A vadkamerák praktikus előnyeit biztosan nem kell már megbeszélni. A Spypoint Link-Evo azonban rendelkezik még egy műszaki különlegességgel, ami a vadászatban és a vadászterület nyugalmának megtartásában még hasznosabbá teszi. Egy beépített SIM kártyával a képeket 4G-n keresztül küldi tovább az okostelefonra vagy tabletre. Azt, hogy ez hogyan működik és mennyibe kerül, megtudhatjátok ebben a cikkben a Jagd-Team Nordschleswig-től.

Írta: GearTester / Jagd-Team Nordschleswig

Hevederekkel egyszerűen fatörzsekhez rögzíthetjük a Spypoint Link-Evo-t.

Vadászüdvözlettel, a Spypoint Link-Evo vadkamerát arra használjuk, hogy szemmel tarthassuk az etetőinket. A fő érdekesség benne: a képeket adatkártyán keresztül közvetíti nekünk, így a képanyagot kiértékelhetjük anélkül, hogy kimennénk a területre és elkerüljük a felesleges nyugtalanságot. Ez vonatkozik az elvégzendő munkák időzítésére is, például a fák újbóli bekenését, amikor a képeken felismerjük, hogy használták őket.

Üzembehelyezzük a Spypoint vadkamerát :

Az adatátvitelhez a Spypoint Link-Evo-ban egy előre aktivált SIM kártya van, belső tárhellyel nem rendelkezik a képek tárolására. Azonban gond nélkül bővíthetjük egy max. 32 GB-os SD kártyával. Már csak 8 AA elem hiányzik és kezdhetjük is. Alternatívaként azonban javasoljuk hozzá a Lítium akkumulátor csomagot töltővel, ami idővel megkíméli a környezetet és a pénztárcát.

Az első beüzemeléshez aztán már csak a Spypoint-Applikációra van szükség az Apple Appstore-ból vagy Google Play-ről. Ez lekérdezi a személyes adatokat és a kamera sorozatszámát. Ezután kapunk egy jelszót emailben, amit aztán meg kell adni az applikációba, hogy hozzáférhessünk a Link-Evo-hoz.

Az applikációban megadhatjuk a fotók átviteléhez a napokat és időpontokat. Választhatunk videó, fotó, sorozatfelvétel és időrövidítő közül. Az adatátvitel történhet 1-12x naponta vagy azonnal az elkészítés után. Az időintervallumot minden napra beállíthatjuk egyesével.

Szintén beállíthatjuk a késleltetést, képfelbontást és az éjszakai üzemmódot az optimális felvételhez a sötétségben. Utóbbi egyébként optimális számunkra, hogy az etetőket megfigyelhessük az esti órákban.

30 napig ingyenesen és korlátozások nélkül tesztelhetjük a Spypoint vadkamerát az aktivált SIM kártyával. Azután választani kell egy tarifát.

A hozzá tartozó SIM kártya az alábbi mobilszolgáltatókhoz automatikusan csatlakozik – hálózati lefedettségtől függően:

Németország: Vodafone, T-Mobile, O2
Ausztria: Mobilkom, A1, T-Mobile, Drei, Hutchison
Svájc: Orange, Sunrise, Swisscom

Spypoint Link-Evo: kicsomagolva és telepítésre készen.

Az alábbi tarifák állnak rendelkezésre a tesztfázis után:

Tarifa Fényképek havonta Ár havonta
Ingyenes 100 0,- Euro
Basic 250 4,- Euro
Standard 1.000 7,- Euro
Premium korlátlan 10,- Euro

Természetesen felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kamera rendelkezik egy SIM-Lock-kal. A kamerát ezért csak kizárólag a hozzá tartozó SIM kártyával lehet használni. Más szolgáltatók SIM kártyájával nem használható a készülék.

A Spypoint Link-Evo vadkamera éles bevetésen:

A gyakorlati alkalmazásban a lítiumos akkumulátor csomag nálunk 1-2 hónapig bírta az adott etető frekventáltságától függően. A sok felvétel természetesen jobban terheli az akkumulátort, mint a napi néhány fénykép. Ha csak egy lítium akkumulátorcsomaggal rendelkezünk, akkor a konfigurációs üzemmódban gond nélkül átállíthatjuk az üzemeltetést 8 AA elemre, amíg otthon töltjük az akkumulátorokat.

Az akkumulátor töltöttségéről egy állapotjelző értesít minket, ami töltöttség mellett a jelerősséget és a rendelkezésre álló tárhelyet is mutatja. Az aktuális hónapban készült fényképeket, a helyi hőmérsékletet, az utolsó kommunikációt a vadkamerával és a verzió információt szintén megjeleníttethetjük vele.

Egy kíváncsi őz alaposabban megnézi az új Spypoint Link-Evo vadkameránkat.

A fényképeket JPG formátumban készíti a Spypoint Link-Evo, maximum 12 MP-es felbontással. A megfelelő fényviszonyoknál színes felvételek készülnek. Rossz fényviszonyoknál és éjszaka infra felvételeket kapunk. A videók 720p, tehát alacsony HD felbontásban készülnek és 10-90 másodperc hosszúságúak lehetnek.

A fényképeket rendezhetjük dátum szerint vagy a képmegjelenítés különböző fajtái szerint. Az agancs felismerőt technológia segítségével − Buck Tracker − az applikáció még azt is megkülönbözteti, hogy szarvas vagy vaddisznó van-e a képen.

És, hogyan old ki a vadkamera? Egy PIR érzékelő őriz egy 40°-os szöget, maximum 24 m hatótávolságban. Maximum 27 m a LED infravaku hatótávolsága, ami automatikusan igazodik a képérzékelő által.

Vaddisznók vagy szarvasok? Az applikáció felismeri az agancsfelismerő technológiával.

A Spypoint Link-Evo teszt összegzése:

A Spypoint Link-Evo vadkamera 299,- Euroért kapható a szakkereskedésekben. Ezért a pénzért kapunk egy egyszerűen kezelhető vadkamerát, amit gyorsan be lehet állítani, és ami mindenekelőtt azt teszi, ami a dolga – jó felvételeket készít. Számunkra az ideális őrző az etetőknél és a teljes boldogságunkhoz már csak a lítium akkumulátorcsomag hiányzik 109,90 Euroért.

Vadászköszönettel

Jagd-Team Nordschleswig

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

A többi cikket se hagyd ki!