A szerző egy teljes szezonon keresztül tesztelte a Stealth Cam DS4K vadkamerát, és megosztja gondolatait a kamerával kapcsolatban

A Stealth Cam DS4K lenyűgöző akkumulátor-élettartammal és képminőséggel rendelkezik.

A cellás vadkamerák forradalmasították a fehérfarkú szarvas megfigyelést, mert a kamera ázásra való kihelyezése már nem a hitből való cselekedet. Azonnali visszajelzést kapunk arról, hogy a vadkamera fényképez-e, és a megfelelő helyen van. A probléma az, hogy a lecsökkent akkumulátor-élettartam, a nehezen használható alkalmazások és a rossz képminőség semlegesítheti ezeket az előnyöket. A Stealth Cam DS4K esetében azonban nincs ilyen probléma. Valójában ott remekel, ahol sok más vadkamera megbotlik.

A 2021–2022-es szarvasszezonban a Stealth Cam DS4K Transmit-ot használtam, ami segített leszűkíteni két fehérfarkú keresését egy félreeső, benőtt kis területre, több ezer hektárnyi közterület között. A DS4K akkumulátorának üzemideje és kiváló képminősége segített azonosítani az egyedi bikát, és távol maradhattam az erdőtől, amíg a körülmények megfelelőek nem voltak a vadászathoz. Íme a gondolataim a DS4K-ról egy szezonnyi használat után.

Stealth Cam DS4K Transmit Műszaki adatok és jellemzők

  • Fotó felbontás: 4, 8, 16, vagy 32 megapixel
  • Kioldási sebesség: 0,2 másodperc
  • Érzékelés és infravörös távolság: 100 láb
  • Videó felbontás: 4K videó hanggal 30 képkocka/másodperc
  • Tervek és mobilhálózatok: Verizon, AT&T
  • Kamera módok: PIR fotó, videó és kombináció
  • SD kártya támogatás: 128GB-ig
  • Integrált python zár retesz
  • Több havi és éves terv opció

A Stealth Cam DS4K Transmit képes keretezhető fényképek és Nat-Geo minőségű videók készítésére, de 250 dollár körüli áron nem éppen pénztárcabarát. Mindazonáltal olyan prémium funkciókat kínál, amelyekre a legtöbb mániákus vadkamera őrült vágyik, és a képminőség felülmúlja az árát.

Kezdésként a felhasználók négy rögzítési lehetőség közül választhatnak az alkalmazásuktól függően, hogy a legtöbbet hozhassák ki vadkamerából. A rendelkezésre álló módok a következők:

PIR fotó

A kamera hagyományos vadkameraként fog működni, csak fotóadatokat rögzít, videót nem. Ez ideális mindazok számára, akik rengeteg kamerakioldásra számítanak, és nem akarnak helyet foglalni az SD-kártyán nagyobb videófájlokkal. A fényképek felbontása 4 MP-től 32 MP-ig terjed. A fényképezőgép alapértelmezett beállításai: 8 MP a nappali felvételekhez és 6 MP éjszaka, egytől kilenc képig terjedő sorozatfelvételi időközökkel.

PIR Videó

Tekerj előre 1:52-re, hogy lenyűgöző hangot hallhass.

Ennél a beállításnál a kamera a beállítás során megadott felbontásban és időtartamban készít videoklipeket. Alapvető fontosságú megértenünk, hogy az alapértelmezett videóbeállítások tartalmazzák a hangot is, ami hasznos információt jelent, különösen akkor, ha azt tervezed, hogy a kamerákat egy kaparónál helyezed el. Az izgalmas morgások és egyéb szarvashangzások mellett ez a kamera lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bepillantást nyerjenek a kamera helyszínét gyakran felkereső különféle bikák személyiségébe. 4K (2560 x 1440), HD (1920 x 1080) vagy SD (1280 x 720) felbontású videókat készíthetsz 5 és 180 másodperc időtartam között. Minél nagyobb a felbontás és a hosszabb időtartam, annál több helyet foglalnak el az egyes videók az SD-kártyán.

PIR kombó

Ebben az üzemmódban a kamera egyszerre készít videót és fényképeket. A videoklip meghatározott felbontásban és időtartamban működik. A videó rögzítése közben a kamera az egyes videókockákat képként menti minden öt másodperces videóhoz.

Command Pro App

Az összes Stealth Cam cellás vadkamera együtt működik a Command Pro alkalmazással. A DS4K Transmit csatlakoztatása az alkalmazáshoz egyszerű. Töltse le az iTunes vagy a Google Play Áruházból, érintse meg a „+” ikont kamera hozzáadásához, és olvassa be az akkumulátor mögött lévő kamerára nyomtatott QR-kódot. Miután az akkumulátor-, a mobil- és a fiókjelzők a sikeres kapcsolódást jelzik a kijelzőn villogó zöld fényekkel, a felhasználók az összes kamerabeállítást vezérelhetik a Command Pro alkalmazásban.

A képeket teljes egészében a Command Pro alkalmazáson belül kezelheted és gyorsan szűrheted. Az integrált szűrőbeállítások hihetetlenül hasznosak bárki számára, akit több száz fénykép áraszt el a nagy aktivitású helyszínek vagy több kamera kezelése miatt. Az előre beállított szűrők közé tartozik a bak, az őzike, a pulyka, a disznó vagy az ember, és hihetetlenül pontosak az alkalmazásba épített előre betöltött adatokhoz. Például a felhasználó kiválaszthatja a „bika” előre beállított értéket, és azonnal eltávolíthatja azokat a képeket, amelyeket az alkalmazás nem tekint bikának. Ha nemkívánatos embereket figyelsz, válaszd az „ember” lehetőséget, hogy átnézz minden olyan képet, amelyen személyek láthatók. Ezenkívül a Command Pro alkalmazás a következő fő funkciókat is tartalmazza:

Kamera térkép

Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megjelenítse a kamerák helyét az alkalmazáson belüli műholdképeken.

Fotó követés

Jelenítse meg és kövesse nyomon a kamera tevékenységét nap, hónap és év szerint oszlopdiagramként az alkalmazáson belül.

Színes IR fotók

További részletekért válthatsz az IR és az automatikusan generált színes éjszakai képek között

A Stealth Cam DS4K Transmit tesztelése a terepen

A szerző a DS4K-t használta ennek a bikának a becserkészéséhez.

Ezek a specifikációk első pillantásra túlzásnak tűnhetnek. Valljuk be, valószínűleg csak azt szeretnéd, hogy a szarvas durva mérete és kora megjelenjen a fotókon. Ez minden információ, amire szükséged van a vadászat megtervezéséhez, igaz? Talán.

Az elmúlt szezonban sok időt töltöttem egy egyedi 6×5-ös agancsú szarvas üldözésével. Oldalról fényképezve a bak ferde agancsa nem tűnt ki a többi bika közül, amik ugyanazt a területet használják, de a DS4K-ból származó kiváló részletek segítettek azonosítani, a wisconsini lőfegyverszezon vége után egy nappal, amikor felbukkant a semmiből. Valójában bármelyik vadkamera megerősítette volna, hogy egy nagy szarvas túlélte a narancssárga hadsereg kilenc napját. De a DS4K képminősége lehetővé tette számomra, hogy komolyabb pixelesedés nélkül ráközelítsek, és azonosítsam a bika egyedi G2-eseit. Az adott szarvas hajlamainak ismeretében, az időérzékeny információval párosítva, segített kidolgoznom egy tervet, amely majdnem egy lövést eredményezett egy igazi közterületi óriásra.

A DS4K-mat egy alvóhely szélén helyeztem el Október elejétől a szezon utolsó percéig (január 9-ig). Örömömre szolgált, hogy az eredeti akkumulátorok a wisconsini szarvasszezon szívében és a csontig hatoló mínuszban is kitartottak. Futtattam más vadkamerákat is ennyi ideig hasonló körülmények között, de azt tapasztaltam, hogy a kamera lemerült. Mivel különböző államokban szétszórt közterületeken vadászok, a megbízható akkumulátor-élettartam kulcsfontosságú számomra. A cellakamerák által biztosított távfelügyelet pedig létfontosságú, ha figyelembe vesszük, hogy a hagyományos kamerák megkövetelik, hogy ott hagyjuk az illatunkat, amikor ideje ellenőrizni a képeket. A DS4K remekül teljesítette ezeket a teszteket, és a hideg idő és a hosszú szezon után még mindig bőven maradt energiája.

A DS4K még fagyos hőmérsékleten is kiváló akkumulátor-élettartamot mutatott.

Kellemesen meglepett a Command Pro alkalmazás által hozzáadott érték. A vadkamera beállításainak menet közbeni szerkesztése gyerekjáték, és teljes egészében elvégezhető a mobiltelefonról is. Egyszerűen érintsd meg a „kamera beállítása” ikont a fényképezőgép időbélyegzőjének, képfelbontásának, fényképsorozatainak és időközeinek, üzemmódjainak és még sok másnak a módosításához. Elég egyszerű és intuitív ahhoz, hogy még a műszakilag nem jártas emberek is megértsék.

