A PULSAR örömmel mutatja be vadonatúj Pulsar Telos családot, ami a legjobb választásnak tűnik a minőségi hőkamerák árkategóriában. Igyekeztek a legjobb szaktudásuk szerint megalkotni  ezt a sorozatot, a Pulsar Helion család méltó utódját. Kialakításában sokkal  jobb lett,  kényelmesebb, kézben illő a fogása használatakor. Képélességet és a nagyítást elöl lehet állítani, bal és jobb kezeseknek is kényelmes a használat.

Több típusa is bemutatkozik a közeljövőben, köztük a Telos LRF XP50, majd az LRF nélküli verzió, valamint számos különböző érzékelőmodelles változat. Ez a prémium termékcsalád a nürnbergi IWA OutdoorClassics 2023 kiállításon került bemutatásra.

Bővíthetőség: soha nem öregszik termék

A Telos hőkamerás monokulárokat időtlen használatra tervezték. Mint tudjuk, a csúcstechnológiás iparágak évente, ha nem, havonta fejlődnek, változnak. Ez alól a hőképalkotás sem kivétel. Arról nem is beszélve, hogy mi, emberek gyakran változtatunk szokásainkon és gondolkodásunkon. A Telos termékcsalád célja, hogy alkalmazkodjon egy adott vadász folyamatosan változó igényeihez. Ez a hőkamerás készülékek első olyan sorozata a piacon, amely műszaki frissítési lehetőséget kínál.

Legyen Ön is Telos tulajdonosa, és a jövőben bármikor fejlesztheti és frissítheti eszközét. Szabadon válthat erősebb optikára, választhat nagyobb felbontású érzékelőt vagy kijelzőt, valamint hatékonyabb és funkcionálisabb elektronikus alkatrészeket adhat hozzá. Még lézeres távolságmérővel és további optikai kiegészítőkkel is felszerelheti készülékét, így mindig minőségi és költséghatékony lesz. Ez az új, egyedülálló Pulsar megoldás jelenleg fejlesztési fázisban van, és 2024-ben kerül bevezetésre. A 2023-ban vásárolt Telos monokulárok jogosultak lesznek a frissítésre, amint ez a szolgáltatás elindul.

Extrém hőérzékenység

Legyen a Telos a kiváló minőség és az időtlen megoldások szinonimája. Nézzük meg közelebbről ezt a csodálatos, a gyártból frissen szállított készüléket. A sort elsőként a Telos LRF XP50 hőkamerás monokulár képviseli a legjobb európai gyártású Lynred érzékelővel, 640×480 felbontással és 17 mikronos pixelosztással. Az igazi játékváltó az extrém NETD hőérzékenység 18 milliKelvin alatt. Az érzékelő minősége garantálja a lenyűgöző hőképalkotási képességeket még a legrosszabb időjárási körülmények között is. Adja hozzá a gyors rekeszű F50/1.0 germánium objektívet, és a lehető legjobb minőségű, legrészletesebb és leginformatívabb képet kapja, bármilyen vadászati körülmények között. Az új Telos LRF ideális a tárgyak nagyobb távolságból történő észlelésére. Használja a beépített precíz lézeres távolságmérőt a gyors és hibamentes távolságmeghatározáshoz. Az LRF akár 1 kilométeres távolságot is mér egyetlen mérésben és folyamatos pásztázási módban.

Fejlett Pulsar képjavító technológia

Az összes Telos modell házon belül kifejlesztett ún. Pulsar képjavító technológiát tartalmaz.  A Telos hőképalkotást a részletgazdagság, tisztaság és kontraszt legmagasabb szintjére hozza. A készülék képes bonyolult jeleneteket féltónusok széles skálájával ábrázolni – még az alacsony kontrasztú tárgyakat is, mint például az égbolt, a fű vagy a vízfelület. Ráadásul a különböző távolságban lévő tárgyak szoftveres részletezése és élesítése rendkívül informatívvá teszi a képet. A hőképérzékelő érzékenységének manuális növelése javítja az észlelési minőséget, ha a megfigyelési körülmények rosszabbodnak. A simító szűrő, valamint a fényerő- és kontrasztbeállítások széles választéka kényelmesebbé teszi a hosszan tartó megfigyelést.

Felhasználói igényekre tervezve

A Telos készülékben a kép egy kézzel egyszerűen állítható. A klasszikus sima digitális zoom és élességállító gyűrűk a klasszikus elrendezésben, egyenként helyezkednek el az objektíven, hasonlóan mint a professzionális fényképezőgépeknél, amely bal- és jobbkezes vadászok számára egyaránt ideális. A gyűrűk következetes elrendezése lehetővé teszi, hogy gyorsan és minimális erőfeszítéssel tiszta képet kapjon a kívánt nagyítással. A vezérlőgombok függőleges szimmetrikus elrendezése lehetővé teszi, hogy a Telos mindkét kezével azonos komfortfokozat mellett használható – a gombok a felső panelen helyezkednek el egy sorban. A felcsatolható kézszíj pedig tetszés szerint mozgatható a készülék jobb vagy bal oldalára.

 

A még nagyobb alkalmazkodóképesség és kényelem érdekében a Telos személyre szabható vezérlőket és felhasználói felületet kínál. Ezeket az új hőkamerás monokulárokat fejlett funkcionalitás jellemzi, de egy adott funkció prioritásának meghatározása a felhasználó kiváltsága, aki szabadon átrendezheti a menüpontokat és meghatározhatja a gombfunkciókat. Felkészült a legnehezebb körülményekre is.

Az új Telos LRF XP50 több mint 8 órán keresztül használható megfigyelésre egyetlen akkumulátortöltéssel. A vadonatúj LPS 7i gyorsan cserélhető Li-ion akkumulátorhoz nincs szükség speciális töltőkre – egyszerűen csatlakoztassa bármely hálózati adapterhez az USB Type-C porton keresztül, és töltse fel a Power Delivery gyorstöltési protokoll segítségével. Ezenkívül az LPS 7i akkumulátor támogatja a vezeték nélküli töltést is. A Telos hőkamerás monokulárokat kemény vadászati körülményekhez tervezték. -25 és +50 °C közötti szélsőséges hőmérsékleti tartományban is megfelelően működnek.

A készülékek teljesen vízállóak, ha teljesen vízbe merítik. Sőt, a Telos gumírozott teste kivételes minőségű, ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Tovább a hőkamera webshophoz: https://z-shops.eu/termekkategoria/hokamera/

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!