A legjobb lövészkesztyűk védik a kezedet, sok kézügyességet tesznek lehetővé, és jó érzést adnak. Íme, mit kell keresni, az erdőktől és a mezőktől a hegyláncokig és agyaggalamb pályákig.

A lövészkesztyűknek mind a vadászok, mind a céllövők listáján az élen kell állniuk. Többet tesznek annál, hogy megvédik a kezedet az ismétlődő hatásoktól. Hideg időben szigetelik a kezedet (egyesek ugyanolyan jók, mint a legjobb fűthető kesztyűk), segítenek elrejtőzni az óvatos állatok elől, és intuitív érzést nyújtanak az elsütőbillentyűkhöz és a biztosítókhoz. A lőtéren, a terepen vagy a versenyen a legjobb lövészkesztyűk – akár a felső kategóriások, akár az olcsók – segítenek elérni a célt.

  • A legjobb sportlövészet versenykesztyű: PIG Full Dexterity Tactical (FDT) Alpha Gloves
  • A legjobb ujj nélküli lövészkesztyű: Mechanix Wear: M-Pact Fingerless Covert Tactical Gloves
  • A legjobb általános használatra szánt lövészkesztyű: Caldwell Ultimate Shooting Gloves
  • A legjobb vadászkesztyű: Cabela’s Extreme II GORE-TEX Shooting Gloves
  • A legjobb lövészkesztyű érintőképernyők kezeléséhez: 5.11 Men’s Touch Screen Competition Shooting Gloves
  • A legjobb olcsó lövészkesztyű: TrueTimber Lightweight Touch-Screen Gloves

Jellemzők, amelyeket figyelembe kell venni a legjobb lövészkesztyű vásárlásakor

Egy nem megfelelő lövészkesztyűt nehézkes viselni, és nehézkes használni, amikor a legnagyobb szükséged van rá, ezért olyan kesztyűt keress, amelyet kifejezetten az időtöltésedhez terveztek, például versenylövészethez vagy vadászat közbeni használatra. De rengeteg nagyszerű lövészkesztyű is kapható sokoldalú használatra, valamint katonai alkalmazásokhoz és hideg időjáráshoz készült kesztyűk. Igazítsd a kesztyűt a tervezett felhasználáshoz a célzott választás érdekében.

Versenylövészethez van szükséged kesztyűre?

A lövészkesztyűk elengedhetetlen felszerelést jelentenek a versenyző lövészek számára, legyen szó gyors tempójú tevékenységről, például 3-gun lövöldözésről, vagy egyszerűen csak egy szórakoztató délutánról a barátokkal az agyaggalamb pályán. Ha a teljesítmény a kulcsfontosságú szempont, akkor olyan termékre van szükséged, amelyet taktikai kesztyűfunkciókkal terveztek egy olyan csomagban, amely segít a versenyzésben.

Ez jelenthet erősen párnázott kesztyűt a nagyobb kézifegyveres lövészeknek, vagy vékonyabb kesztyűket, amelyeket az ügyességre és az érzésre terveztek, ha hosszú távon lősz puskával, vagy sörétes puska lőtéren tartózkodsz. Az ujjatlan kesztyűk is jól működhetnek, bár az ismétlő tüzelő sportokban lövészek úgy találhatják, hogy hiányzik belőlük a párnázás. És fontold meg, hogy melyik kesztyűanyag működik a legjobban. A bőrkesztyűk nagyszerű tapintást biztosítanak, de drágábbak lehetnek, mint a szintetikus anyagokból készült kesztyűk.

A legjobb sportlövészet versenykesztyűk: PIG Full Dexterity Tactical (FDT) Alpha Gloves

Ezek a versenylövész kesztyűk komoly taktikai és versenytulajdonságokkal rendelkeznek. Ide tartoznak az átfordítható ujjbegyek, amelyek megakadályozzák, hogy az ujjbegyek varrásai fennakadjanak a ravasz fogantyúban, a vékony párnázat az bütyköknél, hogy továbbra is könnyedén benyúlhass a zsebedbe, valamint a szellőző ujjak, amelyek elvezetik a nedvességet a kezektől a hosszú távú kényelem érdekében.

Az ujjatlan kesztyű jó választás az számodra?

A puskák, sörétes puskák és kézifegyverek – és még az Airsoft és a golyós puskák – használatánál is sok kis mechanikai eszközt kell kezelnie a lövésznek: fegyver biztosítókat, tolózárakat, síneket, kioldókat és természetesen elsütőbillentyűket. Sok lövész ujjatlan kesztyűt használ, hogy maximálisan érezzen a terepen vagy a lőtéren.

