GECO Gold 10×42 és 10×50: kipróbáltuk a keresőtávcsöveket a vadászaton

Működhet az, ha egy lőszergyártó vállalat távcsöveket készít? Ennek a kérdésnek járt utána Max, vagy a másik nevén the.passionist. Gyakorlatban a vadászaton próbálta ki a brandenburg-i őzbakvadászaton a GECO Gold 10x42 és 10x50 távcsöveket. Ebben a cikkben megtudhatjátok, hogy mennyire jó ez a két távcső és kiknek tervezték őket.

Írta: all4hunters // the.passionist

A közös brandenburg-i őzbakhét alatt lehetőségünk volt Julia Schmid-del a Jagdzentrum Oberberg-től, hogy a vadászaton próbáljuk ki a 2 GECO keresőtávcsövet: A GECO Gold 10x42-t és a GECO Gold 10x50-et. Már az elején sok kérdés volt bennem: „Lőszergyártó távcsöveket készít...Van ennek értelme? Működhet ez?

 

Egyet mindjárt elöljáróban:  Igen, működik! És nincs okuk elbújni a konkurencia elől.

GECO Gold 10x42 és 10x50: vadásztávcsövek a gyakorlatban

Mindkét távcső meggyőzött a brandenburg-i őzbak vadászaton: Főleg a hosszú keskeny erdei nyílásokon fontos a gyors beazonosítás. Másképpen aligha lesz esélyünk a vadat biztosan elejteni. A GECO Gold távcsövek nagy látómezője és a könnyed központi fókusz lehetővé teszi a célpont gyors megtalálását és beazonosítását. Nagy távolságoknál és elhaló fényviszonyoknál is kitűnő volt a két távcső peremélessége - ez elengedhetetlen a vad biztos beazonosításához.

A GECO Gold 10x42 és 10x50 távcsövek rendelkeznek egy csatlakozóval állványokhoz és kapunk hozzájuk egy nyakpántot és egy kemény tokot.

Mivel a GECO a távcsöveihez - és a céltávcsöveihez is - kiváló anyagokat használ, ezek az optikák kitűnő kényelmet és jó optikai teljesítményt biztosítanak. A könnyű és strapabíró alumíniumháznak köszönhetően a távcsövek optimálisak a lesvadászathoz és a cserkeléshez. Különösen akkor kellemes egy ilyen könnyű távcső, amikor hosszú ideig cserkelünk és gyakran átvizsgáljuk a környezetet. A kényelmes viseletet nem utolsó sorban a széles neoprén nyakpántnak is köszönhetjük. Így semmiben sem maradnak el a GECO optikák a többi gyártótól...

Maximális robusztusság csekély súly mellett: A GECO Gold keresőtávcsövek igazi kényelmet biztosítanak a vadászaton.

Kik számára alkalmasak a GECO Gold távcsövek? Az én javaslatom...

 

A fiatal vadászok nagy kihívás előtt állnak, amikor a kezdő felszerelésről van szó. Főleg akkor, ha a barátok és család sem rendelkezik semmilyen tapasztalattal. Mivel nem könnyű megbirkózni a szinte végtelen választékú potenciális termékpalettával és az összes felszerelés magas befektetési költségével. De mindig a legdrágább termék kell?

 

Nem, a GECO Gold távcsövek kitűnő belépő szintű modellek, amik az elfogadható árral és magas teljesítménnyel győznek meg minket.

Vagyis: Fiatal vadászok számára kitűnő ár/érték arányt nyújtanak anélkül, hogy a szükséges minőséget megspórolnák.

A csekély költség és magas teljesítmény miatt a GECO Gold 10x42 és 10x50 távcsövek optimálisak egy fiatal vadász kezdő felszereléséhez.

GECO Gold 10x42 és 10x50 keresőtávcsövek műszaki adatai

Modell: GECO Gold 10x42 GECO Gold 10x50
Nagyítás: 10x 10x
Objektívátmérő: 42 mm 50 mm
Kilépő pupilla: 4,2 mm 5 mm
Látómező 100 méteren: 112 m 103 m
Közeli beállítás: 2 m 2,8 m
Fényáteresztés: 91 % 91 %
Méretek: 156 x 130 x 56 mm 175 x 135 x 64 mm
Súly: 860 g 960 g
ÁR (GYÁRTÓ ÁLTAL MEGADOTT ELADÁSI ÁR): 999,- Euro 1.249,- Euro

 

További Információkat a GECO optikákról a gyártó honlapján találhattok. A GECO Optik ugyanúgy a  RUAG Ammotec márkája, mint a GECO lőszer.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve