A következő szezonban Novembertől kiadósan tesztelni fogjuk a Caesar Guerini új bock puskáját. De már most szeretnénk egy első pillantást vetni a fegyverre, mert rendelkezik néhány nagyon érdekes új megoldással. A Magnus Light egy elegáns és nagyon változatos puska, ami négy kaliberben (12, 20, 28 és .410) kapható. Következzen az első benyomásunk:

Írta: Fabio Antolini

A Caesar Guerini Magnus Light bock puska nagyon könnyű és négy kaliberben kapható.

Mielőtt személyesen tesztelnénk a Caesar Guerini Magnus Light-ot az erdőben, először jobban szemügyre akarjuk venni és leírjuk Nektek az első benyomásunkat. Fabio Antolini személyesen járt a gyártónál és közli velünk az első benyomását:

„Ez az új Caesar Guerini Magnus Light kimondottan az olyan vadászok igényeit és esztétikai elvárásait fogja teljesíteni, akik szívesen mennek hajtóvadászatra. Úgy gondolom, hogy ez a sörétes puska a könnyűfém konstrukciójával hamar a vadászok szívéhez fog nőni, ha egész nap a kutyákat fogják követni. Kimondottan arra tervezték, hogy ne fárassza ki a vadászt és mindig készen álljon egy gyors lövés leadására. 12-es kaliberben a különösen könnyű fegyver súlya csupán 2,7 kg, de mégis robusztus. Az Ergalból (alumíniumötvözet) készült tok 43 mm széles és 66 mm hosszú. Az oldalsó lapok vastagok, a csuklócsapszegek acélból készültek és cserélhetőek. A Magnus Light a kisebb 20, 28 és .410-es kaliberekben még könnyebb. Ez a modell a Caesar Guerini speciális Maxisbore technológiájával rendelkezik, ami a “DueCon”-átmeneti kúppal gondoskodik a sörétraj felgyorsításáról, csökkenti az eldeformálódásokat és tompítja az érzékelt visszarúgást. Ezek már jó konstrukciós feltételek egy kellemes lövésnél mutatott magatartáshoz”.

Fabio Antolini all4hunters szerkesztő

Caesar Guerini Magnus Light bock puska: Tulajdonságok és speciális műszaki részletek

Ami már elsőre feltűnt nekünk: A Caesar Guerini tipikus eleganciáját tükrözik a hosszú oldalsó lapok, amiken gravírozott ábrák láthatóak vadakról, arany betétekkel díszítették és tökéletesen passzolnak a Prince-of-Wales agyazásba csavarok nélkül, ismét. A pontosság és a harmónia már ebből a részletből kivehető. Két repülő erdei szalonka díszíti a tok baloldalát, míg a jobboldalra a Brescia-i Giovanelli műhely fácánokat tett. A Caesar Guerini Invisalloy bevonata nem csak védi a fém részeket, hanem sokáig meg tartja a fényüket és színüket is.

Az agyazás és a finom kacsacsőr alakú előagy válogatott, kiváló, olajjal polírozott diófából készült, finom kézzel készített pikkelymintázattal. Az elsütőbillentyű-kengyel, ami az aranyozott elsütőbillentyűt védi, elég széles – kívánság szerint kérhetjük dupla elsütőbillentyűvel. A kilökők automatikusak és szelektívek. Ezeket bütykök mozgatják, amik masszív acéltömbökből készültek marással és gondoskodnak a hüvelyek pontos kilökéséről. A puskacsövek, amiknek a minőségét még meg kell tapasztalnunk a gyakorlatban, nagyon jó ballisztikai teljesítményt sejtetnek – a “Maxisbore” technológiának és egy új összekötő kónusznak köszönhetően  a töltényűr és a “Duecon” puskacső között, ami felgyorsítja a sörétrajt és minimálisra csökkenti a deformálódásokat. Ilyen módon érik el a pontos szórást és a visszarúgás jól érezhető tompítását. A 20-as kaliberű fegyver, amit Novemberben kapunk majd tesztelésre, a kérésünknek megfelelően a legrövidebb, 61 cm-es csőhosszal rendelkezik. Így kitűnően alkalmas a vadászatra az erdőben. Már nagyon kíváncsiak vagyunk és türelmetlenül várjuk…

Caesar Guerini Magnus Light: A csövek különböző hosszának köszönhetően a cserechoke-okkal (a fegyverhez kapjuk) ez a bock puska különböző vadászatokhoz alkalmazható.

Az első puskacső részben huzagolt és így kimondottan alkalmas a rövid távolságú lövésekhez. Mindenkinek, aki a bock puskát más környezetben és más fajta vadászatokhoz akarják használni, a Caesar Guerini kínál 66 és 71 cm-es csöveket. A puskához kapunk egy szett cserélhető belső choke-ot, amiknek a hossza 60 mm: Negyed choke, háromnegyed choke, fél choke, teljes choke valamint hengeres choke. Egyébként a Caesar Guerini Magnus Light-tal engedélyezett az acélsörét használata is. Ez még rugalmasabbá teszi a használatát.

Caesar Guerini Magnus Light bock puska műszaki adatok:

Kaliber: 12 20 28 .410
Töltényűr: 76 mm 76 mm 70 mm 76 mm
Puskacső hossza: 61/66/71/76 cm 61/66/71/76 cm 61/66/71/76 cm 61/66/71 cm
Csősín: kúpos 6 mm 6 mm 6 mm
Középsín: teljes teljes teljes teljes
Súly: 2,7 kg 2,5 kg 2,3 kg 2,5 kg
Tus ejtése: 37/57 mm 37/57 mm 37/57 mm 37/57 mm
Agyazás hossza: 375 mm 375 mm 375 mm 375 mm
Előagy: Fa pikkelymintával Fa pikkelymintával Fa pikkelymintával Fa pikkelymintával
Irányzék: Sárgaréz Sárgaréz Sárgaréz Sárgaréz
Chokefuratok 5 Maxischoke 5 Selectchoke 5 Selectchoke 5 Selectchoke

Találkozunk 2019 Novemberben a Magnus Light-tal az erdőben és a hegyekben. Reméljük, hogy megvalósulnak az oldallapokra mesterien felgravírozott jelenetek…

A gyártó oldalán további információkat találhattok a Caesar Guerini sörétes puskákról vadászathoz és sporthoz.