A 24 legjobb céltávcső 2018-ban (az Ourdoorlife szerint)

A duplex halála? Az új céltávcsövek műszaki szempontból nagyon jók, azonban alap funkciók és megfizethetőség szempontjából kevésbé.

A nagy távolságú lövészet annyira elterjedt az optikai iparban, hogy az idei tesztünk közel felét a nagy távolságra készített céltávcsövek teszik ki. Ezek a precíziós távcsövek kövér 34mm-es tubussal, számítógéppel tervezett, az első képsíkban elhelyezkedő célkereszttel, és olyan tornyokkal rendelkeznek, amiknek látszólag végtelen beállítási lehetősége van. Súlyuk általában 1,3 kg körül van. Átlagos áruk ~$2,000.

Ezért a tesztünkben egy külön kategóriába tettük a nagy távolságú lövészethez tervezett céltávcsöveket. A második céltávcső kategória neve “sokoldalú” távcsövek, amiket eredetileg vadászatra terveztek, de szálkereszteknek köszönhetően sok más területen is bevethetőek.

Az összes céltávcsövet felszereltük egy puskára és osztályoztuk azt a képességüket, hogy milyen jól lehet velük újra és újra pontos célzási beállításokat végezni, majd visszatérni nullára. Ezen kívül megvizsgáltuk az ergonómiájukat, a kinézetüket és azt, hogy alkalmasak-e a nekik szánt feladatra. azok az optikák, amik a legtöbb pontot kapták, elnyerték a szerkesztőség választása díjat. Az optikák a legmagasabb pontokkal elnyerték a nagyszerű vétel díjat.

A legjobb sokoldalú céltávcsövek

szerkesztőség választása és nagyszerű vétel: Sig Sauer Sierra3 BDX

Sig Sauer Sierra3 BDX: 4.5-14x50 • $720 acéltávcső; $1080 csatlakoztatott távolságmérővel • Bluetooth-engedélyezett okos célkereszt

Bill Buckley

Ahogy az elektronika, beleértve a megvilágított célkereszteket és digitális tornyokat, egyre jobban elterjedt a hagyományos optikáknál, úgy csúszott ki egy cél a gyártók kezéből: egy olyan „okos” céltávcső készítése, ami tényleg céltávcsőnek néz ki. A Burrisközel került az Eliminatorral, de a távolságmérős célkeresztje olyan, mint egy terhes Atari. Az okos, karcsú, és meglepően megfizethető BDX rendszerével, a Sig megfejtette a kódot távolságmérés és célzás ötvözésére úgy, hogy megtartják egy hagyományos céltávcső méreteit. A Sig titka: összekötik a jó távolságmérőt a céltávcsővel bluetoothon keresztül, majd mindkettőt visszavezetik egy okostelefon applikációra.

A három részes rendszer működik, néhány figyelmeztetéssel. Miután a ballisztikus profilt feltöltöttük az applikációba és összepárosítjuk a céltávcsövet és a távolságmérőt, csinálhatunk első lövéses találatokat (a rendszer 700 méteres hatótávolságáig) úgy, hogy megmérjük a célpont távolságát és rátartjuk a világítópontot arra a pontra. Nem kell többet fölétartást találgatni vagy tekergetni a tornyokat - a rendszer villámgyorsan kiszámolja a fölétartást. A szálkereszt 76 függőleges pozícióval és 18 oldalirányú pozícióval rendelkezik kiegészítve a Sig LevelPlex illuminatort, ami villog, ha a távcső ferdén van.

A Sierra azért tartja meg a vonalait, mert nincs telepakolva elektronikával. A céltávcsövet karcsú hasa csak a bluetooth vevőt és a szálkeresztet megvilágító áramkört tartalmazza; a BDX rendszer (Ballistic Data Xchange) agya a távolságmérőben található.

A környezeti adatokat, beleértve hőmérséklet, magasság és légnyomás a telefon helyzetéből gyűjti a rendszer és automatikusan átküldi a távolságmérőre. Ez azt jelenti, hogy működő telefonszolgáltatásra lesz szükségünk az élő frissítésre, ez egy elég komoly korlátozás. De kézzel is megadhatjuk ezeket a tényezőket, a szél sebességével és irányával együtt, és változtathatjuk is ezeket, ahogy a feltételek változnak vagy ha nincs térerőnk. Lövészeknek, akik alapszinten értenek az okostelefonokhoz, a rendszer egyszerű és viszonylag intuitív, és akkor tündököl igazán, ha van egy partnerünk, az egyik a távolságot méri, a másik a puskát kezeli. Az egyszemélyes használat lassabb, azért mert időbe telik a távolságmérés, aztán vissza a céltávcsőhöz, elhelyezni a fölétartási pontot és lőni.