A Stealth Cam nagy sikert aratott, amikor megtervezték a DS4K házát. A legtöbb kamerához a kábelzáron kívül lakat is szükséges, hogy bezárjuk az ajtót és rögzítsük a kamerát egy fához. De a DS4K lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyidejűleg egyetlen kábelzárat vezessen át a kamera házán és ajtaján. Ez a kialakítás kiküszöböli a felesleges lakat vagy kulcsok szükségességét, amelyeket végül elveszíthetünk. Ezenkívül nyugalmat ad a felhasználónak, különösen akkor, ha drága kamerát használ olyan helyeken, ahol más vadászok is gyakran előfordulnak.

Ennek ellenére azt javaslom, hogy a vadkamerát szemmagasság fölé helyezzük el. Ezzel kikerül az állatok vagy más vadászok látóteréből. A nagyobb szög kiváló részletes képeket is eredményez. Azt is tapasztaltam, hogy ritkán kapok fotókat szarvasokról, amelyek egyenesen a kamerába néznek, ami akkor nem mondható el, amikor egy alacsonyabb pozícióba szereltem őket a fán.

Miben a legrosszabb a Stealth Cam DS4K Transmit?

Túl gyakoriak voltak a fényképek a szarvasok hátsó feléről.

A hirdetett 0,2 másodperces kioldó sebesség ellenére több képet láttam egy szarvas hátsó részéről, mint amennyit szerettem volna. Igaz, ez a teljesítmény kifejezetten január elején volt látható, több hónapos telepítés után az eredeti akkumulátorkészlettel. A későszezoni íjvadászat-stratégiám azonban a vadászterületeim mobil vadkamerákkal történő megfigyelésére alapult, hogy minimálisra csökkentsem a hatásomat ezekre a helyekre. Az összefüggéstelen kioldási sebesség különbséget jelenthet abban, hogy csak egy szarvas hátát látjuk, vagy képesek vagyunk egyértelműen azonosítani a fejfedőjét.

A DS4K Transmit a cellás vadkamera a tömeg tetején helyezkedik el, kategóriában első fotó- és videóminőséggel. A DS4K nem a legdrágább vadkamera, de 250 dollár körüli áron drágává válhat, ha sokat telepíthetsz belőlük kedvenc vadászterületeden. Tehát mérlegelned kell a költségeket a teljesítményhez képest az igényeid szerint.

Miben a legjobb a Stealth Cam DS4k Transmit

A DS4K vaku hatótávolsága.

A DS4k éjszakai képminősége kiemelkedő. Rengeteg vadkamerát használtam, amelyek napnyugta után minimális részletekkel készítenek fényképeket, amin csak egy elmosódott, azonosíthatatlan agancs van. A Stealth Cam DS4K esetében azonban nem ez a helyzet. Az IR erős kontrasztot eredményezett a fekete-fehér képek között, ami természetesen a Command Pro alkalmazással teljes színre váltható. Az éjszaka használható adatok különösen hasznosak azok számára, akik nagy forgalmú közterületeken üldözik a fehérfarkú szarvasokat, mivel a félénk, kifejlett bikák napközben ritkán mutatkoznak nagy forgalmú területeken. Amikor végre megjelennek a nagy bikák, nagyon fontos, hogy a vadkamera elegendő részletet rögzítsen ahhoz, hogy megkülönböztesd őket a többi környéken élőktől.

Végső gondolatok

A Stealth Cam tulajdonosa a GSM Outdoors, egy óriás az outdoor szegmensben, amely a Muddy, a TruGlo, az Ameristep, a Hawk és sok más jó hírű márka tulajdonosa. Viszonylag új emberként a cellás kamerák terén tétováztam, hogy az egyik legnagyobb kültéri konszerntől vásároljak-e, és azt feltételeztem, hogy az ügyfélszolgálat a legjobb esetben sem létezik. Egy rövid telefonálás után az ügyfélszolgálati csapatukkal gyorsan rájöttem, hogy ez nem így van. Rövid várakozás után gyorsan összekapcsoltak egy segítőkész emberrel, aki végig vitt a beállítási folyamaton. A támogatási technikus egyértelműen termékfelhasználó volt, ami bónuszpontokat jelent nálam.

Tegyük fel, hogy egy mobiltelefonos nyomkövető kamerát keresel, amely előnyt nyújt a felderítésben, amikor az időd korlátozott. Ebben az esetben a Stealth Cam DS4K Transmit megadhatja azt a fénykép- és videóinformációt, amelyre szükséged van ahhoz, hogy maximalizáld az erdőben eltöltött időt, és remélhetőleg egy nagy bika legyen az eredmény. E r i k  B a r b e r