Ha a Te házad a Te várad, akkor nem kéne úgy is védened? Abból kiindulva, hogy egy katasztrófa nem rombolja porrá az otthonodat, a szerkezet védelmet fog nyújtani az elemekkel szemben – még akkor is, ha nincs elektromosság és a többi közmű. De az időjárás nem az egyetlen dolog, amitől az otthonod megvédhet. Úgy tűnik, hogy az olyan bűntettek, mint a fosztogatás kéz a kézben járnak a vészhelyzetekkel. Ahhoz, hogy jobban meg tudd védeni magadat és a családodat fontos, hogy áttekintsd az otthonod biztonságosságát. Egy egyszerű dolog, amit bárki meg tud tenni a létező elemekkel az, hogy az ajtókat és ablakokat zárva tartja. Ez az alap védelem meghiúsítja a ház megszállását még mielőtt elkezdődne. De ez elég egy krízisnél? Alkalmazd ezeket a tanácsokat, hogy megerősítsd az otthonodat a hívatlan „vendégekkel” szemben.

Erősítsd meg az ajtókat.

Külső biztonsági ajtók és vastag tolózárak nagyon jók a betörések megelőzésőre. Igen, ezek drágák lehetnek, de növelik az épület értékét és egy kicsit nyugodtabban aludhatunk éjszaka. Az üreges belső ajtókat pedig kicserélhetjük erősebb tömör ajtókra. Beszerezhetsz erősebb zárakat is. Általában minél drágábbak, annál jobbak. És soha nem árt kicseréltetni a zárakat, ha elvesztünk egy kulcsot egy olyan helyen, ahol felügyelet nélkül tárolnak dokumentumokat, amin megtalálható a címünk, mint például egy autószerelő.

Őrizd a garázsodat  

A garázsajtók különösen gyenge pontok, mivel a legtöbbnek nagyon gyenge a szerkezete. Ha van egy biztonsági rendszered, bizonyosodj meg róla, hogy a garázsajtót is lefedi (meglepődnél milyen sokan kihagyják ezt a lépést). Ha automata garázsnyitód van, átprogramozhatod a gyárilag beállított kódot a sajátodra. Vedd fel a kapcsolatot a gyártóval – általában nagyon egyszerű és egy kis plusz biztonságot ad. Ha elutazol a városból (vagy csak extra biztonságot akarsz éjszaka, vagy amikor egyedül vagy otthon), meggondolandó egy retesz zár, vagy egy lakat felszerelése azért, hogy megakadályozzuk a kézileg történő kinyitást. Foghatsz egy darab fár is és beteheted a garázsajtó vezető sínjébe, ezáltal meggátolva a felnyitást. Kapcsold ki a nyitót előre arra az esetre, ha elfelejtenéd és megpróbálnád kinyitni az ajtót azért, hogy ne tegyél kárt benne.

Gátold meg az üvegajtón keresztüli betörést.

A toló üvegajtók különösen sebezhetők; győződj meg róla, hogy egy acél zárral vannak ellátva és ne lehessen feltörni, vagy egy primitívebb módszert is alkalmazhatsz, egy éket, amit az ajtó sínjében helyezel el és így a behatolók nem tudják majd kifeszíteni.