Természetesen ha elemmel működő komponenseket adunk egy rendszerhez, fennáll annak a veszélye, hogy lehetőségeket vesztünk, amikor lemerül az elem. De még a megvilágított célkereszt nélkül is egy jól használható távcső a Sierra. Szeretnénk, ha a duplex célkeresztjén több célzó vonal lenne arra az esetre, amikor kialszik a lámpa, de ha lemerül az elem (1000 óra folyamatos működést adtak meg), egy lövész még mindig elvégezheti a megfelelő beállításokat a tornyokon.

A Sig ellátta egy a Boone and Crockett Club által ajánlott tulajdonsággal, hogy megelőzze a kritikákat. Az applikáció kiszámolja a különböző lövedékek energiáját. Ha a leadni kívánt lövés távolságához a lövedéknek nincs elegendő kinetikus energiája, a céltávcső fölétartási pontja villogni fog, hogy jelezze abban az esetben túl sokat akarunk.

A Sig olyan áron vezeti be a piacra a BDX-et, ami sok vadász és lövész számára elérhető tartományban van. Az általunk tesztelt 4.5-14x50 Sierra $720-ba kerül, ezt egy szettben is megvehetjük a Kilo 1800BDX céltávcsővel $1080-ért. Az innováció és a funkciók miatt a BDX elnyerte a szerkesztőség választása díjunkat, de mivel mindezt kicsit több, mint 1000 USD-ért kapjuk, a nagyszerű vétel díjat is megkapta.

Maven RS.1

Maven RS.1: 2.5-15x44 • $1,200 • 1. képsík MOA célkereszt

Bill Buckley

A csiszolt nikkel vezérlőelemek miatt valószínűleg ez a céltávcső a legelegánsabb optika a mezőnyben. Emellett egy lövész is. A Maven a testre szabható keresőtávcsöveivel és spektíveivel tört be az optikai piacra. A Wyoming-i cég az első céltávcsövét két változatban kínálja, vagy egy sima nem világítópontos célkereszttel vagy egy nagyon hasznos MOA alapú célkereszttel, ami gyors és hasznos fölétartási jelzéseket kínál minden nagyításon, emellett pontos célzó pontokat is nagy távolságú célokhoz, mindezt még erősítik a kristály tiszta üveg és a pontos tornyok.

Zeiss Conquest V4

Zeiss Conquest V4: 4-16x44 • $1,000 • 2. képsíkban elhelyezkedő célkereszt

Bill Buckley

Egy jelölt a mindenes céltávcső megtiszteltetésre, ez az igásló egy olyan MOA alapú célkereszttel rendelkezik, aminek az egyszerű jelzései gyors és pontos lövést tesznek lehetővé. A lencse nagyon jó, a vezérlőelemek egyszerűek és pontosak. A vaskos és komplikált céltávcső trenddel ellentétben, a V4 könnyű (0,64 kg) és egyszerű, ami ideális kísérővé teszi a mozgó vadászatokon. Az egyetlen hátránya a szabadon álló, nem záró függőleges tornya. A fordulatjelző kicsit zavaró, és a tárcsa egy kicsit könnyen fordul, ami miatt a terepen nem biztos, hogy tudja tartani a nulla pozíciót.

Steiner H4Xi

Steiner H4Xi: 4-16x56 • $1,150 • kupakos tornyok

Bill Buckley

A Steiner céltávcsöve egy kitűnő mindenes vadásztávcső, ami a mezőny legjobbjai között van. A H4Xi megnyerte a kevés fény tesztet és felbontásban is jó pontokat ért el. A BDC szálkereszttel gyorsan célozhatunk és jó fölé- és elétartás jelzései vannak. A világító célkereszt robusztus, de a kupakos MOA tornyok vékonyak és alig kivehető a kattintás. Ez a vadásztávcső Amerikában készül és megfelelő az ára.

Meopta Meostar R1

Meopta Meostar R1: 3-12x56 • $1,200 • elem nélküli megvilágított plex

Bill Buckley

Optika és vezérlés szempontjából itt nincs semmi különösen új. Ez egy nagyon jó és fényerős vadásztávcső, hagyományos German 4-es célkereszttel az első képsíkban. Ami új, az úttörő - egy világítópont a célkereszt közepén, aminek nincs szüksége elemre. A Meopta kifejlesztett egy fényérzékeny kettős színű bevonatot, ami pirossá változik nappali fényviszonyoknál és zöldre alkonyatkor. A mintánk első képsíkos megoldása tökéletes a futó vadhoz és szuper gyors célzáshoz bármely fényviszonynál, de nem különösen hasznos a precíziós feladatokhoz.

Bushnell Forge

Bushnell Forge: 2.5-15x50 • $850 • 1. képsík MOA szálkereszt

Bill Buckley

A Bushnell vadonatúj termékszériája, a Forge az Eliteet helyettesíti a hierarchia csúcsán és a céltávcső egy méltó utód. A szabadon álló tornyok és a zero-stop első osztályú, a lencse nagyon jó, és a konfiguráció vadászoknak és precíziós lövészeknek is megfelelő. A legnagyobb vétség: A Deploy MOA szálkereszt nehezen látható 6x nagyítás alatt.

Blaser Infinity

Blaser Infinity: 2.8-20x50 • $3,500 • szabályozó ellenállás által vezérelt világítás

Bill Buckley

Ez az elegáns optika gyakorlatilag remeg az arisztokratikus érzékért. A Blaser egy német puskagyártó és ez az első céltávcsövük, amit egy Blaser R8 puskára szerelve kaptunk meg bőrbe borítva. Ez a párosítás tökéletes a hajtóvadászathoz vagy a lesvadászathoz. Furcsa módon a vízszintes torony a baloldalon van, ahol a fókusz szokott lenni a legtöbb céltávcsövön, a világítás vezérlő pedig a jobboldalon van. A blaser tényleg jó, nem csak egy kiállítás darab. Az első képsíkban elhelyezkedő plex célkereszt gyors, a lencse kristálytiszta és világos, az ár pedig csillagászati.

GPO Passion 6xi

GPO Passion 6xi: 2.5-15x50 • $1,400 • világítós plex szálkereszt

Bill Buckley

Egyike a kevés olyan vadásztávcső közül, amik konkrét célra készültek, a GPO 6x nagyítási tartománya lefedi a közeli és a közepes távolságú lövések skáláját. A lencse tiszta és világos, a vezérlés pedig - beleértve a világítópontot, fókuszt és nullázható függőleges tornyot - pontos. A világítópontos German 4 duplex célkereszt a második képsíkban helyezkedik el, nincsenek rajta fölétartási jelzések a távoli lövésekhez, ez egy olyan hátrány, ami korlátozza az amúgy kitűnő vadásztávcső sokoldalúságát.

Vanguard Endeavor RSIV

Vanguard Endeavor RSIV: 4-16x44 • $480 • szemlencse világítás modul

Bill Buckley

Ez egy nagyon jő értékű és megfelelő mindenes vadásztávcső. A lencse és a vezérlés csak közepes pontokat értek el, a célkeresztet viszont nagyon jól megcsinálták. Rendelkezik számos fölé- és elétartási jelzéssel és megfelelő több vadászati feladatra vagy korlátozott precíziós feladatra, amiért egy magas sokoldalúsági pontot kapott. A nullázható-zero tornyok kicsit kásásak, a világítás modul pedig túlságosan tompa, de imádjuk ezt a 4x nagyítást.

Riton RT-S Mod7

Riton RT-S Mod7: 4-20x50 • $949 • 5x nagyítási tartomány

Bill Buckley

Ez a mese két optikáról szól. A Riton vezérlése, beleértve a nagyon pozitív és tapintható tornyokat és a feszes fókuszvezérlést, első osztályú. De a lencse csalódást okozott. Az RT-S utolsóként végzett az alacsony fény értékelésnél és közepes felbontás pontokat kapott. A szálkereszt egy kicsit unalmas - MOA alapú célkereszt csupán négy függőleges jelzéssel. Ha a vezérlések, beleértve a kiálló tornyokat és nagyméretű szemlencsét, kisebbek lennének, akkor ez egy sokoldalúbb vadásztávcső lenne.

