Benelli Argo E Compact Black öntöltő puska hajtóvadászathoz

Az új Benelli Argo E Compact Black öntöltő puska főleg a hajtóvadászatra alkalmazható jól. A félautomata ismétlő nagyon jól kezelhető és kompakt. Ebben a cikkben bemutatjuk a Benelli engedelmes öntöltő puskájának különleges tulajdonságait.

Írta: all4hunters / Fabio Antolini

A félautomata puskák választéka egyre nagyobb lesz. A Benelli is kiadott most egy új félautomata ismétlőt. Az Argo E szériát a Battue változat után egy további kompakt fekete fegyverrel, az Argo E Compact Black-kel bővítik. Külsőleg egyszerűen fekete, mint az Argo E Comfortech Black, de a kompakt testvér különbözik a csőhosszban (47 cm) és a felszereltségben is.

Benelli Argo E Compact Black hajtóvadászathoz

A Benelli Argo E Compact Black-et a hajtóvadászathoz tervezték és ennek megfelelően alkalmas a gyors mozdulatokra a sűrű erdőben és a spontán lövésekre.

 

Az olyan vadászoknak, akik nem akarnak élő színeket és egy normál karabiner kampóval megelégednek hevedernek, a Benelli az Argo E Black modellt kínálja, az Argo E Comfortech Black (puskacső hossz 51 cm) egy változata lerövidített puskacsővel (47 cm, mint az E Battue modellnél). A puska .30-06 és .308 Winchester kaliberekben kapható.

 

Az Argo E Compact Black-et egy Comfort-agyazással szerelték fel, ami első sorban arra szolgál, hogy a visszarúgást és a felrúgást tompítsa.

 

A cserélhető pofadék arról gondoskodik, hogy az arcunk valamivel finomabban fekszik fel a tusára és a vibrációkat tompítja, amik az állkapocsra hatnak (ami a hallásveszteség veszélyét csökkenti). A csere lehetőségének köszönhetően (magas vagy alacsony) a lövész kedve és a felszerelt céltávcső megadott adatai szerint állíthatja be a magasságot.

 

Így a pontosság nő a lövész fejtartása pedig természetesebb. Ugyanígy a pofadék szöge és az agytalp - elsütőbillentyű távolsága is beállítható.

A Comfort-agyazás nem csak a vissza- és felrúgást tompítja, hanem egy gyors és pontos célra tartást is eredményez.

Tulajdonságok: Benelli Argo E Compact Black öntöltő puska

Az anatómiailag kialakított levegő cellás agytalpat is gyorsan ki lehet cserélni szerszámok nélkül. Gyárilag a puskán a rövid agytalp található. A közepes, ill. hosszú változat külön kapható. A levegő-cellás (Air-Cell) agytalp bal- és jobbkezesek számára is elérhető.

 

A puskához gyárilag tartozik egy beállító készlet a pofadék szög és agytalp szög beállításához. Ha belegondolunk, hogy a biztosító kar megfordítható, kiderül, hogy miért olyan jó az Argo E Compact a balkezeseknek. Az egyetlen hátrány csak az, hogy a hüvely kivetése még mindig jobb oldalon történik.

 

A cserélhető, poliuretánból készült Air-Cell agytalpak formája irányítottan megváltozik terhelésnél és így elnyeli a visszarúgási energia egy részét úgy, hogy a vállal érintkező felületet megnöveli.

 

A félautomata ismétlőt úgy tervezték, hogy gyorsan vállhoz tudjuk venni, ami a gyors lövéseket segíti.

A fegyver stabilitásához és pontosságához hozzájárul a „félgömb profilú” Air-Touch-halpikkely felület, ami jobb fogást biztosít. Az izzadságképződést csökkenti a bőr és műanyag felület közötti levegőáramlás.

A Benelli öntöltő puska 47 cm-es csövét az erdőben történő spontán lövésekre és gyors célra tartásra tervezték.

A Black célzó berendezése megegyezik az Argo Endurance-ével: egy piros üvegszálas célgömb a fél puskacsősínen a hajtóvadászathoz zöld üvegszálas betétekkel. Gyárilag be van állítva, de a célgömbnél elállítható.

 

Ez a célzó berendezés abszolút hasznos. Azok számára, akik mást szeretnének, a tokon három sor menetes furat található a gyári szerelékek, vagy a Benelli által extraként kínált Picatinny sín számára.

 

Az ismétlőpuskára tehetünk egy Red-Dot irányzékot, egy hajtástávcsövet, vagy egyéb hajtóvadászatnál használt célzó optikákat is.

 

Az Argo E Compact Black ismétlőpuska súlya 3,35 kg, hossza pedig 102 cm. A puskacső hossza 47 cm.

Az elsütőszerkezetet a legnagyobb biztonságra és megbízhatóságra (az ütőszeg egyenletes lenyomása) és a vadászaton nyújtott maximális teljesítményre tervezték.

 

Az elsütőbillentyű ellenállása 1,94 és 2,4 kg között van. Az elsütőbillentyű kényelmes, jól elérhető és gyorsan visszaáll a kiinduló pozícióba. Az elsütőbillentyű által megtett út az ilyen fajta fegyverhez képest rövid.

Az üvegszál betétekkel rendelkező fél csősín a hajtóvadászathoz az Argo E Compact Black ismétlőpuska alap célzó berendezése.

A félautomata Argo E Compact Black ismétlő különösen kompakt és engedelmes. Úgy tervezték, hogy maximálisan felhasználóbarát legyen a hajtóvadászaton.

Ezen kompakt fegyver teljesítményének ismertetőjelei - már majdnem a kényelem és ergonómia szinonimái - egyedülállóak.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve