Sokan szeretnének több időt tölteni a vadászattal. Ők talán késő estig dolgoznak és a hagyományos éjjellátó céltávcsövük használhatatlan a fényes reggeli vadászatokon. Talán délután 3-ig alszanak és a céltávcsövük nem alkalmas az alkonyati órákban.

Talán nem engedhetnek meg maguknak egy hőkamera céltávcsövet, vagy soha nincs kéznél, amikor eljön a vadászat ideje. Mindezen rosszul időzített vadász problémákra vagy egy céltávcső típus, ami megoldást jelent mindenre: A digitális éjjellátó.

Digitális éjjellátó, magyarázat

A digitális éjjellátók infra érzékeny képalkotást alkalmaznak, amely mikroszkopikus fényérzékeny kondenzátorok nagy tömegével büszkélkedhet.  Amikor fény éri őket, ezek a kondenzátorok különböző töltött elektronokat lőnek ki. Az elektronokat aztán AMOLED képernyőkre lövi, amik aztán ezt az energiát átváltoztatják a felhasználók által látható képpé.

Általában a nagyobb kép érzékelők jobbak. Több kondenzátor több pixelt jelent. És minél több adat áll rendelkezésre a digitális éjjellátó kijelzőjének, annál magasabb lesz a kép felbontása.

A digitális éjjellátó 24 órán át nyújt képalkotást a vadász igényeknek. Jelenleg a Pulsar két digitális éjjellátó szériát kínál: Digisight és Digex. Ezek a céltávcsövek ötvözik a digitális tisztaságot az éjjellátók célpont beazonosításával, így az iparág mindenre kiterjedő képalkotó rendszerei lettek.

Szeretsz a bozótban maradni egész nap? Akár nappal, alkonyatkor vagy az éjszaka sötétségében szeretsz vadászni, a Pulsar digitális éjjellátó céltávcsövei a segítségedre lesznek. Ezek a céltávcsövek különösen sokat segítenek a nyilvános területeken, ahol soha nem tudhatod, hogy egy másik vadásszal vagy egy vaddal találkozol és minden pillanatban szükség van a jó célpont felismerésre.

Digitális éjjellátó képességek

Habár nem látunk velük teljes sötétségben úgy, mint a hőkamerákkal, a digitális éjjellátókkal tökéletesen látunk egy kis holdfénynél vagy egy infravetővel. Szerencsére a Pulsar digitális éjjellátók fel vannak szerelve egy 850 nm vagy egy 940 nm-es infravetővel.

Nagyvadra akarsz vadászni? A Digex és Digisight céltávcsövek .375 H&H kaliberig vannak tesztelve. Ez elég nagy ahhoz, hogy leterítse a világ legnagyobb és legveszélyesebb állatait.

Az összes Pulsar digitális éjjellátó céltávcső beépített videófelvevővel rendelkezik (hanggal), így a felhasználók megörökíthetik a vadász emlékeiket.

Nappal vagy éjszaka, mindig láthatod a célpontodat a digitális éjjellátóval!

A Digisight Ultra N450 és N455 LRF rendelkezik egy – jól sejted – lézeres távolságmérővel. Ezek a készülékek egy lézert bocsájtanak ki, ami megmondja a felhasználónak, hogy milyen messze van a célpontja, a hatótávolság 1000m.

Ezek az optikák 500 méteres észlelési távolsággal dicsekedhetnek – kb. 5 focipálya – így a vadászok lazíthatnak a lesen vagy a dombtetőn és nyugodtan fürkészhetik a tájat. Ezt az észlelési távolságot egy 1280×720 CMOS érzékelő támogatja, ami a legjobb technológiai fejlesztés a digitális éjjellátó céltávcsövek piacán.

A legsokoldalúbb céltávcsövek?

20 évvel ezelőtt kevés vadász jósolt volna ilyen képességű optikákat. 24 órás vadászat óriási észlelés távolságokkal, infravetőkkel, videófelvevővel és lézeres távolságmérőkkel…majdnem túl szép, hogy igaz legyen.

További említésre méltó tulajdonságok:

  • 4x digitális nagyítás – folyamatos nagyítás és 2x / 4x nagyítási lépcső
  • Kép a képben digitális nagyítás
  • Stream Vision applikáció, amivel csatlakoztathatjuk a céltávcsövet az okostelefonhoz és azon nézhetjük a képet
  • Külső energia ellátási lehetőség
  • SumLight funkció
  • 5 puska profil 10 zéró távolsággal
  • Változtatható elektronikus célkeresztek
  • Egy lövéses nullázás rögzítési funkcióval és nagyítással
  • Célkereszt opciók az első képsíkban

Szóval mire vársz? Egy Pulsar digitális éjjellátó az egyetlen igazi választás. Valószínűleg ezt a céltávcsövet fogod használni minden helyzetben és a Pulsarral garantált az elégedettség!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!