2020-as újdonság: A Leica nem csak a legendás fényképezőgépekről ismert. A sportoptikák területén is nevet szerzett magának a gyártó. Ezt nem csak a gyártó első hőkamerája bizonyítja, hanem a most bemutatott céltávcső széria 1.300 – 1.600 Euros árért.

Írta: Alexander Losert

Az új Leica Amplus 6 széria felépítése szolid, a felületbevonata robusztus az optikai minőség pedig a felső kategória szintjén van.

A wetzlar-i Leica Sportoptik bemutatja az újfejlesztésű céltávcső szériáját: Leica Amplus 6. A céltávcső a prémium kategóriába tartozik. A 6x nagyítási tartomány és a megvilágított célkereszt mellett az optikának magas minőségű az optikai teljesítménye, kiváló a fogása és robusztus a felépítése. Már egyedül az utolsó tény gondoskodik arról, hogy ezt a céltávcsövet minden vadászathoz használhatjuk, mindegy milyen terepen. A vadászoptika további tulajdonságai a kimondottan éles világítópont, a nagy kilépő pupilla, a 90% feletti fényáteresztő képesség és a széles látómező (akár 38 m).

Az Amplus 6 márkajelzése a kiváló kivitelezés

Az Amplus 6 extra finom, megvilágított célkeresztjei gondoskodnak a csekély céltakarásról és egy különösen éles és briliánsan megjelenített világítópontról – zavaró túlvilágítás nélkül. A Leica L-4a célkereszt egy univerzális vadász szálereszt, ami egy pontos lövést tesz lehetővé. A  Leica L-Ballistik célkereszt nagy távolságokon tesz lehetővé pontos lövéseket. Mindkét célkereszt a második képsíkban helyezkedik el. „Az Amplus 6 kiváló kivitelezése gondoskodik a biztos és rugalmas kezelhetőségről a döntő pillanatban. Itt a bevált Leica szabványt alkalmazzuk: Semleges színű képek briliáns színkorrekcióval, effektív szórt fény elnyomás, kiváló és modern technolóigájú bevonat, valamint ütésálló alumíniumház és páratlan felület kivitelezés. Így lesz az Amplus 6 szériából egy megbízható kísérő a vadász mindennapokban”, mondja Ferdinand Mogwitz, a Leica Camera AG vadászoptikáinak termékmenedzsere.

Leica Amplus 6 modellek és a javasolt eladási árak:

Modell:Ár Euroban:
Leica Amplus 6 1-6x24i1.300,-
Leica Amplus 6 3-18x44i1.600,-
Leica Amplus 6 2.5-15x50i1.500,-
Leica Amplus 6 2.5-15x56i1.600,-