Írta: Grimbart TV

Rövid ideje Németországban nem csak a kétfunkciós éjjellátó vagy hőkamera előtétek birtoklása engedélyezett, hanem a vadászati felhasználásuk is. Legalábbis a szövetségi fegyvertörvény és a szövetségi vadásztörvény által. Természetesen területenként lényeges különbségek vannak, ahogy megszokhattuk. Hessen azon tartományok közé tartozik, ami gyorsan alkalmazkodott a törvényhez, és ott volt lehetőségem a Pulsar FN 455 kiadós tesztelésére.

A Pulsar először a viszonylag alacsony árával tűnik ki – 1.300€ nem sok a többi készülékhez képest. Ehhez még hozzájön a Pulsartól megszokott magas szintű kivitelezési minőség. Az első benyomás nagyon jó – és ezt az első próba fázis is megerősítette. Az árnál még fontosabb számomra, hogy a hozzá tartozó infravetőt leszerelhetjük, mivel egy ilyen vető használata a fegyveren még mindig nagyon sok tartományban tiltott. A beépített infravetővel rendelkező készülékek tehát kiestek.

Ezen kívül az FN455 rendelkezik egy SUMLIGHT funkcióval. Ez azt jelenti, hogy az érzékelő fényereje megnő. Így nem volt szükségem semmilyen kiegészítő fényforrásra negyed Holdtól negyed Holdig, hogy elég jól lássak egy biztos, vadászokhoz méltó lövés leadásához.

Először természetesen a vadászterületre mentem azt kideríteni, hogy egy ilyen előtét egyáltalán pontos-e. Ehhez rendelkezésemre állt az eredeti Pulsar adapter, és egy Smartclip adapter, hogy felszerelhessem a készüléket a puskára.

Mindkettő problémamentesen működött. A puska kitűnően célba talált a felszerelt készülékkel. A kereken 2-3 cm-es szórás inkább miattam volt, mint a felszerelés miatt, főképp mert a tesztet vadászati körülmények között végeztem. Az sem tett különbséget, ha lövésről lövésre adaptert cseréltem és a készüléket fel-le szereltem.

Később, a gyakorlati próbánál egy hessen-i vadászterületen a Ruger American Ranch 450 Bushmaster még akkor is tökéletesen talált, amikor a Pulsar adapter kioldódott az objektívnél, amit sajnos csak a lövés után vettem észre. Lenyűgöző!

A készülék kezelése egyszerű, és azok számára, akik már rendelkeznek termékekkel a Helion szériából, nagyon praktikus, hogy az FN ugyanolyan akkumulátorokkal működik. Intenzív használat után csak ajánlani tudom a készüléket.

Vadászüdvözlettel

Henrik a GrimbartTV-től

Amennyiben érdekel Titeket itt egy részletes magyarázó videót találhattok, amin a vadászat közbeni használat is látható:

Mellesleg: 2020 év eleje óta abban a szerencsében van részem, hogy tagja lehetek a Pulsar Pro csapatának. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy fizetnek vagy ajándékba kapok készülékeket, de viszonylag könnyen kapunk készülékeket tesztelésre. És közvetlen kapcsolatban állunk a gyártóval, így gyorsan feltehetjük a kérdéseinket. Az itt bemutatott készüléket teljesen hagyományos módon vásároltam.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!