MINOX Akadémia: Jelentés a 300 méteres távlövészeti szemináriumról

A Minox akadémia múlt hétvégén rendezte meg a távlövészeti szemináriumot, Niederweimarban. Itt a résztvevők érdekes tanácsokat és trükköket kaptak a nagy távolságú lövésekhez 300 méterig. Tom a Jäger TV.től részt vett a szemináriumon és megosztja a tapasztalatait. Még lesznek szemináriumok 2018-ban. Időben jelezni fogjuk.

Írta: all4hunters // Pirschfreund Tom a Jäger TV-től

2018.04.21.-én a barátomnak és nekem az volt a programunk, hogy korán felkelünk és Niederweimar-ba utazunk a távlövészeti szemináriumra. Ezt a napot a MINOX optika gyártó cég szervezte. Nekünk és a 10 többi résztvevőnek lehetőségünk volt különböző Minox termék kipróbálására. Én nem először lőttem olyan célpontra, ami 300 méter messze van. Ennek ellenére nagyon izgatott voltam és alig vártam, hogy kilőhessem az első golyót.

 

Először viszont természetesen egy elméleti bevezetés volt „A távoli lövés” témába és néhány információt kaptunk a Minox optikákról. Itt megmutatták, hogy mi minden lehetséges, ha a fegyver és az optika jól összhangban van.

 

Továbbá információkat kaptunk a különböző kaliberek ballisztikai tulajdonságairól 300 méteren és messzebb.

Tom a Jäger TV-től: A Minox Akadémia távlövészeti szemináriumán a tapasztalt vadászok is sok újat tanultak

Itt kiderült, hogy a .308 Winchester az egyik legjobb kaliber távollövészethez. A nagyon stabil röppályájának köszönhetően 1000 méter felett is lehetséges vele a lövés. Én, mint sima vadász eléggé elcsodálkoztam ezen.

 

A fegyver megfelelő belövésével összekötve az optikai szakértő betekintést adott a különböző Minox céltávcső szériákba, mint például a ZP széria és az új ZE5.2 széria.

A profi távlövészek elmagyarázzák a résztvevőknek, hogy melyik kaliberek a legjobbak a nagy távolságokhoz.

Az érdekes bevezetés után, ami alatt kérdéseket is feltehettünk a nagytávolságú lövészettel kapcsolatban, volt még egy kis erősítés. Ez adott nekünk időt arra, hogy a megbeszélteket még egyszer lazán átfussuk és feldolgozzuk. Itt feltűnt nekem, hogy a résztvevők közül néhányan még soha nem lőttek ilyen nagy távolságra. Így annál jobban kezdett érdekelni, hogy vajon, hogyan teljesítenek majd 300 méteren.

 

13:30-kor végre izgatottan elindultunk a 300 méteres lőtérre, ahol először meg kellett mutatnunk, hogy mit tudunk 100 méteren. A Minox csapat a két távolságra 3 különböző fegyvert bocsájtott rendelkezésünkre, hogy mindenki számára legyen egy megfelelő.

Egy Mauser M12, egy Blaser R8 és egy SIG 716 Sport, mindegyiken egy Minox céltávcső. A Minox Long-Range szakértő Sebastian Kaluscha és a lőtér vezetője Karl-Heinz Becker teljes mértékben támogattak minket a tudásukkal.

 

Értékes tapasztalatokat gyűjthettünk és ott helyben megbeszélhettük a hibáinkat a Minox csapattal és egyből ki is javíthattuk. Végül is nem csak a felszerelésen múlik, hanem a lövészen is.

A Minox Akadémia több fegyvert bocsájtott rendelkezésre, hogy bemutassák a különböző lövésnél tanúsított viselkedéseket. Mint pl. a SIG 716 Sport-nál.

A távollövészeti szakértők teljes mértékben segítettek minket a Minox Akadémia szemináriuma alatt.

A szeminárium alatt kisebb nagyításokkal is lőnünk kellett. Ezáltal a szakértők megmutatták, hogy a pontos lövésnek semmi köze a lehető legmagasabb nagyításhoz. Minden 3-as sorozat után kiértékelhettük a lőképeinket a távlövészeti szakértőkkel, hogy optimalizáljuk a lövéseket.

A szakértők utasításaival a Minox távlövészeti szeminárium résztvevői közelebb merészkedtek a 300 méterhez. A kevés gyakorlattal rendelkező résztvevők is jó eredményt értek el.

A 300 méterre való váltás után a puskákat újra belőtték. Ezáltal mindenki még egyszer egy gyakorlati betekintést kapott a .308 Winchester lövedékek ballisztikai röppályájába.

 

Ezután az összes résztvevőnek sikerült egy jó csoportot lőni nagyobb távolságon és tapasztalatokat szerezni 300 méteren. Így a napi célt - a Minox Akadémia csapatának köszönhetően - elértük.

Én ezen a napon sok mindennel gazdagodtam. Nem csak a 100 és 300 méteres lövéseket tudtam gyakorolni, hanem különböző neves gyártók termékeit is kipróbálhattam.

 

Akinek kedve van egy ilyen szemináriumon részt venni: Az keressen rá az interneten a Minox Akademy Seminar-ra. Ott találhatnak információt a következő szemináriumok időpontjáról. De gyorsan kell jelentkezni, mert minden szemináriumon csak 12 hely van - cserébe viszont egy nagyon egyéni foglalkozás.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve