LP-FiberWad. Az „LP” low pressure – alacsony nyomást jelent (7500 psi), de a sörétes lőszer legérdekesebb része a wad. Papírból készült is 99%-ban lebomlik. Szóval amikor felszeded az üres hüvelyeket, akkor nagyjából csak lábnyomokat hagysz hátra és remélhetőleg néhány tollat. Ebben az évben kapható lesz 2¾-inch 12-es kaliberben és 16-os kaliberben, és 3-inch 20-as kaliberben rézbevonatú bizmut No. 3, 5, és 7 változatban.

Winchester Double X Diamond Grade .410

A Winchester Double X Diamond Grade, már kapható .410 kaliberben.

A Winchester a Double X Diamond Grade lőszerével válaszol a .410 kaliberű pulyka vadászpuskák népszerűségének növekedésére. ¾-oz. 7½-es söréttel van töltve, amit 1100 fps sebességgel lő ki. A lőszer 8% antimont és rézbevonatú sörétet alkalmaz a sűrű szórásmintához, így a gyártó szerint 20%-al több sörét megy egy 50cm-es körön belül 30 méteren, mint a hagyományos ólom söréteknél. Úgy alakították ki, hogy sokkal egységesebben kerek, mint a standard sörétek, ami segíti a sűrűbb szórást és csökkenti a kóbor söréteket.

Winchester Super X 16 Gauge Steel, No. 6 Shot

A Winchester Super X 16-os kaliber No. 6 acél söréttel.

Válaszként a 16-os kaliber feltámadására a felvidéki vadászok körében, ez az új kiegészítő a Winchester Super X szériában No. 6 upland nem mérgező acél sörétekkel, olyan területeken használható, ahol tilos a mérgező anyagok használata. Ez a lőszer eléggé lényegre törő, de vastagabb fojtás részekkel rendelkezik a jobb puskacső védelem érdekében a keményebb sörétekkel.

Browning Wicked Blend Waterfowl sörétes lőszerek

A Browning Wicked Blend Waterfowl lőszerek, amik bizmut és acél sörétekkel vannak töltve.

Ez az új vízimadár sörétes lőszer széria különböző méretű, nagyon gömbölyű bizmut és acél söréteket használ az optimális szórás sűrűség érdekében. Egy 20-as kaliberű változatban és számos 12-es kaliberben lesz kapható, 3½-inch mag változatig. A töltet 30% bizmut súly szempontból és a bizmut az acél felett helyezkedik el, emellett a Browning BXD wad-ot használja az egyenletességhez a nagyobb távolságokon.

Federal Upland Steel 12 kaliberben

A Federal kibővítette a felföldi és vízimadár Steel lőszer szériáját.

A Federal acél opciókkal bővítette az upland sörétes lőszer szériáját, konkrétan két új 12-es kaliberű változattal. Mindkettő 2¾-inches lőszer, de 1 oz. 6-os vagy 7½-es magas minőségű acél sörétet tartalmaznak, ami egyes vadászati területeken követelmény. A Federal egyenletes megbízhatóságát $12.99-ert vehetjük meg, ami sokkal ésszerűbbé teszi a felvidéki és galamb vadászok számára, mint sok más kapható nem mérgező opciót.

Federal Custom Shop Rob Roberts Turkey lőszerek

A Rob Roberts Turkey lőszerek 12-es és 20-as kaliberben kaphatók.

A pulyka lőszerek komoly üzletet jelenthetnek és a Federal Custom Shop a legendás choke tubus tervezővel, Rob Roberts egyedi fegyvergyártóval működött együtt, hogy megalkossanak egy lőszer No. 9 volfrám Super sörétekkel az optimális sebesség és szórás sűrűség érdekében. Két változat kapható, a 20-as kaliberű 3 inches lőszer 1¾ oz. söréttel és a 12-es kaliberű 3 inches lőszer 2 oz. söréttel. A TSS – Tungsten Super Shot – volfrám super sörét előnye, hogy 22%-al sűrűbb, mint a hagyományos volfram, 56%-al sűrűbb az ólomnál és dupla annyi sörét fér el, mint ugyanekkora súlyú 5-ös ólom sörétből.

