Még soha nem vadásztál medvére? Itt van, amiből kimaradtál.

Írta: Clay Newcomb

Az író egy elöltöltős puskával lőtte ezt az arkansasi medvét.

Clay Newcomb

2011-ben, a legutolsó év, amiről vannak adatok, 11 millió amerikai vadászott szarvasra. Ugyanebben az évben 500.000 amerikai vadászott fekete medvére, a vadászható állat növekvő populációjának, a szabadelvű vadászati szabályozások és a viszonylag kicsi versengés ellenére a tavaszi és őszi fekete medve szezonokban egyaránt. Lehet, hogy a kollektív agancs fétisünk az oka, vagy az elterjedt nézet, hogy a medvékre nem menő vadászni, vagy nem való az asztalra, de it van 6 ok, ami miatt érdemes fontolóra venni a fekete medve vadászatot ebben az évben.

1. A medvék ikonszerűek. A fogaik, karmaik, erejük és elszántságuk a túlélésre a kontinensünket szimbolizálják. A fekete medvék a legszélesebb körben elterjedtek az Észak Amerikában található nagyvadak közül a puma mellett. Eredetileg a fekete medvék több helyen fordultak elő, mint a fehérfarkú szarvasok.

2. Bőségesen van medve. A biológusok azt gondolják, hogy most több medve van, mint az európai betelepülés előtt. Becslések szerint a jelenlegi kontinentális medve populáció 800,000, a betelepülés előtti 500,000-hez képest.

3. Bőségesen van vadászati lehetőség. Az államok és provinciák több vadászati lehetőséget kínálnak fekete medvére, mint az előző generáció alatt bármikor. Vegyük figyelembe azt, hogy az 1950-es években kevesebb, mint 100 medve élt New Jerseyben. 2010-ben a Garden State újra megnyitotta a vadász szezont medvékre, hogy szabályozzák a több mint 3000 példányból álló bimbózó populációt. Az összes New Jersey megyében láttak medvéket annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban ennek az államnak a legmagasabb a népsűrűsége. A Virginiából és Nyugat Virginiából származó medvék újragyarmatosították kelet Kentuckyt több, mint 100 év távollét után. A Bluegrass Államnak most 16 megyében van vadász szezonja. Az 1970-es években, Floridában 300 és 500 között volt a medvék száma. A Sunshine Állam ősi mocsaraiban most több mint 4000 medve él. Oklahoma 2009-ben nyitotta meg az első medve szezonját, és a Sooner Állam vadászai azóta évente 40-80 medvét lőttek. A fekete medvék szaporodó populációja dél Missouritól észak Louisianaig létezik.

A medve hús, mint például ez a füstölt váll rostélyos, nagyon ízletes étel

Clay Newcomb

4. A szezonok nincsenek kihasználva. Sok régióban szabadelvű medve szezon van és lényegében könyörögnek az embereknek, hogy menjenek medvére vadászni. Idahoban van tavaszi és őszi szezon is, és sok területen a vadászok két vadászjegyet vehetnek. Alaszkában számos fekete medve zónában soha nem zár be a vadász szezon és minden vadász 5 medvét lőhet (19. zóna). Georgia nem nagyon ismert a medve vadászatról, de a Peach Államban ősszel két medvét lehet lőni.

5. A medve vadászat kihívást és jutalmat nyújt. Milyen nagyvadra vadászhatsz tavasszal is és ősszel is? Válasz: semmilyenre. A vadász módszerek annyira különböznek, mint a régiók, ahol a medvék élnek. Sok államban lehet cserkelni, lesről vadászni, csalizni, kutyákkal üldözni stb.

6. A medvehús ízletes. A fekete medve diétájának 85%-a növényzet. A maradék 15% nagy rész protein, rovarok formájában. Ez nem különbözik sokban egy vad pulyka diétájától, és azt jelenti, hogy a hús nagyon ízletes. Próbáld lassan füstölni a különböző szeleteket és kellemesen meg fogsz lepődni a medve hús állagán és ízén, ami a marhahúshoz hasonlít. A fekete medve hús egy igazán hagyományos amerikai étel. Lepd meg és nyűgözd le a vacsora vendégeidet idén ősszel egy olyan étellel, amit még valószínűleg nem ettek – Ursus americanus. De előbb lőnöd kell egyet. Amerika területén nincs hiány a lehetőségekből.