Új vadászpuska: Merkel Helix Speedster

2018.03.11. - IWA 2018 / Újdonság a Merkeltől: Helix Speedster. A nagy Helix család - az egyik legjobb vadászpuska széria, ami jelenleg a nemzetközi piacon kapható - egy további taggal bővült: egy német gyártású, szép, gyors és pontos modell.

 

Írta: all4hunters

Már 2017-ben megszületett az új puska ötlete. Akkoriban a Merkel Jagd- und Sportwaffen GmbH, egy vezető fegyvergyártó, aminek a székhelye Suhlban van, eldöntötte, hogy egy olyan vadászpuskát gyárt, ami magáról beszél. Úgy tervezték, hogy a 21. századi puska legyen egy ergonomikus és hatékony egyenes húzású ismétlő, ami később a Helix nevet kapta.

Merkel Helix: számos különböző változat

Az egyenes dugattyúzár csak fele annyi ismétlő utat tesz meg,mint egy normál dugyattyúzár. És ez teszi a Merkel Helix puskát extrém gyorssá és a forgó zárófej, amin hat reteszelő szemölcs van, nagyon stabillá is. Mivel a dugattyú a zárszerkezetben mozog,a lövész újratölthet anélkül, hogy szem elől tévesztené a célt. És mivel a zárszerkezet hossza változatlan, a cső cserélhető - bármelyik kaliberre, amit a gyártó kínál.

A Merkel Helix Speedstert a 2018-as IWA-n mutatták be.

A Helix Speedster Semi-Weight puskacsővel és Aimpoint irányzékkal.

A csövön gyárilag található egy irányzék hajtóvadászathoz erős kontrasztú üvegszál betétekkel. A Picatinny sínt a tokba építették be. A Helix modelleket pár egyszerű lépésben szét lehet szerelni szerszámok nélkül.

Merkel Helix Speedster: A puska tulajdonságai

 

A számos különböző változat, ami az évek során a piacra került, a vadászat nagyon széles palettáját lefedi. És ezekhez jön most a Helix Speedster - egy puska, ami nagy távolságokon nagyon pontos. A lyukas tust újratervezték: A lyuk felül nyitott, hogy az újratöltést ne akadályozza. A fegyver fogása jó és még pontosabb - az egyenes pisztolymarkolatnak és a mutatóujj pozíciójának köszönhetően , ami pontosan egyvonalban van a csővel. A hüvelykujj ennek ellenére finoman tud mozogni.

A pofadék egy gombnyomással beállítható.

Az agyazás polimerből készült gumibetétekkel, amik jobb fogást biztosítanak az előagyon és a pisztolymarkolaton. Az agyazás geometriának és merevségnek valamint a mikrocellás anyag tompításának köszönhetően a visszarúgás csekély. Ezen kívül a Merkel optimalizálta az agyazás szerkezetét. A pofadék magassága állítható és cserélhető agytalpakat tettek fel, ami az agyazás teljes hosszának beállítását teszik lehetővé. A szíjkengyelek is nagyon praktikusak és igény szerint levehetőek.

Az agytalpat szerszám nélkül le lehet venni. A vadász testre szabhatja az agyazás hosszát.

Itt egy videó a Merkel Helix Speedster tulajdonságairól:

 

A Merkel Helix Speedster ismétlőpuska műszaki adatai

Kaliberek: .222 Rem, .223 Rem., .243 Win, .270 Win., 6,5x55 SE, 7x64, .308 Win., .30-06 Spring., 8x57 IS, 9,3x62, .300 Win. Mag., .338 Win. Mag., 7mm Rem. Mag.
Puskacső: kerek vagy hornyos könnyítésekkel, 17 mm szabványos cső, 19 mm Semiweight
Puskacső hosszok: 510 mm vagy 560 mm, 610 mm a Mag. kalibernél
Tár: 3 lőszer
Rendszer: Egyenes húzású ismétlő
Elsütőbillentyű: Direkt, 900 - 1.900 g elsütőbillentyű ellenállás
Teljes hossz: 107 cm 56 cm csőhossznál
Súly: kb. 3,2 kg 56 cm csőhossznál
Irányzék: irányzék nélkül, Picatinny sínekkel

 

Hozzászólások nincsenek engedélyezve