A GAMO a Világon piacvezető helyen áll a légpuskák terén. A gyártó kínálatából egy légpuska különösen kitűnik: a GAMO Replay-10 MAXXIM többlövetű tárral rendelkező csőletörős légpuska. De mitől olyan különleges ez a fegyver és, hogyan boldogul a lőtéren? AirGhandi videót készített a puska teszteléséről.

Írta: all4shooters // AirGhandi

Szenvedélyes légfegyver lövészként természetesen nagyon szívesen kipróbáltam a spanyol GAMO Replay-10 MAXXIM légpuskát. Lehetőségem volt kiadós lövésteszteket végezni és alaposan ki tudtam próbálni a puskát. A puskával szerzett tapasztalataimat itt találjátok.

A GAMO Replay-10 MAXXIM légpuska szerkezete

AirGhandi kiadósan kipróbálta a GAMO Replay-10 MAXXIM csőletörős légpuskát.

Egy dolgot előljáróban: A GAMO Replay-10 MAXXIM hibátlanul és sérülésmentesen végezte el a próbáimat. Egy csőletörős légpuskáról van szó, aminek dobtárába 10 lövedék fér, töltési mechanikája pedig innovatív. Itt a lövedékek felhúzáskor automatikusan betöltődnek a csőbe.

 

Ez a következőképpen működik: A csőletörős légpuskát minden lövés után fel kell húzni. Eközben a dob forog úgy, hogy a következő diaboló lövésre kész lesz. És végül az elsütőbillentyű meghúzásakor végül kilő a csőből. A beállítható kétfokozatú elsütőbillentyű egy kézi biztosítóval rendelkezik, amit be és kikapcsolhatunk. Nem kell minden lövés előtt kioldani.

A GAMO Replay-10 MAXXIM légpuska tárát közvetlenül a csőletörés felett kell betenni.

A 10 lövetű dobtárat kedvünk szerint csak részben is megtölthetjük. A részben kiürített tárat két lövés között is megtölthetjük, nem kell teljesen kiüríteni.

 

Mellesleg 2 tárat kapunk a légpuskához. Ha mindkét tárat teljesen megtöltjük, akkor rövid idő alatt 20 lövést adhatunk le a célokra. A tárat eközben csupán egyszer kell cserélni. Ezen kívül a GAMO Replay-10 MAXXIM-ban egy beépített kompenzátor található, a diabolo mögötti légkeveredést csökkenti és így észrevehetően javítja a pontosságot.

GAMO Replay-10 MAXXIM légpuska műszaki adatok
Modell:Replay-10 MAXXIM
Gyártó:GAMO
Rendszer:Csőletörős – rugós
Kaliber:4,5 mm / 5,5 mm
Tárkapacitás:10 lövés
Teljes hossz:114 cm
Súly:2.900 g
Extrák:beállítható visszarúgás tompító az agyazásban, beépített hangtompító, időjárásálló műanyag agyazás

A GAMO Replay-10 MAXXIM légpuska felhasználási területe

A lövöldözés egyszerűen szórakoztató a 10 lövetű csőletörős GAMO Replay-10 MAXXIM légpuskával.

A többlövetű táras csőletörős légpuska az egész család számára alkalmas hobbilövészethez. A műszakilag könnyű megfeszítési folyamat egy nagy előnyt nyújt: A puska nem csak sportos lövész számára alkalmas, akik erősek és kitartóak.

 

A lőképem határozottan mutatja, hogy a légpuska elég pontos ahhoz, hogy nagyobb távolságokon is tisztán célba találjon. A kiváló, időjárásnak ellenálló műanyag arra ösztönöz, hogy esőben is használjuk a puskát.

GAMO Replay-10 MAXXIM légpuska összegzés

A GAMO Replay-10 MAXXIM csőletörős légpuskával nagyon sok szórakozást kapunk viszonylag alacsony áron. Az innovatív töltőrendszer lehetővé teszi azt, hogy 10 lövést leadjunk utántöltés nélkül. Szabadidős puskához képest ez a légpuska nagyon pontos. Tehát semmi sem áll annak az útjában, hogy jól szórakozzunk a Replay-10 MAXXIM-mal lövöldözéskor.

A legfontosabb jellemzőket még itt összefoglalom:

  • Csőletörős légpuska többlövetű tárral
  • Innovatív töltőrendszer
  • GAMO 4×32 WR céltávcső
  • Whisper Maxxim beépített hangtompító
  • Beállítható visszarúgás tompító az agyazásban
  • Strapabíró, polimerből készült, időjárásnak ellenálló agyazás
  • Legjobb szórakozás szabadidős lövöldözésnél

Jó szórakozást kívánok!