Új pisztoly és önvédelmi lőszer

Winchester USA Ready Defense Hex Vent

A Winchester USA Ready Defense Hex Vent pisztoly egy új széria és számos kaliberben kapható.

Az önvédelmi pisztoly lőszer egyre jobb lesz, és idén a Winchester piacra dobja a USA Ready Defense szériát, .40 S&W, .45 ACP, és 9mm Luger +P kaliberben. A legfontosabb tulajdonsága a Hex-Vent betét. A lövedék üreges hegyű és egy betétet tartalmaz, ami két kulcsfontosságú dolgot végez. Először is, megakadályozza az üreges hegy eltömődését vagy helytelen deformálódását; másodszor pedig elősegíti a megfelelő expanziót. Amit kapunk, az egy tökéletesen egyforma és gyors expanzió, maximális végső teljesítmény, és optimális penetrálás egy önvédelmi pisztolynál. A specifikus ballisztikát egyedi adagonként mérik az egyenletességért, az alábbi változatokban kaphatók ezek a lőszerek: 170 grain 40 S&W, 200 grain .45 ACP, és 124 Grain 9mm Luger +P.

Browning X-Point Defense

Az új Browning X-Point Personal Defense széria.

A Browning halad előre az önvédelmi pisztoly lőszer technológiájával az X-Point Defense által. A lövedék „X-Point” betétje megakadályozza az üreges hegy eltömődését, ami gyakran előfordul az aszimmetrikus expanziókor, ezen kívül egy katalizátorként is szolgál a lövedék gyors expanziójához a gyorsabb energiaátadásért. Általános kaliberekben lesz kapható a .380 ACP -től a 10mm Auto-ig, de biztos népszerű kaliberek lesznek a 147-grain 9mm lőszer és a 180-grain 10mm Auto lőszer a mindennapi viseléshez.

Federal Premium Punch .22 LR Defense 29-Grain

A Federal Punch Personal Defense széria most már tartalmaz egy .22LR változatot.

A legtöbben nem gondolnak önvédelmi fegyverként a .22LR-re, de vannak olyan felhasználási területek, ahol nagyon jó lehet. A Federal becélozza ezeket a felhasználási területeket a .22 LR Punch Personal Defense lőszerrel, amit a sima működésre és a maximális sebességre és penetrálásra terveztek a rövid csövű kézi lőfegyvereknél. Egy új 29 graines nikkel bevonatú, ólom magos lövedéket és nikkel bevonatú köpenyt használ, ami 1070 fps sebességet ér el egy 50 mm-es csövű pisztolynál és 1760 fps sebességet egy 610 mm-es puskacsőnél. Ha egy .22-est tartasz az ülés alatt, vagy egy stinger-t a bokádnál, akkor ez egy nagyszerű opció lesz, mihelyt kapható.

Black Hills HoneyBadger .357, 127-Grain

A Black Hills HoneyBadger önvédelmi lőszer széria már kapható .357 Magnum kaliberben.

A Black Hills lőszer nagy sikerre tett szert a HoneyBadger lőszer szériájával. A hagyományos üreges hegyű lövedékkel ellentétben, amik érzékenyek lehetnek az akadályokra, ez a lövedék egy tömbből géppel készített réz lövedéket használ, aminek az elején hornyos kivágások találhatók. A kis becsapódási felület és stabil lövedék lenyűgöző penetrálást adhat, a hornyok pedig folyamatos turbulenciát és seb üreg produkálnak, hasonlóan az üreges hegyhez. Ez a .357 Magnum változat újdonság lesz 2021-ben és egy 127-grain-es lövedéket tartalmaz, aminek a torkolati sebesség 1365 fps egy 150 mm-es csőnél (magasabb a karabély hosszúságú csöveknél). T y l e r  F r e e l

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!