Az ujjatlan lövészkesztyűk továbbra is védik a tenyereket és az öklöket az ütésektől, de a levágott ujjak lehetővé teszik, hogy az ujjbegyek szabaddá váljanak, amikor finom kezelésre van szükség. Kiválóan alkalmasak a lőtéren való lövöldözésre, amikor sok lőszert kell felszedni és manipulálni. De még a vadászok is az ujjatlan kesztyűt választják előnyeik miatt. Könnyűvé teszik a távcső fókuszgyűrűinek kezelését, a vadhívók használatát és a távolságmérők kezelését. Ha sok eszközt kell kezelned, és a hideg időjárás nem számít, az ujjatlan lövészkesztyű jó választás.

A legjobb ujj nélküli lövészkesztyű: Mechanix Wear: M-Pact Fingerless Covert Tactical Gloves

Ezeket a taktikai kesztyűket nagy igénybevételre tervezték. A párnázott tenyér segít eloszlatni a lövöldözésből adódó visszarúgást, míg az első bütykök feletti extra EVA rétegek megvédik a kezet a nagy ütésektől. És mivel szintetikus bőrből készültek, keményen használhatjuk őket, majd bedobhatjuk őket a mosógépbe.

Vadászathoz és versenylövészethez egyaránt szeretnél kesztyűt?

Sok vadász sok időt tölt a lőtéren. Semmi sem fogható ahhoz, mint egy délelőttöt vagy délutánt a skeetpályán, agyaggalamb pályán vagy lőtéren tölteni, hogy lövéstudásodat élesítsd. És élvezhetik a sportos agyaggalamb versenyt vagy a peremgyújtású lövészetet.

Ha ez úgy hangzik, mint te, fontolj meg egy minőségi kesztyűt, amely nem veszélyezteti az általános használhatóságot. A lövő felszerelés ilyen megközelítéséhez kerüld az erősen párnázott katonai kesztyűket vagy a hideg időben történő lövöldözéshez tervezett szigetelt kesztyűket. Ehelyett keress olyan kiegyensúlyozott kialakítású kesztyűt, amely jó fogást és tenyér tapadást, rengeteg ujjügyességet, valamint éppen elegendő védelmet nyújt a visszarúgás és ütés ellen.

A legjobb általános használatra szánt lövészkesztyű: Caldwell Ultimate Shooting Gloves

Ezek a Caldwell-kesztyűk minden kategóriát kipipálnak, amelyet minőségi lövészkesztyűkben szeretnél. A lélegző panelek kivezetik a nedvességet és a felhalmozódott hőt, így több órányi kényelmet biztosítanak, a tenyérben és az ujjakban okosan elhelyezett gumírozott anyagból készült panelek pontosan ott biztosítják a tapadást, ahol szükséged van rá, az elasztikus hátlap pedig a szükséges kézügyességet biztosítja.

Lövészkesztyűt szeretnél viselni vadászat közben?

A vadászoknak olyan kesztyűre van szükségük, amely mindent megtesz – remek fogást biztosít, de nem az ügyesség árán, hideg időben lövészkesztyűként szolgál, és segít elrejteni a vadászt az óvatos vadak elől. A vadászoknak kerülniük kell a taktikai lövöldözésre és katonai használatra tervezett, erősen párnázott lövészkesztyűket, mert ügyetlennek fogják érezni magukat a terepen, és nincs szükség extra párnázásra, ha viszonylag ritkán lősz.

A legjobb vadászkesztyű: Cabela’s Extreme II GORE-TEX Shooting Gloves

A lesen, kacsa rejtekhelyen vagy fácánföldön eltöltött hosszú órák azt jelentik, hogy kesztyűdnek ki kell bírnia a szélsőséges időjárást. Ez a Cabela’s vadászkesztyű pontosan ezt teszi a GORE-TEX vízálló védelemmel és egy szigetelő réteggel, amely melegen, szárazon tartja a kezedet, és készen áll a következő lövésre. Az ívelt felépítés további kényelmet biztosít.

Olyan lövészkesztyűre van szükséged, amely lehetővé teszi az okostelefonok kezelését?

Ha szeretnél kapcsolatban maradni családoddal és barátaiddal, még akkor is, ha a terepen vagy a lőtéren tartózkodsz, keress olyan kesztyűt, amelyen speciális elektromos vezetőpárnák találhatók az ujjak és a hüvelykujj hegyén. Ezekkel a kesztyű levétele nélkül kezelheted az okostelefonok és táblagépek képernyőjét.

De továbbra is szükséged lesz egy igazi lövészkesztyűk összes funkciójára és tulajdonságára. Tehát ne mondj le a nagyszerű ujjügyességről, a tenyérben található párnázásról és a rugalmas konstrukcióról.

A legjobb lövészkesztyűk érintőképernyők kezeléséhez: 5.11 Men’s Touch Screen Competition Shooting Gloves

Ezek az érintőképernyő kezelésére alkalmas kesztyűk vadászatra és versenylövészetre egyaránt ideálisak. A több paneles konstrukció azt jelenti, hogy a kesztyű jól illeszkedik a kézhez. Szintetikus velúr bőr a védelemért és tartósságért, nylon spandex a kézügyességért, vezető mikroszálas anyag, amely segít kapcsolatot tartani a világgal, és még egy frottír hüvelykujj tapasz is, amely letörli az izzadságot.

A legjobb olcsó: Mit kaphatsz 15 dollárnál kevesebbért?

Ha lövészkesztyűvel csökkented a költségeket, az nem jelenti azt, hogy rossz kesztyűd lesz. Alacsony árért elveszítheti a magas szintű versenysport-kesztyűk párnázásának és védő tulajdonságainak egy részét. Különösen a vadászok számára az olcsó lövészkesztyű nagyszerű választás lehet.

Továbbra is olyan kesztyűre lesz szükséged, amely kiemeli az ujjbegyek ügyességét. Egyes pénztárcabarát kesztyűk még mindig hasznos előnyöket kínálnak, mint például az okostelefon képernyőkezelésének képessége és a tapadó panelek.

A legjobb olcsó lövészkesztyűk: TrueTimber Lightweight Touch-Screen Gloves

Éppen elég – ez remek leírása ennek a nagyszerű, olcsó Bass Pro lövészkesztyűnek. A tenyérben lévő bőrszerű foltok megakadályozzák, hogy kezeid elcsússzanak az előagyakon és a pisztolymarkolatokon, az ujjbegyekben található érintőpanelek pedig azt jelentik, hogy a kesztyű levétele nélkül használhatod okostelefonodat. Nem ezek a legmelegebb kesztyűk, de jól illeszkednek, ami azt jelenti, hogy nagyon hideg időben még egy kesztyűt vehetsz rájuk. Pénzért ezek a legjobb lövészkesztyűk.

GyIK

Mit kell még tudni a legjobb lövészkesztyűk vásárlásáról?

Kérdés: Milyen szorosan illeszkedjen a lövészkesztyű?

A lövészkesztyűknek valamivel jobban kell illeszkedniük, mint az általános használatra szánt kesztyűknek hideg időre. Míg a lövészkesztyűk védelmet nyújtanak, és bizonyos esetekben szigetelést is a hideg időjárással szemben, elsődleges céljuk, hogy lehetővé tegyék a ravasz, a biztosító és egyéb fegyveralkatrészek könnyű tapintását és kezelését.

Kérdés: Melyik lövészkesztyű anyag a legjobb számomra?

A legjobb kesztyűanyag kiválasztásakor gondolj az időjárási körülményekre, amikor a legnagyobb valószínűséggel használod a kesztyűt. Ha lelkes vadász vagy, és esőben, hóban vagy napsütésben a terepen tartózkodik, akkor mindenképp egy lélegző membránnal készült időjárásálló vagy vízálló kesztyűre lesz szükséged. A szintetikus bőr tapaszok kiváló tapadást biztosítanak, de otthon is moshatók.

Kérdés: Mennyi párnázása legyen a lövészkesztyűknek?

A kézifegyverekhez és versenylövésekhez készült kesztyűk általában sok párnázással rendelkeznek a tenyérben, a kézháton és az bütyköknél, hogy elnyeljék az ismételt visszarúgást. De ha vadászol, nincs szükséged annyi párnázásra.

Utolsó szó a legjobb lövészkesztyűk vásárlásáról

A legjobb lövészkesztyűk egyensúlyban tartják a védelmet, az ujjak kézügyességét és a tapadó felületeket, hogy viselőjének nagyobb irányítást biztosítsanak a puska, a sörétes puska vagy a kézifegyver felett. Válaszd ki a használatodhoz megfelelő kesztyűt. Egy kézifegyveres lövésznek a ravaszon kívül sok vezérlőelemet is képesnek kell lennie kezelni, és előfordulhat, hogy a vadásznak nincs szüksége a bütykök extra védelmére. Ha főként lőtávolról lősz, keress olyan kesztyűt, amely erős igénybevételre tervezett funkciókkal rendelkezik.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!