Hawke Endurance 30

Hawke Endurance 30: 3-12x56 • $500 • módosított German 4 szálkereszt

Bill Buckley

Jó érték egy megfelelő vadásztávcsőben, a Hawke rendelkezik néhány hasznos funkcióval. Jó lenne, ha rendelkezne egy fókusz vezérlővel, a világítópontos duplex szálkereszten pedig lehetne több fölétartás vonal; csak két jelzés van, ami messzire nem elég, közelre pedig zavaró. A lencse is kicsit csalódást okozott, különösen egy 56 mm-es objektívhez képest, a széles látómező viszont lenyűgöző. Tetszettek még a MOA alapú tornyok is, a finom világítópont és a nagy, jó fogású nagyítás vezérlő.

Fujifilm Fujinon Accurion

Fujifilm Fujinon Accurion: 4-12x40 • $200 • 2. képsíkban elhelyezkedő hash szálkereszt

Bill Buckley

Az első céltávcső egy olyan gyártótól, aki inkább a digitális fényképezőkről ismert, ez egy megfelelő belépő szintű optika , de olyan, mintha egy évtizeddel korábbról származna. A szálkereszt jelzései nem egyeznek a tipikus ballisztikai profilokkal a tesztünkben, tornyai pedig pontatlanok. A Fujinon távcső a tesztünk végén végzett az alacsony fényviszony és felbontás értékelésnél. Az ára vonzó, de aggódunk a tartóssága miatt.

A Rev PMR 428 (balra) és a Nikon FX1000 (jobbra).

Bill Buckley

A legjobb precíziós céltávcsövek

Szerkesztőség választása: Revic PMR 428

Rev PMR 428: 4.5-28x56 • $2,750 • digitális függőleges torony

Bill Buckley

Kecsegtető forradalminak jellemezni ezt a nagy, robusztus céltávcsövet. Minden bizonnyal a működése ötvözi az első osztályú mechanikai vezérlést a digitális aggyal, és ez újdonság a precíziós lövészet világában. Másfelől viszont a Revic PMR forradalmi, a technológia logikai folyamata az, ami megváltoztatta azt, hogy hogyan lövünk távoli célpontokra.

Ezt csinálja a Revic: Lehetővé teszi egy precíz lövés beállítását temérdek digitálisan megadott adat alapján. A processzor segítségével 1800 méterig adhatunk le első találatos lövéseket - az én esetemben 100 méteres nullázással és a .223 ballisztikus adataival.

Ezt nem csinálja: nem vetít egy holografikus szálkeresztet, amivel egyszerűen célzol és lősz. Tudnod kell az alapokat, beleértve a széljelzések értelmezését és elvégezni a miliradián alapú rátartást. Ismerned kell a lövedéked profilját és ballisztikáját. Szükséged van egy jó távolságmérőre, hogy pontosan lemérd a távoli célpontok távolságát. És stabilizálnod kell a puskádat.

Külsőleg a céltávcső első osztályú, a vezérlő elemek pedig pontosak és tartósak. A céltávcső 34 mm-es tubussal rendelkezik, viszonylag szabványos világítópontos MRAD szálkereszt pedig ismerős. Ami nem ismerős - forradalminak is mondhatnánk - az a kijelző ami mutatja az adatokat, beleértve a hőmérsékletet, légnyomást, irányt, lövedék adatait és zéró távolságot, miközben beállítod a céltávcsövet. A céltávcső bal oldala a fókusztárcsán belül egy billentyűzet, ahol megadhatjuk az adatokat, beleértve a szél sebességét és irányát.

Mihelyt megadtuk az összes adatot, már csak irányba kell helyeznünk a céltávcsövet és le kell mérni a célpont távolságát, majd meg kell adni a függőleges toronyban a megfelelő távolságot. Feltételezve, hogy az adatok megfelelőek, a célzásod pont a célon kellene, hogy legyen, de vízszintesen vagy elé kell tartani, vagy tárcsázni.

Az összes adat, plusz minden további bevitel, amit megadtunk a Revic applikációban, megjelennek a kijelzőn, ami által olyan lőni a PMR 428 távcsővel, mint egy vadászgéppel repülni. Minden digitális rendszernek szüksége van energiára, a Revic egy darab AAA elemmel működik, ami a szemlencse felett található. Egy kicsit aggódunk a billentyűzet energiaigénye és tartóssága miatt. A távcső többi része strapabíró.

A Revicet azok gyártják, akik a Gunwerks nagytávolságú lövész iskola tulajdonosai, Wyomingban. Ez egy végfelhasználóknak gyártott termék, ami azt jelenti, hogy kereskedésekben nem található meg. 1,4 kg-mal ez nem egy vadásztávcső, és az ára sok ember számára elérhetetlenné teszi a PMR-t. De a komoly precíziós lövészeknek, akik csúcstechnológiát szeretnének alkalmazni, a Revic a legjobb eszköz a tesztünkben.

Nagyszerű vétel: Nikon FX1000

Nikon FX1000: 6-24x50 • $800 • világítópontos 1. képsíkban elhelyezkedő MRAD szálkereszt

Bill Buckley

Ezzel a stabil, sokoldalú és funkciókban gazdag FX1000 céltávcsővel, ami $800-ba kerül, a Nikon elvette a legjobb kifogást arra, hogy ne vegyünk részt a magas szinten a virágzó nagy távolságú lövészetben: a költség. És nem csak lőtéren jó; könnyű és strapabíró annyira, hogy a legtöbb vadászpuskára is feltehessük. A második legjobb dolog: Jó vétel, ami nem csak annak tűnik.

Az első képsíkban elhelyezkedő megvilágított FX-MRAD szálkereszt a távcső szíve. A jelzései hajszálpontosak, és különösen tetszettek a .2 mil távolságokat a távmérőn, ami különösen hasznos a célpontok távolságának mérésénél. A célkereszt könnyen olvasható alacsonyabb nagyításokon és nagyon éles és tiszta a nagyobbaknál. Az egyszerű és hatékony zero-stop-ot könnyen be lehet állítani vadászatkor, a tornyok pedig nagyok és okosan forognak, kb. 900 méter beállítást engednek minden fordulatnál. A tesztelt távcsövek közül ez rendelkezik az egyik legnagyvonalúbb felszerelési méretekkel.

Kicsit többet vártunk a Nikon távcsövétől, a tornyai lehetnének egy kicsit megbízhatóbbak, de összességében ez az ügyes optika egy kitűnő vétel.

Kahles K318i

Kahles K318i: 3.5-18x50 • $3,200 • Rheostat megvilágítás vezérlés

Bill Buckley

A Khales megint megcsinálta. Az osztrák távcsőgyártó megnyerte a múlt év céltávcső kategóriáját, és ez a zömök erőmű csupa jó értékelést kapott idén. Az első, amit észrevettünk a kompakt 305 mm-es hossza. Aztán észrevettük a vezérlőket. Ugyanúgy, mint múlt évben a 624i-nél, a fókusz tárcsa a függőleges gomb alatt található, ahol ujjal könnyen tekerhető. A vízszintes tárcsa is rendelkezik egy meglepetéssel. Egy szabadon forgó tárcsa megakadályozza, hogy a szabadon álló gomb véletlenül elforduljon anélkül, hogy valami ormótlan zárószerkezetre lenne szüksége. A Kahles megnyerte a kevés fény és felbontás tesztünket, a karácsonyfa célkereszt gyors és pontos, a vezérlőelemek pedig szikla szilárdak.

Leupold Mark 5HD

Leupold Mark 5HD: 5-25x56 • $2,000

Bill Buckley

Egy fordulat a sexi, visszafogott Mark 5 tányér méretű függőleges tornyán nem csak 11 mil-nek megfelelő beállítás nyújt, meg is rengeti egy precíziós lövész szívét. A kattintások hangosak, pontosak és pozitívak, az egyik legjobb ebben az évben. A Leupold többi része is épp ilyen megnyerő. 900 g a súlya, így kb. 500 grammal könnyebb, mint a versenytársak. A lencséje első osztályú. A visszafogott függőleges torony 35 mil állítást tesz lehetővé, a torony lezáró és egy jól látható jelzés mutatja a fordulatokat, így szinte lehetetlen belekeveredni. A TMR mil-dot célkereszten vonalak vannak pontok helyett a nagyobb pontosság miatt és minden nagyításnál látható.

Tract Toric UltraHD

Tract Toric UltraHD: 4-20x50 • $1,154 • 1. képsíkban elhelyezkedő MRAD célkereszt

Bill Buckley

Megbocsájtható, ha találsz okot arra, hogy babráld a vízszintes és függőleges tárcsákat ezen gyöngyszemen. A tárcsák finomak, az állítási lépcsők pedig annyira jók, hogy tapintható elvezet csavargatni őket. A többi vezérlőelem is épp ilyen pontos ezen a jóképű grafitszürke optikán, és imádtuk a könnyen használható zero-stop-ot. A lencse ugyan jó felbontás pontot ért el, csalódnunk kellett az rossz fényviszony tesztnél. A milliradián alapú célkereszt éles és tiszta, de nehezen láttuk a referenciajelzéseket 8x nagyítás alatt.

