Vadonatúj vadászoptikák: SIG Sauer BDX Electro-Optics széria – most már optika szettben is kapható!

A „BDX” rövidítés a SIG Sauernél „Ballistic Data Exchange" (ballisztikai adatcsere)-t jelent és olyan innovatív lézeres távolságmérőket és céltávcsöveket jelöl, amik beépített "Applied Ballistics (Alkalmazott ballisztika)” és "Bluetooth” technológiával rendelkeznek. Élőben ott voltunk és megnéztük az új BDX Electro-Optics-modelleket a SIG Sauer akadémián, Amerikában. Európában az optikák már két kedvezményes BDX szettben kaphatóak.

Írta: all4shooters // Stefan Perey

 

Azt gondoljátok, hogy szép álom lenne egy olyan céltávcső, ami egy távolságmérővel kommunikál és az ára 1.000,- Euro alatt van? Ébresztő -  nem kell álmodozni. Ez a páros már létezik, mert az új SIG Sauer BDX rendszer lehetővé teszi a ballisztikai adatcserét a távolságmérő és optika között.

 

És mindez egy praktikus optikai csomagban. Így jelentősen növelhetjük az első lövés találati esélyét a vadászaton és a nagy távolságú lövészetnél. A SIG Sauer BDX Electro-Optics-modellek kezelése egyszerű és intuitív.

 

Mi már kipróbáltuk mindkét terméket és megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket:

Hogyan működik a SIG Sauer BDX rendszer?

 1. lépés: Letöltjük a SIG Sauer BDX Applikációt Android- vagy iOS-okostelefonra , elektronikusan összekötjük a SIG Sauer KILO BDX lézeres távolságmérőt és a SIERRA 3 BDX céltávcsövet és betápláljuk a fegyver-lőszer-kombináció ballisztikai profilját. Ezután a terepen már nincs szükség a mobilra.

 

 1. lépés: Lemérjük a távolságot és a beépített „Applied Ballistics Ultralight”-számítógép által kiszámolt adatokat bluetoothon keresztül feltöltjük a céltávcsőre, amiben a pontos célpont jelzés világít a BDX-R1 Digital Ballistic célkereszten. A célkereszt 76 magassági és 18 vízszintes célponttal rendelkezik.

 

 1. lépés: Sikeres vadászat!

Kiváltság az első bemutató előtt: Andrew W. York, a SIG Sauer Electro-Optics üzletvezetője a 2018-as NRA éves találkozó előtt (ahol a BDX család első nagy fellépése volt) mutatta meg nekünk az új vadászoptikákat.

Etika és kinetika - elég au energia egy vadászokhoz méltó lövéshez?

A vadászok számára érdekes lehet az újszerű "KinETHIC” funkció a SIG Sauer BDX Electro-Optics-nál. Itt láthatjuk, hogy az adott távolságon elég-e a ballisztikai teljesítmény, hogy a vadat biztosan és vadászokhoz méltóan elejtsük.

 

Jól láthatóan jelzi, ha a ballisztikus hatás kétséges és a vadásznak le kell rövidítenie a lövési távolságot úgy, hogy közelebb megy a vadhoz. Egy kék világító dióda, ami a nagyításállítón található, mutatja ha a két készülék össze van kapcsolódva és a célkereszt új célpont információkat kap.

A SIG Sauer BDX technológia lehetővé teszi a lézeres távolságmérő és céltávcső közötti kommunikációt és automatikusan kiszámolja a célpontkorrekciókat.

A SIG BDX okostelefonos applikációra csak addig van szükség, amíg betápláljuk a fegyver-lőszer kombináció ballisztikai adatait. A terepen már csak a távolságmérővel és az optikával kell dolgozni. A tesztünkön ez nagyszerűen működött.

Melyik modelleket kínálja fel a SIG Sauer a BDX rendszerrel?

Ez a 4 új BDX lézeres távolságmérő a SIG Sauer-től:

 • KILO 1400 BDX 6x20 mm
 • KILO 1800 BDX 6x22 mm
 • KILO 2200 BDX 7x25 mm
 • KILO 2400 BDX 7x25 mm

Itt a modell szám jelzései a hatótávolságot mutatja yardban (1 yd = 0,91 m).

Ez a 4 BDX céltávcső modell a SIG Sauer-től:

 • SIERRA 3 BDX 3,5-10x42
 • SIERRA 3 BDX 4,5-14x44
 • SIERRA 3 BDX 4,5-14x50
 • SIERRA 3 BDX 6,5-20x52

Az összes modell 30 mm-es középtubus átmérővel, HD lencsékkel, parallaxiskiegyenlítéssel és elektronikus kijelzővel. Amerikában már 2018 Júliusban megjelentek a piacon a BDX termékek.

SIG Sauer BDX Electro-Optics: Egy okos LED világítórendszer egyértelműen jelzi a felhasználónak az interaktív funkciós folyamatokat a távolságmérő és a céltávcső között.

A SIG Sauer SIERRA 3 BDX céltávcső tornyait csak a nullázáshoz használjuk. A baloldali torony vezérli a parallaxist és a világítást és tartalmazza az elemet.

Mennyibe kerülnek a SIG Sauer BDX Electro-Optics-modellek?

Ezen beépített csúcstechnológia ellenére az új SIG Sauer BDX Electro-Optics széria árai meglepően kedvezőek: Így a KILO 1800 BDX lézeres távolságmérő csupán 535,- Euroba kerül. És a SIERRA 3 BDX 4,5-14x50 és 6,5-20x52 céltávcső ára is csak 849,- Euro illetve 999,- Euro.

A SIG Sauer KILO 2200 BDX lézeres távolságmérő a mért adatokat bluetoothon keresztül cserél adatokat a céltávcsővel.

Újdonság: SIG Sauer BDX Electro-Optics távolságmérő és céltávcső szett kedvező áron!

 

Egy forradalmi összjáték a céltávcső és lézeres távolságmérő között; egy automatikusan korrigált célpont a pontos lövéshez, minden távolságon és minden terepen; nincs több távolságbecslés vagy fölétartás, hanem távolságmérés, pontlövés és találat - mindezt megkapjuk a kedvező áru SIG Sauer BDX Electro-Optics csomagban. Egyszerűen klassz!

Minden BDX-PACK tartalmazza a SIG Sauer KILO 1800 BDX lézeres távolságmérőt.

A piacon jelenleg 2 BDX szett kapható:

 

A BDX-PACK1, ami tartalmazza a KILO 1800 BDX lézeres távolságmérőt és a SIERRA 3 BDX 4,5-14x50 mm céltávcsövet. Csupán 1.349,- Euroba kerül.

 

A BDX-PACK2, szintén tartalmazza a KILO 1800 BDX lézeres távolságmérőt de hozzá a SIERRA 3 BDX 6,5-20x52 mm céltávcsövet kapjuk. A nagyobb céltávcső miatt ennek megfelelően drágább is, 1.439,- Euro.

A SIG Sauer SIERRA 3 BDX 6,5-20x52 mm a BDX-PACK2-ben kapható.

Ez egy igazi kihívás a többi optika gyártónak. Nekünk pedig jó pénzmegtakarítás!

Hozzászólások nincsenek engedélyezve