A nyári hőségben az autóban lenni különösen kényelmetlenné és veszélyessé válhat. Itt van néhány dolog, amit mindig tartsanak az autóban, hogy felkészülten utazzanak:

 1. Víz: Mindig tartsanak az autóban vizet. A kiszáradás gyorsan bekövetkezhet a forró napokon, különösen hosszú utazások esetén.
 2. Napvédő: A napégés nem csak a strandon történhet. Az autóban is kaphatnak napégést, különösen, ha hosszú ideig vannak úton. Egy magas faktorszámú napvédő hasznos lehet.
 3. Napellenző: Egy napellenző segíthet csökkenteni az autóban lévő hőt, amikor parkolnak a napfényben.
 4. Hűtőtáska: Ha hosszabb utazást terveznek, egy hűtőtáska hasznos lehet. Itt tárolhatják a vizet, vagy más hűsítő italokat és ételeket.
 5. Pótolható ruházat: Extra pólók vagy rövidnadrágok segíthetnek, ha az elsődleges ruházatuk izzadtá válik.
 6. Légkondicionáló ellenőrzése: Ellenőrizzék, hogy az autó légkondicionálója megfelelően működik-e. Ha nem, érdemes azt megjavíttatni a forró hónapok előtt.
 7. Elsősegélydoboz: Ez mindig fontos, de különösen a nyári hónapokban, amikor növekszik a hőgutától vagy kiszáradástól való megbetegedés kockázata.
 8. Pótkerék és segédeszközök: A nyári hónapokban gyakrabban előfordulhatnak defektek, mivel a forró útviszonyok kemények lehetnek az autókra.

Ezek csak néhány példa arra, mit érdemes az autóban tartani a nyári hónapokban. Természetesen az utazás sajátosságaitól és személyes szükségleteiktől függően további elemekre is szükségük lehet.

Milyen étel és ital?

Az autóban történő hosszú utazások során fontos, hogy egészséges és könnyen fogyasztható ételek és italok legyenek. Néhány javaslat:

Ételek:

 1. Gyümölcsök: Könnyen hordozható és magas víztartalmú gyümölcsök, mint a szőlő, az eper, a cseresznye, az alma vagy a banán ideálisak.
 2. Zöldségek: Sárgarépa, zeller vagy paprika csíkok jó választás lehet.
 3. Szendvicsek: Könnyen elkészíthetőek és számos változatban készíthetőek el. Kerülje a könnyen romló hozzávalókat, mint a majonéz.
 4. Mogyoróvaj: Egy kis mogyoróvaj, esetleg némi zöldséggel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel tökéletesen energizál.
 5. Egészséges rágcsálnivalók: Teljes kiőrlésű keksz, müzliszelet, diófélék és szárított gyümölcsök kiválóak.
 6. Fehérjeben gazdag ételek: Csomagolt sajt, natúr joghurt hűtőtáskabán.

Italok:

 1. Víz: Ez a legfontosabb. Próbálják meg a vizet hűvösen tartani hűtőtáskában.
 2. Koktél: Csomagolhatnak házi készítésű, cukormentes gyümölcs- vagy zöldségkoktélt. Kerülje a magas cukortartalmú italokat, mert azok hozzájárulhatnak a kiszáradáshoz.
 3. Elektrolit italok: Hosszú utazás során, különösen a forró napokon, elektrolit italok, mint az alacsony cukortartalmú sportitalok segíthetnek a kiszáradás megelőzésében.
 4. Zöld tea: Hideg zöld tea is frissítő és egészséges választás lehet.

Végül ne feledjék, hogy rendszeresen álljanak meg, mozogjanak egy kicsit és frissítsék fel magukat, hogy tartsák a koncentrációt és az energia szintjét.

 

Az autó műszerfalának védelme érdekében nagyon fontos, hogy ne tegyünk rá közvetlenül ruhát vagy más tárgyakat. A napfény közvetlen behatásának elkerülése érdekében használhatunk napellenzőt vagy napvédőt. Azonban ezeket csak akkor helyezzük fel, amikor az autó parkol, és ne használjuk őket vezetés közben, mert korlátozhatják a látást.

Az autóban felejtett tárgyak forrósága a napfény hatására veszélyessé válhat. A forró tárgyak megégethetik a bőrt, vagy tűzveszélyt okozhatnak, ha magas hőmérsékleten hosszú ideig maradnak. Ezenkívül, ha valamilyen tárgyat a műszerfalra helyezünk, az is veszélyes lehet, mert a vezetés közbeni mozgás vagy egy váratlan megállás során a tárgyak a járműben utazó személyek felé repülhetnek.

Végső soron a legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk az autó belső terének túlmelegedését, ha lehetőség szerint keressünk árnyékos parkolóhelyet, használjunk napellenzőt, és tartsuk a légkondicionálót karbantartott állapotban. Ha az autó hosszabb ideig áll a nap alatt, ajánlott az ajtókat vagy az ablakokat kissé nyitva hagyni (biztonságos környezetben), hogy a forró levegő el tudjon szabadulni.

Az emberek segítése számunkra rendkívül fontos. Célunk, hogy minél több segítséget nyújtsunk .Kérlek segítsetek benne és osszátok meg hogy minél többen olvassák

Tóth Zoltán Z-shops.eu

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!