Nightforce ATACR

Nightforce ATACR: 1-8x24 • $2,744 • 1. képsíkban elhelyezkedő FC-DM célkereszt

Bill Buckley

A Nightforce nyerte ebben az évben a leginnovatívabb célkereszt díjat. 1x nagyításon a világítópontos FC-DM célkereszt egy red-dot sightként működik, így villámgyorsan célozhatunk és a célponton maradhatunk. Viszont magasabb nagyításokon - kb. 5x-től - a referenciák eléggé láthatóak lesznek és pontosan célozhatunk nagyobb távolságokon. Ha egy visszafogott AR karabély céltávcsövet keresel, amivel közelre is és távolra is jól lehet lőni, ez a tiszteletreméltó ATACR egy nagyszerű választás. Az 1x nagyításon nyújtott kép-ablaka a legigazibb nem nagyítás lehet, amit valaha láttunk egy variábel nagyítású erős optikán.

Athlon Cronus BTR

Athlon Cronus BTR: 4.5-29x56 • $1,800 • 1 képsíkban elhelyezkedő MOA célkereszt

Bill Buckley

Az Athlon ezen második próbálkozása egy szikla szilárd precíziós céltávcső, ami szinte mindent kipipál. Jó lencse: pipa. Jó vezérlés: pipa. Hasznos megvilágítás: pipa. Egyszerű és erős zero-stop: pipa. Jóvágású prérifarkas barna kivitelezés: pipa. a két kritikánk: A vezérlések ugyan stabilak, lehetnének egy kicsit jobbak, hogy biztosan ne legyen túlfutás a versenyeken. A karácsonyfa MOA célkereszten lehetne néhány vastag referencia, hogy ne vesszünk el a vízszintes pontok viharában.

EOTech Vudu

EOTech Vudu: 5-25x50 • $2,000 • Agresszív szerkezetű vezérlés

Bill Buckley

Csupán 285 mm hosszú, így jól használható hőkamera vagy éjjellátó előtétekkel. A képességeinek köszönhetően nincs szüksége semmilyen segítségre. Alacsonyabb nagyításokon 5x-11x-ig egy gyors közeli szupersztár. Azonban magasabb nagyításokon is tündököl, ahol az MD3 mil alapú célkereszt különösen tiszta. A megvilágítást külön meg kell említeni, az okos nyomógombos intenzitás vezérlőtől a pontvonalig, amik 2 mil-enként világítanak a függőleges tengelyen. Tetszett még a fordulatjelző a szűk függőleges tornyon.

Bushnell Elite Tactical XRS II

Bushnell Elite Tactical XRS II: 4.5-30x50 • $2,250 • túlméretezett tornyok

Bill Buckley

Amikor pár évvel ezelőtt bemutatták, a Buschnell Elite Tactical céltávcsövet, még egy cserkész volt a precíziós lövészet piacán. Most már inkább egy telepes Nagyon sok dolog maradt, amit kedvelünk az XRS-ben, beleértve a prérifarkas barna kivitelezést és a G3 célkeresztet, ami még mindig a leggyorsabb és legtisztább mil alapú célkereszt a mezőnyben, bár a használhatósága 25x nagyításig tart. Az új XRS közepes lencsével és az átlag feletti vezérléssel rendelkezik, megfelelő árért. Különösen tetszettek az olvasható jelzések a tornyokon és a robusztus kar a nagyítás vezérlőn.

Cabela’s Krotos

Cabela’s Krotos: 5-25x56 • $800

Bill Buckley

A Cabela’s nagyjából 90%-ban teljesítette azt a célt, hogy gyártson egy első osztályú precíziós céltávcsövet $1,000 alatt. Ami jó: záró hüvely mindkét tornyon, jól látható, kiugró fordulatjelző a függőleges tornyon és matt kivitelezés. De jelentős, ami nem jó: hályogos lencse és egy célkereszt, amire egy jobban kidolgozott középső pont kellene. Viszont, ha egy megfizethető céltávcsövet keresel, hogy belépj a nagy távolságú játékba, a Krotos egy jó kezdés lehet.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve