Újdonság a F.A.I.R.-től:  Carrera One HR. A kedvelt Carrera bock puska újonnan fejlesztett változata egy 15 mm magas csősínnel és egy módosított agyazással rendelkezik. Ahogy a testvérét is, a Carrera One-t, ezt a puskát is versenyzésre tervezték. Ebben a cikkben bemutatjuk a sportlövészek számára készített bock puska tulajdonságait.

Írta: all4shooters

Az új F.A.I.R. Carrera One HR egy 15 mm magas csősínnel és egy sport agyazással rendelkezik

Újdonság a F.A.I.R.-től és egyenlőre kizárólag az amerikai piacon kapható: A Carrera One HR bock puskát a las vegas-i SHOT Shown mutatták be.  Az olasz „Fabbrica Armi Isidoro Rizzini“, röviden F.A.I.R., már az 1971-es megalapítás óta gyárt nagyon megbízható és megbecsült sörétes puskákat sportlövészek és vadászok számára. Az eredeti Carrera One-t 2018-ban vezették be az amerikai piacra: egy 12/76 kaliberű sörétes puska, amit kimondottan sportversenyekre terveztek. A sportlövészek jónak találták. 2019-ben a F.A.I.R. most a Carrera One egy új változatát mutatja be az USA-ban, egy magas csősínnel. A HR jelentése “High Ribbed“.

F.A.I.R. Carrera One HR – tulajdonságok

A Carrera One HR egy óriási 15 mm-es csősínnel és egy módosított agyazással rendelkezik. Az agyazás egy saját sport kialakítást kapott és felszerelték az XR-STOCK beállító rendszerrel (agyazás háta/agytalp) valamint egy Montecarlo pofadékkal. Az agyazás 368 mm hosszú, a pofadék szöge 56/58 mm az agytalpnál és 36/38 mm az agyazás hátánál. Egy gumiból készült olajtaszító agytalp jelentősen tompítja a visszarúgást. A tusa és a sport előagy válogatott diófából készült finom, lézerrel megmunkált halpikkely felülettel.

A 15 mm magas és 11 mm széles csősín bordázott, matt és ventilált. Egy STRADA típusú központi irányzékvonallal rendelkezik. Az irányzék piros üvegszálas.

A többi felszereltsége egyezik a standard Carrera One-nal. Ezek a terjedelmes kutatómunka eredményei és a nagyigényű sportlövészek számára fejlesztették. A zárszerkezet egy kovácsolt trimetál nyersdarabból készült marással és egy szelektív, egybillentyűs elsütőszerkezetettel kötötték össze. A felülete fényes fekete és lézerrel készített háromréteges gravírozások díszítik. Arabeszkeket, arany agyaggalambokat és neveket ábrázolnak.

F.A.I.R Carrera One HR – acélcsövek magnum belövéssel

A puskacsövek UM/8 HD 40 típusú acélból készültek, tesztelték acélsöréthez és felszerelték a F.A.I.R. X-Cones-System-mel. Belül krómozottak, hogy a maximális stabilitást és állandó jó teljesítményt nyújtsanak. A puskacsövek 76 (vagy választhatóan 81) cm hosszúak, fényesen feketére kékítettek és rendelkeznek a cserélhető Technichoke-XP70-System-mel. A kilökők útja hosszú, típusuk pedig automatikus és szelektív.

A Carrera One HR zárszerkezete egy darab kovácsolt trimetál nyersdarabból készült marással és egy szelektív, egybillentyűs elsütőszerkezetettel kötötték össze.

A F.A.I.R Carrera One HR bock puska műszaki adatai:

Gyártó:F.A.I.R
Modell:Carrera One HR
Kaliber:12/76
Rendszer:Automatikus ejektor
Elsütőszerkezet:Szelektív, egybillentyűs
Irányzék:Piros üvegszálas
Puskacső hossza:760 mm (választható 810 mm)
Súly:3.600 g
Típus:Bock puska sportlövészeknek

A hivatalos ár még nem ismert.

További információkat a gyártó honlapján találhattok.